Sjekk inn: Montra Nilles Kro

Er kromat kjip? Da har du ikke vært på denne kroen.

 Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva forbinder du med kromat? Småseig løvbiff, tørre hamburgere, thousand island dressing og slappe pommes frites? Nei, slik er det absolutt ikke på Nilles Kro på Jylland.

Det hadde du sikkert ikke regnet med, heller. Den typiske danske kromaten består av frikadeller, lun leverpostei, rødspettefilét og sild. Og slik mat finner du på Nilles Kro til lunsj. Men om kvelden er det helt andre takter på kjøkkenet. Da disker kokkene opp med de lekreste retter som du ellers får servert på de fineste restauranter. Så bor det en feinschmecker i deg, da er et besøk hos Nilles Kro å anbefale.

Hvor: Hadstenvej 209, Sabro, Øst-Jylland
Antall rom: 20 rom
Pris: 980 dkk for to personer i dobbeltrom med frokost hvis booket gjennom Danske Kroer & Hoteller. Gourmetopphold der frokost, fireretters middag og kaffe/kake er inkludert koster fra 1.990 dkk for to personer (bestilt gjennom hotellet). Sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Gratis trådløst nett på alle rom
På nett: www.nilleskro.dk

Beskrivelse: En typisk moderne dansk kro som har spesialisert seg på gourmetmat. De 20 værelsene er nylig renovert og fremstår som moderne og flotte og til firestjerners hotellstandard. Nilles Kro er full av kunstverk og malerier, alle anskaffet av kroens eier. I tillegg til værelsefløyen har kroen et par store konferanserom, en hyggelig bar/peisestue ved resepsjonsområdet, en flott salong der man kan innta kaffe og kaker, og en gourmetrestaurant som er godt kjent i området.

Rommet: Mitt rom er et standardrom med utsikt mot baksiden av hotellet. Rommet er romslig og moderne, og kaffe/te-koker trekker opp. Badet er forholdsvis stort. Ellers har rommet skrivebord, godt med garderobeskap, og en tv (ikke flatskjerm) som henger oppe i det ene hjørnet.

Poeng (av ti): 7

Se bilder av kroen:

Fra utsiden ser Nille ut som en typisk moderne dansk kro. Foto: Montra Nilles Kro
Fra resepsjonsområdet/baren. Foto: Montra Nilles Kro
Det er her, i restauranten, at Nilles Kro utmerker seg. Foto: Montra Nilles Kro
Kommene serverer de lekreste retter for gjestene. Foto: Stine Okkelmo
Maten på Nilles Kro gjør at mange som bor i området reiser hit for å spise et bedre måltid. Foto: Stine Okkelmo
De 20 rommene er alle renoverte. De er enkle, moderne og pene. Foto: Stine Okkelmo
Myke og gode senger. Foto: Stine Okkelmo
Enkelt og greit bad med dusj i hjørnet. Foto: Stine Okkelmo
Fra badet. Foto: Stine Okkelmo


Frokost: Buffet i restauranten. Rundstykker, rugbrød, wienerbrød, ost, kjøttpålegg, bacon, egg, juice, müsli, frukt, yoghurt, kaffe og te. En real frokost av bra kvalitet.

Poeng (av ti): 8

Se bilder av hotellet:

Restaurant: Det er restauranten Nilles Kro er mest kjent for. Og det er ikke så rart, for her serveres de lekreste retter så langt fra det vi nordmenn tenker på som kromat som det går an. Skal det være kamskjell, foie gras eller kanin, kanskje? En trerettersmeny koster 338/368 dkk (686/716 dkk med vin) avhengig av om du velger gourmetvarianten eller ikke.

Poeng (av ti): 10

Beliggenhet: Nilles Kro ligger ved veien, som seg hør og bør en kro. Likevel er beliggenheten ganske landlig, men kroen ligger ikke så veldig langt fra Århus (omtrent ti km vest for byen).

Les også: Minimetropolen Århus

Barnevennlig: Ikke spesielt, men det fungerer helt fint å ha barn her. Sover barnet i foreldrenes seng koster det ingenting ekstra. Ekstraseng koster 295 dkk (250 dkk for babyseng). Maten i restauranten kan kanskje bli litt vel avansert for barn, da.

Passer for funksjonshemmede: Mange av rommene ligger en trapp opp, men noen ligger på bakkenivå (dog må man forsere en liten trapp for å komme ned hit fra resepsjonsområdet). Rommene er ellers romslige, det samme gjelder badene.

Pluss: Hyggelig atmosfære i fellesarealene, nydelig mat i restauranten. Lekre rom til en kro å være.

Minus: Ingenting spesielt som trekker ned her. Nilles Kro er kanskje ikke en destinasjon i seg selv, da selve bygningen ikke er som en typisk, gammeldags dansk kro, og den ligger ganske for seg selv ved veien.

Totalinntrykk: Med henvisning til de to punktene over konkluderer vi med at om du skal feriere i området, og trenger overnatting eller har lyst til å spise riktig godt, så er Nilles Kro et utmerket valg.

Poeng (av ti): 7

Gjennomsnittlig poengsum: 8 av 10 poeng

DinSide ble invitert til Danmark av Visit Denmark og Danske Kroer og Hoteller.