Snakk om hjørnebeliggenhet. Foto: Hotellet
Snakk om hjørnebeliggenhet. Foto: HotelletVis mer

Sjekk inn: One Bal Harbour

MIAMI (DinSide Reise): Vi har besøkt et eksklusivt strandhotell på Miami Beach.

Uansett hvordan man vrir og vrenger på det er USA et attraktivt reisemål. Selv med et håpløst byråkrati for å komme seg inn i landet er belønningen stor når man først er igjennom papirmølla. Vi hadde stempel i passet fra De forente arabiske emirater og røyk på diverse ekstraspørsmål av den grunn. Den minste kontakt med Midt-Østen utløser en voldsom skepsis tydeligvis. En svenske vi traff på hadde stempler fra både Russland, Sør-Korea og Kina i sitt pass. Vakten i immigrasjonskontrollen gikk nærmest i spinn.

Sommer i november

Vel ute på gata i Miami, midt på natta i slutten av november, blir vi påminnet om hva som er sommer med stor S. Det er herlig varmt og vi skjønner hvorfor det er stor tilflytting til Florida. Vintrene er varme og somrene er mye varmere og fuktige. Miami Beach skal visstnok være en av svært få steder i USA hvor det aldri har snødd! Kanskje ikke så overraskende når de nyter et tropisk klima.

Ting å se

Miami Beach ligger litt utenfor Miami og skilles fra Miami av Biscayne Bay. På utsiden ligger Atlanterhavet. South Beach er det mest berømte området av Miami Beach. Et annet område som er godt kjent på Miami Beach er Art Deco-distriktet. Dette ligger i hovedsak i gaten Ocean Drive på South Beach og består av cirka 800 verneverdige bygninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikansk "høykultur".
Fanger i arbeid.
Kjendishus. Dette tilhører en hoftevrikkende spradebass. Han her har tjent penger på å synge "Livin'La Vida Loca".
Bybil? Slike biler kryr det av fortsatt.
Dette har vi ikke sett før. Integrert TV i speilet på badet.

Litt Miami-kuriosa:

Shopping og sightseeing

Till tross for at jeg er mann, til og med en bilgal mann, har jeg en feminin egenskap. Jeg kan handle! Når dollarkursen i tillegg lå på rundt 5,5 kroner måtte det handles. Rett borti gata for hotellet i Bal Harbour ligger et kjøpesenter som var vel heftig for våre kredittkort. Å handle her hadde nok gjort den andre delen av husstanden svært glad, men banken ville nok kalt det kredittkort-drapsforsøk. Vi oppsøkte i stedet noe som heter Aventura Mall som ligger på Biscayne Boulevard inne på fastlandet. (Det femte største handlesenteret i USA og det største i Florida.) Dette er et skikkelig yankee-senter med 10.000 parkeringsplasser og hundrevis av butikker. Det anbefales å ta dette senteret i et par omganger, men det er verdt strevet. Her kan man tilfredsstille handlebehovet for lange tider fremover.

Når man er lei kan man kjøre ut til The Everglades for å titte på alligatorer, eller kjøre The Overseas Highway til Key West. På Star, Palm, og Hibiscus Island kan man se på svært eksklusive kjendishus. Hvis de klassiske turistfellene ikke frister kan man nyte sol og bading, blant annet rett foran hotellet vi bodde på.

Dette er hett i Miami - se hva du må få med deg i byen

Hvor: One Bal Harbour, Miami Beach, Florida.
Antall rom: 124 rom og suiter. Presidentsuiten kroner toppen.
Pris: 479 til 2.150 dollar natten. - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator. Pris for presidentsuite på forespørsel.
Internett: Trådløst internett på alle rom
På nett: www.oneluxuryhotels.com

Beskrivelse:Dette er et luksuriøst hotell som egner seg til business og ferie for godt bemidlede. Vi har sett at man kan finne lavere priser i lavsesong, men dette er uansett kostbart. Hotellet ligger praktisk talt i vannet og man kan labbe ut av hotellet og til bassenget eller rett ned i Atlanterhavet. En stor molo tar unna litt bølger på stranden til hotellet.

Dette har vi ikke sett før. Integrert TV i speilet på badet.
Snakk om hjørnebeliggenhet. Foto: Hotellet
Typisk bil blant gjestene. Bentley Continental GT.

Bilder av hotellet:

Rommet: Stort, med god plass og fasiliteter av alle slag. Lekre møbler, lekkert bad, room service døgnet rundt, nattbordstereo med iPod-tilkobling, 42-tommers TV samt innfelt TV i badespeilet (vi er i USA!), badekar med havutsikt, terrasse med havutsikt og utsikt til Bahamas rett frem og til Cuba hardt til høyre fra terrassen.
Poeng (av 10): 9

Frokost: Stort utvalg og forholdsvis amerikansk mat. Kan bli litt mye kalorier for den norske gane. (Den ene servitøren vi traff snakket forøvrig norsk. Han hadde bodd på Majorstua.)
Poeng (av 10): 9

Restaurant: Hotellet har en restaurant, 1 Bleu, for såkalt "fine dining". Vi spiste ikke noe annet enn frokost på hotellet.

Beliggenhet: Hotellet ligger i den nordøstlige delen av Bal Harbour. Det er omringet av Baker’s Haulover-kanalen som leder inn fra Atlanteren og selve Atlanterhavet. Omgivelsene er rolige, men det er til tider en del biltrafikk på Collins Avenue. Det er 15 minutter til South Beach, og rett nedi gaten ligger det et shoppingsenter som tilhører den skyhøye prisklassen. Det ligger en lekker strand rett utenfor hotellet, mot Atlanterhavet.

Barnevennlig: Hotellet er ikke barnevennlig. Eksklusivt hotell for voksne på tur. Her finner man ikke bamseklubb lignende. Vi har en følelse av at barn har lav status her, og skrikende barn her vil oppfattes som hår i suppa. Den vanlige gjesten kjører stort sett Bentley og Mercedes.

Passer for funksjonshemmede: Ikke spesielt, men det finnes stort sett heiser over alt (dette er fortsatt USA!).

Pluss: Utrolig luksuriøst! En perle med kanonservice og hvor man kan kjøpe det meste av luksus og velvære. Hotellets beliggenhet på stranden gjør det til et sted å nyte sol og hav.

Minus: Det er faktisk vanskelig å peke ut noe negativt med hotellet. Bortsett fra at feriebudsjettet vil sprekke kraftig hvis man blir her for lenge. Miami Beach er imidlertid ikke spesielt sentralt i forhold Miami sentrum, og alt annet enn sol og bad krever bil- eller taxitransport.

Totalinntrykk: Et fantastisk opphold som dessverre var litt for kort. Vi hadde overhodet ikke lyst til å forlate dette stedet.
Poeng (9 av 10)

Gjennomsnittlig poengsum: 9 av 10 poeng