Sjekk inn: Ratan Haveli

Stilfullt og prisvennlig i Indias kanskje vakreste by.

Historisk, men komfortabelt - og det til bare 440 kroner natten. Foto: Ratan Haveli Hotel
Historisk, men komfortabelt - og det til bare 440 kroner natten. Foto: Ratan Haveli Hotel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor: Jaipur, Rajasthan, India
Antall rom: 20 rom
Pris: 3.200 rupees, cirka 440 kr (per 9/2). for et dobbeltrom med frokost (skatter og avgifter ikke inkludert) - sjekk kursen på www.xe.com
Internett: Datamaskin med internett i resepsjonen
På nett: www.ratanhaveli.com

Beskrivelse: Et særdeles vakkert lite hotell midt i Jaipur. Ratan Haveli er et såkalt Heritage Hotel, dvs. et hotell i en historisk bygning. Hotellets portrom er dekorert med mosaikkfliser, og har en fontene og et tre der det som må være nær 100 småfugler sitter og kvitrer. Hotellet har en egen hage med et lite avkjølingsbasseng. Ratan Haveli er en oase i Jaipur, som er en vakker, men relativt hektisk by, slik de fleste store indiske byer er.

Rommet: Rommet er stort og innredet med møbler i indisk stil. På mitt rom er det sågar en himmelseng, i tillegg til et skrivebord og to lenestoler. Badet er moderne og har dusj med godt trykk og mye varmtvann (dette er ikke alltid tilfelle i India).

Poeng (av ti): 9

Frokost: Enkel buffet i restauranten. Miks av kontinental og indisk mat. Det betyr toast, syltetøy, corn flakes, melk, juice, kaffe, te, pølser, bønner i tomatsaus, og et par-tre indiske frokostretter (for eksempel curryris).

Poeng (av ti): 6

Se bilder av hotellet:Restaurant: Hotellets restaurant serverer kun indisk mat. Det er mest vegetarretter, men også noen med kylling og lam. Som så mange andre steder i India holder maten høy kvalitet (det er en myte at man alltid blir dårlig av maten i India). Prisene er heller ikke avskrekkende, 15-20 kroner for en hovedrett kan ikke sies å være dyrt.

Poeng (av ti): 8

Beliggenhet: Flott beliggenhet i Brahampuri, Jaipurs gamleby. Jaipur er et must for turister som reiser til Nord-India for å se Red Fort i New Delhi, Taj Mahal i Agra og Amer Fort og Jaipur Fort i Jaipur. Rundturen kalles Det gylne triangel, og er en klassiker for indiaturisten.

Barnevennlig: Hotellet er ikke spesielt tilrettelagt for barn, men det byr ikke på problemer å bo her med familien.

Passer for funksjonshemmede: Ikke tilrettelagt for funksjonshemmede.

Pluss: Vakkert og atmosfærisk hotell som gir deg en smakebit av fordums tider i India. Serviceinnstilt betjening. Et meget bra hotell til en svært rimelig penge.

Minus: Frokosten er ganske kjedelig, men det er ikke uvanlig i India. Dersom du ikke liker sterk mat, blir det kjip toast med søtt syltetøy. Det kunne vært internettilgang på rommene, men du er uansett ikke i Jaipur for å surfe på nettet.

Totalinntrykk: Wow, var det første jeg sa da jeg trådte inn i portrommet til hotellet. Et flott hotell der du godt kan rusle rundt bare for å se på bygningen og utsmykningene. Siden det er så lite, unngår du å bo midt oppi alle gruppeturistene som valfarter til Jaipur.

Poeng (av ti): 9

Gjennomsnittlig poengsum: 8 av 10 poeng

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer