De litt finere hotellrommene ser slik ut. Foto: Royal Garden Hotel
De litt finere hotellrommene ser slik ut. Foto: Royal Garden HotelVis mer

Sjekk inn: Royal Garden Hotel

Hvis du finner et bra tilbud, får du femstjerners til budsjettpris på dette londonhotellet.

Det var tid for jentetur til London for "shopping og sjampanje", som de sier i reklamen. Nå ble det ikke så mye av noen av delene faktisk - vi valgte vin og kastet bort en god del av shoppingtiden på lange lunsjer. Men poenget var at vi skulle kose oss i London, og dermed hadde vi lyst til å bo på et fint hotell. Femstjerners hadde vært herlig. Og vi ville bo sentralt.

Det er bare det at femstjerners rom i London fort koster 250-300 pund per natt. SÅ mye penger hadde vi ikke å bruke på overnattingen. Men den som leter, kan finne. Et tilbud på overnatting på et femstjernershotell som ligger på hjørnet av Hyde Park til rundt 650 kroner natten per pers ikke galt. Det var faktisk ikke mer enn rundt hundrelappen mer enn vi måtte ut med for et firestjerners med mindre rom og mer kronglete beliggenhet. Under kan du lese vår dom over hotellet:

Hvor: 2-24 Kensington High Street, London
Antall rom: 396 rom
Pris: Fra 205 pund med frokost booket gjennom hotellet. Det er mulig å få lavere pris gjennom hotellsøksider (vi betalte 1.300 kr per natt, dog uten frokost) - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Trådløst nett på alle rom
På nett: www.royalgardenhotel.co.uk

Beskrivelse: Femstjerners hotell med flott beliggenhet på hjørnet av Hyde Park, og bare to minutter unna tubestasjonen High Street Kensington. Selve bygningen er ikke så vakker, men hotellet er pent og ordentlig. Ingen overdådig luksus - vi har bodd på finere femstjernershoteller enn dette før. Hotellet har spa, treningsrom, to restauranter og en bar.

Rommet: Twin room med både kontorpult og sofagruppe, garderobedel og romslig bad med badekar. Pent og enkelt. Brede og gode senger, og store vinduer. Våre vinduer vender mot Kensington High Street. De er helt lydtette, så det er ikke noe problem. Ikke flatskjerm-tv. Vi fant heller ikke kaffe/te-kokeren, enda nettsiden sier at dette skal være på plass.

Poeng (av ti): 8

Frokost: I vårt tilbud (som vi fant gjennom Ebooker.no) var ikke frokost inkludert. Som vanlig på femstjernershoteller er det ganske dyrt med frokost (det koster 17 pund), men da får du en skikkelig frokost med stort utvalg. Vi valgte å spise enklere på en av kafeene rett borti veien for hotellet.

Hotellet er ganske stort med sine nesten 400 rom. Dette bildet er tatt fra Hyde Park. Foto: Royal Garden Hotel
Enkelt og greit hotellerom. Kanskje ikke like fancy som man forventer av et femstjerners? Foto: Stine Okkelmo
Stort rom med store vinduer. Vår utsikt er over Londons tak, mens litt dyrere rom har utsikt over Hyde Park. Foto: Stine Okkelmo
Rommet har faktisk en egen liten sofagruppe. Foto: Stine Okkelmo
Også badet har god boltreplass. Foto: Stine Okkelmo
Badekar med dusj. Foto: Stine Okkelmo
De litt finere hotellrommene ser slik ut. Foto: Royal Garden Hotel
Hotellrommene som vender ut mot Hyde Park er pusset opp og mer moderne enn det vi bodde på. Foto: Royal Garden Hotel
Enda større bad med separat dusj på de finere rommene. Foto: Royal Garden Hotel
Fra Park Terrace Restaurant, som også fungerer som frokostsal. Foto: Royal Garden Hotel
Fra hotellets bar. Foto: Royal Garden Hotel

Se bilder av hotellet:

Restaurant: Hotellet har to restauranter, en kinesisk restaurant, og en som serverer europeisk mat. Du kan også drikke afternoon tea på hotellet. Vi spiste aldri her, og de to restaurantene regnes ikke for å være noen absolutter, til forskjell fra for eksempel restaurantene på andre femstjernershoteller i byen, som St Martin's Lane Hotel (Asia de Cuba) eller Sanderson Hotel (Suka).

Beliggenhet: Fin beliggenhet ved Kensington High Street. Her er det en god del butikker. Det er gangavstand til V&A, Natural History Museum og Royal Albert Hall. Knightsbridge er en kort busstur unna. Det samme gjelder Notting Hill og King's Road.

Barnevennlig: Dette er et voksenhotell, men de har executive rooms der det er plass til to voksne og to barn.

Passer for funksjonshemmede: Ja, spør etter et rom som passer for funksjonshemmede.

Pluss: Meget sentral beliggenhet, og hotellet er moderne, rent og pent. Flott utgangspunkt for en storbyferie i London. Pluss for store rom med romslig bad og egen garderobedel.

Minus: Savnet kaffe/te-koker på rommet. Listeprisen på rommene er ganske stiv ift. at hotellet ikke er SÅ luksuriøst. Men finner du en deal på en hotellsøkside er dette et godt valg.

Totalinntrykk: Et godt alternativ for deg som vil bo på femstjerners i London uten å loppes helt. Fin beliggenhet i et hyggelig nabolag av London, litt roligere enn i Soho, men uten at det ligger altfor langt unna byens hjerte.

Poeng (av ti): 8

Gjennomsnittlig poengsum: 8 av 10 poeng