Lekkert interiør og fiffig rombelysning. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Lekkert interiør og fiffig rombelysning. Foto: Hans Kristian Krogh-HanssenVis mer

Sjekk inn: Melrose Arch Hotel

Et godt valg hvis du skal til Joburg. Av Hans Kristian Krogh-Hanssen

Byen av gull, eller Johannesburg, er kjent for sine høye tall på krimstatistikken og være en utrygg by. Mange må likevel mellomlande her på vei til andre byer i Sør Afrika, og det er også utgangspunkt for reisen til flere safariområder nord i landet. Vi skal heller ikke glemme at byen også kommer til å være hovedsete under verdensmesterskapet i fotball i 2010, og finalen vil gå av stabelen på Soccer City rett utenfor byen.

DinSide var nylig i byen og valgte å teste et av byens fineste hoteller i et trygt område. Som hjemmesiden til Melrose Arch selv sier; hotellet ligger inne i en liten by i selve byen. Området kalles Melrose Arch lifestyle development og rommer en moderne og veldig chic fasade. Fasjonable butikker, restauranter og flere hoteller ligger spredt utover noen meget godt bevoktede kvartaler. Under finner du vår anmeldelse av hotellet som fortjener sine fem stjerner.

Hvor: 1 Melrose Square, Melrose Arch, Johannesburg
Antall rom: 118
Pris: Fra 1650 rand for dobbeltrom. Sjekk kursen i vår Valutakalkulator
Internett: Trådløst bredbånd på alle rom
På nett: www.africanpridehotels.com

Beskrivelse: Lekkert og nytenkende femstjerners luksushotell som ligger i et trygt område av Johannesburg. Hotellet har delikat innredning, gourmetrestaurant, stort svømmebasseng med tilhørende bar, egen kaffebar og eget bibliotek med bar. Det har også sound room, som er et rom hvor du kan nyte musikk og andre audiovisuelle godbiter på en avslappet måte. Moderne luksus preger hele hotellet, som sikter både mot forretningsreisende og storbyturister.

Rommet: Vårt rom har fin utsikt ut mot plassen fylt med natteliv foran hotellet og fremstår som delikat og nytt. Lyset i rommet er interessante, da det finnes 21 forskjellige innstillinger på belysningen. Fra romantisk rød, til opplyst businesslys. Litt overdådig, men morsomt. Sengen er meget komfortabel, mens badet er delt i to. Eget romslig badekar og en stor separat walk in dusj. Flatskjerm, DVDer, minibar og alt du måtte ønske av underholdning finnes også på rommet.
Poeng (av ti): 9

Frokost: Frokosten er av buffétypen og er litt skuffende med tanke på hva som blir servert i et så fint hotell. Det er likevel frisk frukt, frokostblandinger og noe brød med pålegg. Du kan bestille a la carte om du ønsker det – ikke inkludert.
Poeng (av ti): 7

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se bilder av hotellet:

Lekkert interiør og fiffig rombelysning. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Men rommet er kanskje litt trangt... Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Fra badet. Innerst skimtes dusjen. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Fra et av de større rommene, med utgang til hagen. Foto: Melrose Arch Hotel
Suitene har sofagruppe på rommet. Foto: Melrose Arch Hotel
Sound Room, der du skal kunne slappe av og se på film med surround sound, eller sette på yndlingscd'en din. Foto: Melrose Arch Hotel
Fra hagen, der du kan sole deg og bade i bassenget. Foto: Melrose Arch Hotel
Teltsenger for dem som vil ha skygge og noe mykt å ligge på. Foto: Melrose Arch Hotel
Hotellet ligger i en "ny" bydel, Melrose Arch. Foto: Melrose Arch Hotel
Melrose Arch har et stort utvalg restauranter, barer og kafeer. Foto: Melrose Arch Hotel


Restaurant: Hotellets restaurant heter March, og serverer internasjonal så vel som sørafrikansk mat. Vi velger en hamburger som roomservice. Den koster 100 lappen og er god. Dog en stiv pris i Sør Afrika.

Beliggenhet: Melrose Arch ligger fint plassert i Johannesburg. Dette er et av få områder du kan bevege deg rundt til fots på kveldstid, samtidig som det ikke er langt til de attraksjonene i byen som er verdt å se.

Barnevennlig: Dette er ikke et spesielt barnevennlig hotell. Det henvender seg til voksne.

Passer for funksjonshemmede: Hotellet sier at de legger til rette for handikappede på sine hjemmesider. Rommene kan kanskje virke litt trange for rullestolbrukere.

Pluss:
Meget sentral beliggenhet, og hotellet er nyskapende og lekkert innredet. Du føler deg trygg i en by som ikke er alt for trygg i utgangspunktet og servicen er upåklagelig. Det meste du trenger av fasiliteter finner du på hotellet, mens helsestudioet til Virgin ligger rett ved. På morgenen lå dagens VG skrevet ut og bundet i sort hvitt på dørmatten vår.

Minus: Rommene kan virke litt trange.

Totalinntrykk: Et hotell som står frem som en sikker vinner i Johannesburg. Du føler deg trygg og godt tatt vare på i flotte omgivelser. Følg med på nettsiden, og du kan også finne gode tilbud av og til. Hotellet er verdt pengene sine, men antakeligvis fylt opp til VM i fotball.
Poeng (av ti): 9

Gjennomsnittlig poengsum: 8,33 av 10 poeng

Hvilke hoteller har fått bedre poengsum? Se under: