Sjekk inn: Sofitel St James

Femstjernershotellet er vårt nye favoritthotell når vi besøker London.

Femstjerners luksus rett ved Piccadilly Circus. Foto: Sofitel St James
Femstjerners luksus rett ved Piccadilly Circus. Foto: Sofitel St James Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da venninnegjengen skulle på tur til London i oktober, bestemte vi oss for å bo skikkelig fint. Vi valgte Sofitel St James. Det angret vi ikke på.

- Dette hotellet kommer til å bli stedet jeg alltid bor på i London fremover, proklamerte en i reisefølget allerede etter første natt.

Fantastisk beliggenhet, lekre rom, utrolig gode senger, en skikkelig stilig tesalong og et snasent spa gjør dette til en perle for deg som liker at hotellet er en oase i en hektisk storby.

Hvor: 6 Waterloo Place, London
Antall rom: 186 rom
Pris: Fra 200 euro for dobbeltrom uten frokost - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator. Sofitel har en veldig kjekk kalender som viser når du finner de rimeligste romprisene. Merk - du kan også finne gode tilbud på dette hotellet via hotellnettsidene, for eksempel tre netter for prisen av to.
Internett: Trådløst bredbånd på alle rom
På nett: www.sofitelstjames.com

Triksene som gir luksushotell til lavpris

Beskrivelse: Grandiost og lekkert femstjerners luksushotell som ligger i en historisk og verneverdig bygning som pleide å huse Cox's and King's Bank. Hotellet har stilig bar, en restaurant, en lekker tesalong, gym og spa. De av oss som testet spa og tesalong var veldig fornøyde. Moderne luksus preger hele hotellet, som sikter både mot forretningsreisende, og storbyturister.

Rommet: Vårt rom er et luksusrom med en ekstraseng, da vi er tre som deler. Rommet er stort og luftig, med mørkebrunt som fargetema. Moderne dekadense, og et rom som har alt du trenger - en stor flatskjerm med over 100 kanaler, kontorpult med internettilgang, vannkoker og stort utvalg kaffe og te, minibar, skap med strykejern (litt lite effektivt var det), og en ordentlig hårføner. Vi må trekke frem sengene, som er helt fantastiske, om enn kanskje nesten FOR myke (liker du fast madrass, kan du sikkert be dem fjerne den dynemyke overmadrassen for deg). Badet er også stort, og lekkert med svart og hvitt tema. Vårt bad har både badekar og dusj, fordi det er et luksusrom. Mindre rom har badekar og dusj i ett. Gratis Financial Times-avis henger på døren hver morgen, og hver ettermiddag kommer romservice med gratis vannflasker til oss.

Poeng (av ti): 9

Frokost: Vi droppet hotellfrokosten, siden den koster 26 pund (cirka 260 kr) per person. Vi spiste heller frokost til 60 kroner på en kafe like oppi veien.

Sofitel St James ligger i en bygning som en gang huset en bank. Foto: Sofitel St James
Lekre rom med gudommelige senger. Foto: Sofitel St James
Flotte bad i svart og hvitt. Foto: Sofitel St James
Suitene har enda større boltreplass. Foto: Sofitel St James
Fra resepsjonsområdet. Foto: Sofitel St James
Ta gjerne en drink i St James Bar, men vit at prisene er ganske stive. 14 pund for en drink er ganske mye... Foto: Sofitel St James
Spaet har ansiktsbehandlinger og massasje á en time til 85 pund. Foto: Sofitel St James

Se bilder av hotellet:


Restaurant: Hotellets restaurant, Brasserie Roux, ligger i første etasje, og serverer klassisk fransk mat. Har fått utmerkelse av Michelinguiden (men ingen stjerne). Forretter fra 80 kroner, hovedretter fra 150 kroner. Vi spiste aldri middag på hotellet.

Beliggenhet: Midt i smørøyet, like nedenfor Piccadilly. Det tar to minutter å gå opp Waterloo Place og befinne seg ved den kjente fontenen på Piccadilly. Denne beliggenheten er perfekt i forhold til alle teatrene og restaurantene i Soho, og shopping i Regent street og Oxford street. Like nedenfor hotellet ligger St James' park. Gåavstand på ti minutter til Westminster og Big Ben.

Barnevennlig: Hotellet har flere rom med plass til ekstrasenger, men dette er ikke et spesielt barnevennlig hotell.

Passer for funksjonshemmede: Ja, i hvert fall de større rommene. Vårt rom hadde ingen terskler. Merk at rommene er noe mørke, så dette kan være et problem for synshemmede. Kontakt hotellet og be om passende rom.

Pluss: Meget sentral beliggenhet, og hotellet er luksuriøst og lekkert. Dette er en oase å trekke seg tilbake til etter en slitsom dag i hektiske London. Får du rompris på 200 euro, er det veldig mye luksus for pengene i en by som London. Du sparer dessuten mye tid og penger på å befinne deg midt i sentrum, siden du stort sett kan gå dit du skal.

Minus: Litt lite dagslys på rommet vårt, som vendte mot en trang bakgård. Vi er allergiske mot aircondition, og hadde derfor vinduet åpent. Noe sjenerende støy fra klimaanlegg som var plassert i bakgården, men dette ble veid opp av fantastiske senger med dundyner... Avansert minibar som registrerer når ting flyttes på førte til en kjemperegning som ikke stemte, da vi hadde brukt kjøleskapet til egne ting. Dette må hotellet oppleve hele tiden, og da burde de finne en annen løsning.

Totalinntrykk: Et hotell vi mer enn gjerne bor på igjen. Løfter londonturen til et helt annet nivå. Når du får såpass hyggelige priser, er det ingenting å nøle med.

Poeng (av ti): 9

Gjennomsnittlig poengsum: 9 av 10 poeng