Rommene er ganske romslige og hyggelige - men ikke som vi forventer av et boutiquehotell. Foto: SH Inglés
Rommene er ganske romslige og hyggelige - men ikke som vi forventer av et boutiquehotell. Foto: SH Inglés Vis mer

Sjekk inn: SH Inglés Boutiquehotel

Vi er ikke enig i at dette er et boutiquehotell, men ellers er det helt godkjent.

Publisert
Sist oppdatert

Valencia er Spanias fjerde største by, og outsideren som konkurrerer med Barcelona om å trekke turister. Foreløpig er Barcelona helt klart mer populær, men stadig flere får øynene opp for Valencia. Stranden er finere og byen har en fantastisk turistattraksjon i Ciudad de las Artes y las Sciencias.

DinSide besøkte Valencia i begynnelsen av oktober, og fikk tre fine dager med over 25 grader og sol. Med andre ord - en finfin byferie som i tillegg fungerte som en aldri så liten forlengelse av sommeren.

Her skal det imidlertid handle om hotellet vi prøvde ut, som ligger midt i byen, og er en del av en kjede som har hoteller flere steder i Valencia. Hotellkjeden er veldig ivrig på å fronte Hotel Inglés som et boutiquehotell. Det er litt dumt, for selv om det ikke finnes noen helt bestemte definisjoner på hva et boutiquehotell er, forventer de fleste at det er et ganske stilig og designbevisst hotell. Det kan vi ikke si at Hotel Inglés er.

Hvor: C/ Marqués de Dos Aguas 6, Valencia
Antall rom: 63 rom
Pris: Fra 103.50 euro for dobbeltrom med frokost - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Trådløst nett på alle rom (ikke gratis)
På nett: www.inglesboutique.com

Beskrivelse: Dette boutiquehotellet ligger midt i smørøyet, rett rundt hjørnet for Valencias shoppinggater og Plaza de la Reina. Selve hotellet ligger i en vakker historisk bygning fra 1700-tallet. Hotellet kaller seg et boutiquehotell, men det er nok en litt for vid begrepsbruk. Det er mer som et vanlig turistklassehotell.

Rommet: Dobbeltrom med vindu ut mot det vakre palasset som tilhørte Marqués de Dos Aguas, som i dag huser et museum for kunstgjenstander. Litt gammeldags, og helt uten designerpreget man forventer av et hotell som kaller seg et boutiquehotell. Men absolutt et ok rom, med garderobe, kontorpult, minibar og flatskjermtv. Badet er romslig med badekar, toalett og bidét. Litt slitent (maling som skaller av i taket), men ellers helt greit. Merk at de fleste rommene er twin rom. Vil du ha dobbeltseng, må du spørre om dette spesifikt.

Poeng (av ti): 6

Frokost: Kontinental frokost i en ganske pregløs frokostsal. Ok utvalg av pålegg, frukt, müsli og søte kaker. Liten kaffemaskin gjestene selv serverer seg fra. Helt grei frokost, men ikke spesielt spennende.

Poeng (av ti): 7

Se bilder av hotellet:

Restaurant: Hotellet har en restaurant, men den er for tiden under oppussing.

Beliggenhet: Perfekt beliggenhet for en storbyferie i Valencia. Sentrum er såpass kompakt at du kan gå til det meste, også den flotte parken Turia, som ligger i det gamle elveleiet til elven med samme navn. Det tar 20-25 min å gå til Ciudad del las Artes y las Sciencias, og hit MÅ du om du er i Valencia, men du kommer deg også lett hit ved å ta en buss eller taxi.

Barnevennlig: Det er mulig å få inn ekstraseng på rommene.

Passer for funksjonshemmede: Ikke spesielt. Det er heis, men den er ganske trang. Rommene er for så vidt ganske romslige.

Pluss: Meget sentral beliggenhet, og generelt sett et hyggelig turisthotell.

Minus: Lever ikke opp til boutique-navnet. Litt for umoderne og rufsete i kantene til det.

Totalinntrykk: Et godt alternativ for deg som vil bo sentralt i Valencia. Romslige rom og gode senger. Bør imidlertid pusses opp litt før det kan kalle seg et skikkelig boutiquehotell. Prisen er det imidlertid ingenting å si på, for et hotell som er såpass sentralt.

Poeng (av ti): 7

Gjennomsnittlig poengsum: 6,66 av 10 poeng

DinSide ble invitert til Valencia av Spanias turistkontor og Valencias turistkontor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer