Sjekk inn: Mövenpick Resort & Residence Aqaba

Lekkert og luksuriøst ved Rødehavet.

Stort pluss for hotellets flotte bassengområde - og stranden like bak. Foto: Nizar Mabroukeh
Stort pluss for hotellets flotte bassengområde - og stranden like bak. Foto: Nizar Mabroukeh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor: King Hussein Street, Aqaba, Jordan
Antall rom: 296 rom
Pris: Fra 136 jordanske dinars = cirka 1.350 kr per november 2008 (se www.xe.com for kurs) Merk! Dette hotellet er et av Apollos charterhoteller. Kjøper du pakketur er prisen en annen.
Internett: Trådløst nett overalt
På nett: www.moevenpick-hotels.com

Beskrivelse: Stilig og luksuriøst hotell rett ved stranden i kystbyen Aqaba i Jordan. Blanding av europeisk og arabisk design. Stort og luftig, med flotte uteområder, særlig bassengområdet - hotellet har fire bassenger, og en privat strand.

Rommet: Stort rom (de minste rommene er 28 kvm) med utsikt til bassengområdene. Lyst og moderne. Romslig bad. Flotte møbler, flatskjerm-tv, minibar og alle andre fasiliteter du forventer på et hotell med denne standarden.
Poeng (av ti): 8

Moderne stil med arabisk tvist preger rommene. Foto: Apollo
Moderne stil med arabisk tvist preger rommene. Foto: Apollo Vis mer


Frokost: Stor buffet i frokostsalen. Du kan sitte ute på terrassen og spise. Rundstykker, croissanter, ost, kjøttpålegg, fersk juice, müsli, frukt, kaffe og te. I tillegg kan du velge arabisk frokost - dvs. diverse mezeretter. God kvalitet på alt.
Poeng (av ti): 8

Restaurant: Hotellet har flere restauranter. Jeg spiste lunsjbuffet i lunsjrestauranten (samme sted som der frokosten serveres). Et utall retter å velge mellom - de fleste med arabisk vri. Jordansk mat er veldig god. Dessertbordet var farlig stort...
Poeng (av ti): 8

Beliggenhet: Flott beliggenhet rett ved stranden. Aqaba er en liten kystby som så vidt har begynt å snuse på charterturisme. Selve byen er kanskje ikke så spennende, men det er mange utfluktsmuligheter - blant annet til Wadi Rum og Petra.

Se bilder fra hotellet:

Mövenpick Resort & Residence Aqaba er et veldrevet hotell. Foto: Apollo
Stort pluss for hotellets flotte bassengområde - og stranden like bak. Foto: Nizar Mabroukeh
Moderne stil med arabisk tvist preger rommene. Foto: Apollo
Movenpick Akaba 555
Stranda nedenfor hotellet er ganske langgrunn, og det passer barnefamilier bra. Foto: Stine Okkelmo
Rødehavet er kjent for sin flotte dykkemuligheter. Foto: Apollo
Her ser du mot hotellets fasade - du kan spise frokost på plattingen du ser innerst bak palmene. Foto: Apollo


Har du tenkt deg til Jordan?
Da må du få med deg Wadi Rum - verdens vakreste ørken

Barnevennlig: Et luksuriøst hotell, med tre- og firemannsrom som egner seg bra for familier (du kan også sette inn ekstraseng på dobbeltrommene). Bassengområdene og den langgrunne stranden er topp for barn - et av bassengene er barnebasseng. Hotellet har også en aktivitetsklubb for de små. Vi så flere som hadde med seg barn på hotellet. Men merk - dette er et fint hotell, så for mye ståk og bråk fra unger for eksempel på restaurantene, er nok ikke så populært.

Passer for funksjonshemmede: Ja, hotellet har hotellrom som er tilpasset funksjonshemmede. Heis og ramper finnes også.

Pluss: Et luksuriøst og litt grandiost hotell, som likevel har sjarm. Bassengområdene er små oaser, og hotellstranda med sin røde sand er flott. Topp service får du også.

Minus: Ingenting å utsette, kanskje bortsett fra at frokostsalen var litt mørk - men det gjør ingenting, når du kan sitte på terrassen og spise. Merk også at det ikke er spesielt billig å spise eller bestille drikke på hotellet.

Totalinntrykk: Jeg hadde gjerne tilbrakt ferien min på dette hotellet. Husk da å få med deg utflukter til Wadi Rum og Petra, og lei snorkleutstyr. Rødehavet er perfekt for slike aktiviteter.
Poeng (av ti): 8

Gjennomsnittlig poengsum: 8 av 10 poeng

DinSide reiste til Jordan i regi av Apollo.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!