Sjekk inn: Patchtuv Palace

Romantisk perfeksjon i Praha. Av Hans Kristian Krogh-Hanssen

Perfekt beliggenhet og fantastisk utsikt mot Praha Slott og Karlsbroen. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Perfekt beliggenhet og fantastisk utsikt mot Praha Slott og Karlsbroen. Foto: Hans Kristian Krogh-HanssenVis mer

Januar er historisk sett den billigste måneden å reise på storbyferier i Europa. Flybillettene er billige og hotellene likeså. Så hvorfor ikke koste på seg det beste av det beste når du først reiser utenfor sesongen. Praha er en av våre favoritter i Øst Europa. Vi var i byen rett før jul og sjekket inn på det som sies å være et av byens beste og mest romantiske hoteller. Det skuffet heller ikke. Pachtuv Palace er et meget delikat hotell med perfekt beliggenhet i Praha. Les vår anmeldelse av stedet her.

Hvor: Karoliny Svetle 34, Praha
Antall rom: 50 rom
Pris: Fra cirka 1000 kroner natten for dobbeltrom til 3000 kroner natten for beste suite.
Internett: Bredbånd med kabel på alle rom. Gratis.
På nett: www.mamaison.com

Beskrivelse: Et hotell i hjertet av Praha. Selve bygningen er av stor historisk og kulturell betydning i den tsjekkiske hovedstaden. Den har tidligere vært bosted for blant annet Mozart og Wagner, men ble i 2004 bygget om til et boutiquehotell i luksuskategorien av hotellkjeden Mamaison. Hotellet er delt i to hovedavdelinger med en åpen hage i midten. Barokkstilen er tydelig, men modernisert på en delikat måte. Mange av rommene har førsteklasses utsikt over byen og blant annet Praha Slott og Karlsbroen.

Rommet: Vårt rom er en junior loftsuite. Rommet er stort med to små salongseksjoner og separat toalett. Det er også et lite kjøkken på rommet, som gir muligheter for å lage en kaffekopp når det måtte være ønskelig. Badet er ikke så stort, men enkelt og delikat med dusj i badekaret. Utsikten fra et av de små vinduene er perfekt, men du må strekke deg på strømpelesten for å se ut.
Poeng (av ti): 9

Frokost: Vi betaler 20 euro (cirka 170 kroner) ekstra for frokost. Det er ganske dyrt, men til gjengjeld får du det du måtte ønske i den rike buffeten i spiserommet. Omeletten var fantastisk, og lokale kjøttpålegg og frisk frukt toppet frokostopplevelsen. Selv om du kan få ti frokoster et sted i Prahas gater for samme prisen, syntes vi den var verdt pengene sine.
Poeng (av ti): 9

Sjarmerende rom der gamle elementer er beholdt. Dette er altså en juniorsuite. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Ikke det største badet, men det er moderne og lekkert. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Suitene har et lite spisebord, og et tekjøkken. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Perfekt beliggenhet og fantastisk utsikt mot Praha Slott og Karlsbroen. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Litt stiv pris på frokosten, men utvalget er veldig bra. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Hotellet ligger i et gammelt palass, og stilen er beholdt selv om hele bygningen er pusset opp. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Pachtuv Palace passer for romantiske storbyturister, eller forretningsreisende som er lei kjedelige hotellrom. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Se bilder av hotellet:


Restaurant: Hotellet har ikke egen restaurant. Det har likevel butlerservice som kan skaffe det meste mot betaling.

Beliggenhet: Midt i smørøyet ved bredden av elven Vltava, nærmeste hotell til Karlsbroen og gangavstand til attraksjoner som Praha Slott, det jødiske kvarter og gamlebyen.

Barnevennlig: Hotellet har flere rom med plass til ekstrasenger, men dette er ikke et spesielt barnevennlig hotell og markedsfører seg mer mot det romantiske og businessegmentet.

Passer for funksjonshemmede: Ikke spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede da det er en del trapper og terskler selv om det er heis i bygget.

Pluss: Meget sentral beliggenhet, og hotellet er luksuriøst og lekkert. De romantiske omgivelsene får deg til å ville bo lenger her enn du kommer til å gjøre. Følg med på eventuelle kampanjer på nettsidene, av og til kan du få gode pakkeløsninger og oppgraderinger til en gunstig pris. Et dobbeltrom her er likevel verdt pengene sine til fullpris. Pass på å få et rom med utsikt mot elven hvis det er ledig. Servicen er veldig god.

Minus: Litt lite dagslys på rommet vårt på grunn av små vinduer. Alt av ekstratjenester er også dyrt. Hold deg unna minibaren og kjøp med drikkevarer fra gaten og putt i kjøleskapet. Vi brukte den private sjåføren en gang, som viste seg å være over dobbelt så dyr som en lokal taxi. Men da får du til gjengjeld kjøre fin Mercedes.

Storbyguide: Praha

Totalinntrykk: Et hotell vi mer enn gjerne bor på igjen. Løfter storbyturen til et helt annet nivå og passer perfekt for en romantisk helg i vinter.
Poeng (av ti): 9

Gjennomsnittlig poengsum: 9 av 10 poeng

Andre hoteller i toppsjiktet:
Tintswalo Atlantic, Cape Town
Kapama River Lodge, Sør-Afrika
Sofitel St James, London
Hotel Admiral, København
Hotel 27, København
Kempinski San Lawrenz, Gozo
Aquapura Douro Valley, Portugal