Queen of Montenegro er et firestjerners hotell med femstjerners ambisjoner. Foto: Stine Okkelmo
Queen of Montenegro er et firestjerners hotell med femstjerners ambisjoner. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Sjekk inn: Queen of Montenegro

Er dette charterhotellet en dronning verdig?

Publisert
Sist oppdatert

Montenegro er en hvit flekk på middelhavskartet for mange sydenturister. Synd, for her møter du et land som ennå ikke er blitt helt gjennomturistifisert. Flotte strender, billige priser og trivelige mennesker med en deilig avslappet holdning til livet er noe av det Montenegro kan skilte med. DinSide var på snarvisitt, og bodde på et av landets mest kjente hoteller, Queen of Montenegro.

Hvor: Ul. Narodnog fronta bb, Becici/Budva, Montenegro
Antall rom: 245 rom
Pris: Fra 61 til 113 euro for rimeligste dobbeltrom med frokost - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Nettilgang på alle rom - også et fellesrom med datamaskin og internett
På nett: www.queenofmontenegro.com

Beskrivelse: Stort og velrenommert firestjerners hotell rett ved stranden i Budva, Montenegro. Bassengområde (bassenget er halvveis utendørs, og halvveis innendørs), flere restauranter, spa og casino. Hotellet gjennomgikk en totalrenovasjon i 2006, og fremstår som moderne og lekkert - det er lite som skiller dette fra et femstjerners hotell.

Rommet: Mitt rom er et dobbeltrom med utsikt mot stranden. Sleve rommet er en lang og smal tarm, noe som gjør at det virker litt mørkt. Greit nok, jeg skal ikke sitte her noe særlig, uansett. Balkongen trekker opp. Separat toalett, og bad med badekar. Flatskjerm-tv på veggen, en kontorpult, garderobeskap og minibar. Rommet er moderne og pent innredet, men på ingen måte ekstravagant.

Poeng (av ti): 7

Frokost: Frokost er inkludert i prisen, men pga. tidlig avreise rakk ikke DinSide å teste fasilitetene. Frokostsalen har store vinduer mot bassenget, og det er mulig å sitte ute og spise. Vi går ut fra at kvaliteten er god, slik den i hvert fall var på restauranten vi testet.

Se bilder av hotellet:


Restaurant: Hotellet har flere restauranter - á la carte-restauranten Lokanda, Show-Kitchen (der også frokosten serveres), Oj-Ha Tavern (som serverer tradisjonell montenegrisk mat) og strandrestauranten Pod Murvom.

Jeg spiste på Lokanda. Denne á la carte-restauranten serverer moderne mat laget på montenegriske råvarer. Forretten besto av en liten tapastallerken med fisk, spekeskinke, oliven, tapenade og fiskepaté. Hovedretten besto av kalkun fylt med bacon med pasta og hvit saus. Kvaliteten på maten var god, men ikke eksepsjonell for de virkelige gourmetene.

Poeng (av ti): 7

Mer fra Montenegro: En hemmelig fjordperle

Beliggenhet: Ti minutters kjøring unna Budvas gamleby, like ovenfor det som regnes som den beste sandstranden i området. Du må gå et par hundre meter fra hotellet for å komme ned til stranden.

Barnevennlig: Hotellet har 21 familierom. Det er ingen spesielle aktiviteter for barn, og Queen of Montenegro er først og fremst et "voksenhotell". Når det er sagt, er det ikke noe problem å ta med familien hit. Merk dog at bassenget er like dypt hele veien (cirka 1,50 m) og at unger som løper rundt mellom solstolene nok ikke er så populært.

Passer for funksjonshemmede: Ja, hotellrommene er uten terskler, og både bad og toalett er forholdsvis store. Heiser gjør det enkelt å komme seg rundt.

Pluss: Flott, lyst og moderne. Stilige fellesområder med masse glassvegger og -tak. Profesjonell og hyggelig betjening. Fint bassenganlegg. Regnes som et av Montenegros beste hoteller. Prisene er heller ikke avskrekkende - 113 euro (cirka 1000 kroner) i høysesong for denne standarden er ikke ille. Merk at Queen of Montenegro står på Apollos liste over hoteller i Montenegro. En ukes pakketur med overnatting her i juli koster 15.000 kroner for to personer (det er billigere utenom fellesferien).

Minus: Lite å mislike ved dette hotellet. Det eneste er at det hadde vært enda bedre om hotellet hadde direkte tilgang til stranda (det ligger en bilvei imellom), men de par hundre metrene man må gå er ikke noe stort problem.

Totalinntrykk: Det kan ikke være mye som mangler før Queen of Montenegro hadde fått fem stjerner.

Poeng (av ti): 8

Gjennomsnittlig poengsum: 7.33 av 10 poeng

DinSide ble invitert til Montenegro av Apollo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer