Hotell Ivan sett fra baksiden.  Foto: Astrid Mannion
Hotell Ivan sett fra baksiden. Foto: Astrid MannionVis mer

Sjekk Inn: Solaris Hotel Ivan

Vi testet hotell i nordmenns nye charterdestinasjon i Kroatia.

Hvor: Sibenik, Kroatia
Antall rom: 347
Pris: 60 euro per person (frokost og middag er inkludert i prisen) - sjekk DinSides valutakalkulator for kurs
Internett: Trådløst internett i hotellets lobby
På nett: Solaris Hotels Resort

Beskrivelse: Hotellet ligger i Sibenik, som er en liten kjøretur fra flyplassen i Split. Hotel Ivan er del av et stort resort som består av fem hoteller, et campingresort, en rekke villaer og marina. Dette er et typisk charter-hotell med stor spisesal, stor bar og store uteområder. Resortet er en av satsningene til Apollo i 2009.

Den kroatiske byen Sibenik har svært få overnattingsmuligheter bortsett fra dette resortet, som til sammen har sengeplasser for flere tusen turister. Mye penger blir derfor nå brukt på resortet og områdene rundt for å gjøre det mest mulig tiltrekkende for turister.

Rommene er ikke akkurat moderne, men hotellet er i ferd med å pusse opp. Foto: Astrid Mannion
Rommene er ikke akkurat moderne, men hotellet er i ferd med å pusse opp. Foto: Astrid Mannion Vis mer


Hotellet ligger rett ved stranda og har imponerende svømmebasseng både inne og ute. Gjester har også adgang til spaavdelingens fellesfasiliteter. Selv om hotellet ser ganske slitent ut foran på utsiden, er fellesområdene overraskende fine.

Rommet: Rommet vårt var ikke spesielt fint og kunne godt trengt en runde oppussing, noe som kommer til å skje i nærmeste fremtid. Rommet var veldig enkelt, med en liten sofa, pult med TV og en arbeidsstol. Badet var også litt slitt og var veldig trangt med en liten dusj og ingen plasser å putte toalettsakene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om vi hadde balkong ut mot havet, var utsikten veldig dårlig siden vi hadde rom i andre etasje. Noen merkelige persienne-lignende skjermer av plastikk var foran vinduene, og selv om de ikke blokkerte hele utsikten, kunne vi nesten bare se rett ned til gjestene som satt på uteområdet bak hotellet.

Hotellets bar var også rett under rommet vårt og det var litt vanskelig å sove med kroatisk diskomusikk som nattasang.
Poeng (av ti): 4

Frokost: Vi fikk frokost i en gigantisk spisesal som hadde utsikt mot havet. Det var mye å velge mellom; brød, frukt, yoghurt, egg osv., og maten var helt ok. Trekk for juicen som smakte som den var laget av sukkervann.
Poeng (av ti): 6

Ved siden av Hotel Ivan ligger spaet. Foto: Astrid Mannion
Hotell Ivan sett fra baksiden. Foto: Astrid Mannion
Denne utsikten kan gjester nyte når de spiser frokost i spisesalen. Foto: Astrid Mannion
Rundt hotellet finnes mange lekeområder for barn. Dette er et sjørøverskip som også fungerer som et serveringssted. Foto: Astrid Mannion
Et av bassengene som ligger fem minutter fra Hotel Ivan. Foto: Astrid Mannion
Dette spisestedet, som er en del av resortet, er en replika av en gammel kroatisk landsby. Her kan gjester spise ute på langbord. Foto: Astrid Mannion
Solaris-resortet har pumpet mye penger i området. Noen minutters gange fra hotellet finner du en fin bar/uteplass med kule møbler og badebasseng. Foto: Astrid Mannion
Foto: Astrid Mannion
Det nye bassenget er imponerende. Foto: Astrid Mannion
Rommene er ikke akkurat moderne, men hotellet er i ferd med å pusse opp. Foto: Astrid Mannion


Restaurant: Hotellet bruker spisesalen som restaurant. Vi spiste lunsj der, og maten ble servert som buffet. Vi kunne velge mellom råkostsalater, brød, grillet makrell, tomatsauser og noen enkle, kroatiske kjøttretter. Maten var ikke særlig spennende, men den fylte i hvert fall opp magene våre! Selveste resortet har flere spiseplasser i området, vi vil heller anbefale en av disse (se bildeserie).
Poeng (av ti): 5

Beliggenhet: Beliggenheten er veldig bra, selv om det er en liten kjøretur inn til byen. Stranden ligger rett ved hotellet og resortet har akkurat åpnet en ny bar og restaurant med eget svømmebasseng (se bilde) som ligger rett ved Hotel Ivan.

Barnevennlig: Selveste hotellet er helt ok og du kan fint ha med barn hit. Litt bråk om kveldene er de eneste betenkelighetene vi har med dette. Ellers er det mye for familier å finne på rundt resortet; det er flere områder spesielt laget for barn, alt fra vannsklier til lekeapparater.

Passer for funksjonshemmede: Hotellet har heis, men den er svært liten. Badene på soverommene er så trange at det vil være svært vanskelig for funksjonshemmede å komme seg inn. Derfor vil vi ikke anbefale hotellet for funksjonshemmede.

Pluss: Beliggenheten, spaet og den rimelige prisen.

Minus: Soverommene er litt slitte, men de skal visstnok bli pusset opp snart. Bråk om kveldene kan også være et problem.

Totalinntrykk: Selve hotellet imponerer ikke, men fasilitetene rundt er veldig bra for de som liker å ha alt samlet på en plass. Stranda og bassengene imponerer, i tillegg til at det er flere spisesteder og barer turister kan prøve ut på resortet.
Poeng (av ti): 6

Gjennomsnittlig poengsum: 5,25 av 10 poeng

DinSide ble invitert til Kroatia av Croatian Touristboard.