Sjekk inn og ut fra hotellet selv

På dette hotellet slipper du å stå i kø.

<b>Inn- og utsjekkingsautomat</b> Dette er genialt for deg som helst vil slippe å stå i kø ved hotellresepsjonen. Hvorfor vente når du kan gjøre alt selv? Foto: Silje Ulveseth
Inn- og utsjekkingsautomat Dette er genialt for deg som helst vil slippe å stå i kø ved hotellresepsjonen. Hvorfor vente når du kan gjøre alt selv? Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller fleste av oss har opplevd å stå i lange, irriterende køer i hotellresepsjonen. Fort kan det ta både år og dager før du får sjekket ut eller sjekke inn. Eller, det virker i hvert fall sånn.

Heldigvis er det noen hoteller som har tenkt på dette. Blant annet det danske billighotellet Wake Up Copenhagen. Her tilbyr hotellet ekspress sjekk inn og utsjekking, hvor automatene gjør jobben for deg.

– Automatene har vi hatt siden vi åpnet 1. september 2009, opplyser resepsjonisten til DinSide.

Ekspressautomaten kan på mange måter minne om flyselskapenes innsjekkingsmaskiner, og står lett tilgjengelig plassert i lobbyen. Her kan du også betale dersom du for eksempel har benyttet deg av hotellets minibar eller lignende.

Foto: Silje Ulveseth
Foto: Silje Ulveseth
Foto: Silje Ulveseth

Slik ser automatene ut:

Få hoteller som tilbyr hurtigutsjekk

P-Hotels i Norge tilbyr også ekspress innsjekk. Alt du trenger å gjøre er å taste inn ditt referansenummer og få frem bestillingen.

«Endringer på bestillingen kan gjøres underveis. Dra kredittkortet og kvittering samt nøkkelkort printes ut. Enklere kan det ikke gjøres,» skriver hotellkjeden på sin nettside. Hotellet er spesialisert inn mot enkle businessovernattinger for gjester som ikke trenger mange tilleggstjenester.

– Det er seks år siden vi fikk det på hotellet i Trondheim, har så har vi hatt det på hotellet i Oslo, som åpnet for fire år siden, forteller Frode Hofstad, administrerende direktør i P-Hotels, til DinSide.

Flere endringer for deg som skal bo borte: >>> Utrolige ekstrautgifter i vente

Tror det blir trendy med årene

P-Hotels har i dag tre hoteller; ett i Trondheim, Oslo og Bergen. Til tross for at ekspressautomatene ikke er en ny oppfinnelse, er det likevel ikke mange hoteller som tilbyr dette.

– Det er få hoteller som har etablert det, men jeg tror det er noe som kommer på sikt. I starten syntes folk det var spennende, men nå er de vant til det. Det er for mange en naturlighet, forklarer Hofstad.

Hilde Charlotte Solheim, direktør for reiseliv i arbeidslivsorganisasjonen HSH, tror også at slike automater vil bli vanligere i tiden fremover.

– Det er en klar trend at hotellkonseptene blir tydeligere, og henvender seg til en klart definert nisje, i stedet for at alle prøver å være alt for alle. Hurtigutsjekk er en del av dette, og det henvender seg til gjester som vil spare tid på å slippe å stå i kø i resepsjonen om morgenen. Vi tror vi vil se en ytterligere spesialisering for å tilpasse seg kundenes behov, sier Solheim til DinSide.

Comfort Hotel Xpress i Oslo åpnet i januar i år. De tilbyr også ekspress innsjekk.