Sjekk inn: Ramada Hotel & Resort Lake Balaton

Dra opp gardinene, for utsikten er spektkulær. Dessverre er ikke hotellet like imponerende.

Nydelig utsikt over flotte Balaton. Bildet er tatt fra hotellrommet i 12. etasje. Foto: Kim Jansson
Nydelig utsikt over flotte Balaton. Bildet er tatt fra hotellrommet i 12. etasje. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Området rundt Balatonsjøen i Ungarn flommer ikke over av skandinaver. De foretrekker foretrekker heller Budapest når de ferierer i dette øst-europeiske landet. Men med stor turisttrafikk fra Tyskland og nærliggende land, har Balaton utviklet seg til å bli det nest mest besøkte området i landet. DinSide skal se nærmere på noen av hotellene du finner i regionen - først ut er spahotellet Ramada Balaton.

Hvor: Lake Balaton,14 Bajcsy-Zsilinszky u Balatonalmádi, Ungarn (se kart). Det går tog fra Budapests sentralstasjon til stasjonen Balatonalmádi Vasutallomas (som ligger fem minutters gange fra hotellet). Togturen tar rundt to timer. Du kan også leie bil på flyplassen. Bilturen tar cirka en time - veibeskrivelse finner du på denne nettsiden.
Antall rom: 210 rom fordelt på 12 etasjer
Pris: Fra 700-800 kroner for et dobbeltrom, men prisen varierer ut fra hvilke velværetilbud du ønsker
Internett: Gratis i resepsjon, betaling på rommet.
På nett: www.ramadabalaton.hu

Beskrivelse: Lake Balaton er Ungarns store spa-mekka, der det kryr av hoteller som tilbyr den ene og den andre velværebehandlingen. Ramada er intet unntak, her kan du velge og vrake mellom alt fra deilig fotmassasje til full kroppsmassasje. Hotellet rager høyt i området, med utsikt over den berømte Balatonsjøen og naturen rundt.


Rom:Størrelsen er ikke noe å skryte av, men er heller ikke noe særlig mindre enn hva som pleier å være standard på et vanlig hotell. Siden dette er et spahotell skulle vi gjerne hatt litt mer plass å boltre oss på. Får du et rom i en av de øverste etasjene med utsikt mot sjøen, kan du glede deg over et imponerende skue. Får du et rom lenger ned har du en mindre trivelig parkeringsplass å kikke på. Mange vil sette pris på badekaret på badet, men ellers er ikke resten av baderommet noe å skrive hjem om.

Poeng (av ti): 5

Frokost: Utvalget er langt fra det dårligste vi har sett, men maten er kjedelig og langt fra noe helsekost. Dessuten er det overraskende at et land som er så rikt på deilig frukt, ikke tilbyr bedre juice. Kvalitetsjuicen finnes sikkert, men blir i hvert fall sjelden servert på frokostbuffetene på hotellene. Søt drikke pluss fet mat er ingen god start på dagen, på et hotell som ellers satser på helse og sunnhet. Det største minuset var riktignok at deler av frokosbuffeten aldri ble ryddet opp, slik at mange matvarer sto ute på bordene hele dagen. Ikke særlig appetittvekkende.

Poeng (av ti): 3

Restaurant: Vi testet restaurantbuffeten, som var helt ok, men ikke noe mer. De fleste rettene vi testet var midt-på-treet, og smaksopplevelsen vil nok ikke bli husket lenge. Et stort og variert utvalg trekker opp. Dessuten kan en ikke klage på den deilige ungarske vinen du kan få servert til måltidet. Restauranten er stor, så du burde ikke ha problemer med å finne deg et bord.

Poeng (av ti): 5

Foto: www.remadabalaton.hu
Foto: www.remadabalaton.hu Vis mer


Beliggenhet: Et av hotellets sterkeste kort. Flott utsikt til Balatonsjøen, som ligger 400 meter fra hotellet. Omkranset av grønn og frodig natur. Det høytragende hotellet ligger bare drøyt fem minutters gange fra nærmeste togstasjon, og har andre kollektivtransporttilbud i nærheten.

Barnevennlig: Hotellet skriver på sine nettsider at de først og fremst retter seg mot forretningsreisende, konferansedeltagere, samt voksne som ønsker en avslappende ferie. Et besøk på hotellet kan bekrefte dette. Derfor bør barnefamilier vurdere andre hoteller i området.

Passer for funksjonshemmede: Hotellet har egne rom for funksjonshemmede. Heisene kunne med fordel vært noe større.

Pluss: Et stort hotell med et bredt utvalg av tilbud. Stort svømmebasseng, boblebad, forskjellige former for badstuer. Mange velværebehandlinger å velge mellom. Flott utsikt over et pent naturlandskap.

Minus: Dårlig mattilbud, slitte og små rom, meget svak lyssetting i noen av gangene (det var ikke alltid det var nok lys til å se hvor du skulle putte inn nøkkelkortet).

Totalinntrykk:Et ganske grått hotell i kontrast med de nydelige omgivelsene. Her er det nok av opplevelser å velge mellom, men de fleste vil nok velge å ikke tilbringe så mye tid på selve hotellet. Mattilbudet kunne vært bedre.

Poeng (av ti): 5

Gjennomsnittlig poengsum: 4,5 av 10

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer