Sjekk inn: Marari Beach Resort

Frister det med en strandferie der palmer, økologisk mat, spabehandlinger og yogaklasser er ingredienser?

Dagens høydepunkt er solnedgangen i Det arabiske hav. Foto: Thomas Helseth Aastad
Dagens høydepunkt er solnedgangen i Det arabiske hav. Foto: Thomas Helseth Aastad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken er rundt seks om ettermiddagen, og det gylne lyset over Marari Beach i Kerala, India, begynner å bli mer og mer rosa. Det er tid for dagens praktfulle forestilling, en oppsetning arrangert av solen selv. Det er bare å sette kursen ned mot stranden med fotografiapparatet klart. Etterhvert samler de fleste av hotellets turister seg her nede ved havet. Det er klart for solnedgang. Og vakrere solnedgang enn over Marari Beach har vi sjelden sett.

God's own country kaller Kerala seg når turistene skal lokkes til delstaten som ligger i Indias sørvestlige hjørne. Etter ti dager på ferie her skjønner jeg hva de snakker om.

Hvor: Varankavala, Mararikulam, Kerala, India
Antall rom: 59 villaer
Pris: Fra 9.210 rupees (rundt 1.250 kr) for en villa for to med alle måltider inkludert - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Pc ved resepsjonsområdet kan lånes av gjestene
På nett: www.cghearth.com

Et billigere alternativ? Sjekk ut nabohotellet Abad Turtle Beach

Beskrivelse: Firestjerners strandresort med miljøprofil ved Marari Beach. Villaene er spredt over hotellets 220 mål store tomt. Noen villaer har eget basseng. Stort basseng med solsenger og egen snackbar der man kan bestille forfriskninger og mat. Stor restaurant i tradisjonell bygning med åpne vegger ut mot hagen. Kjøkkenet serverer lokalprodusert og økologisk mat. Har egen kjøkkenhage med urter, grønnsaker og frukt. Ayurvedasenter der du kan få behandlinger. To tennisbaner og en badmingtonbane som nok har sett bedre dager. (De fleste gjestene synes nok det er for varmt å spille.) Yogatimer hver morgen.

Les også om vår ayurvedaopplevelse: - Take off all your clothes

Rommet: Villaen jeg får er romslig og fin. Badet er stort, og har delvis åpent tak, noe som er vanlig for hotellene i Kerala. Badet er kanskje litt slitt i kantene, men er rent og pent. Ellers har rommet kjøleskap og tekoker og aircondition. En liten salong er det også plass til, men her er ingen tv. For å se på tv må man opp i tv-huset ved siden av resepsjonen. Der er det mørkt og dødt når vi sjekker, og det frister ikke å slå seg ned og sku på tv'en. Men så er jeg ikke her for å se tv, heller.

Poeng (av ti): 8

Frokost: Stor frokostbuffet i restauranten. Her kan du velge mellom en drøss indiske retter, eller europeisk frokost med müsli, yoghurt, omelett, syltetøy og ristet brød. Fersk juice av ananas lages mens du venter. Kaffe og te serveres ved bordene.
Poeng (av ti): 8

Se bilder av hotellet:


Restaurant: Hotellets hovedrestaurant serverer både lunsj og middag. I tillegg er det en snackbar ved bassenget, og en fiskerestaurant nærmere stranden. Maten er inkludert i romprisen, og det er ingen andre spisesteder i området, så med mindre man er ute på ekskursjon, spiser man på resortet. Middagsbuffeten i hovedrestauranten har hovedvekt på indisk mat, og denne er nydelig. Vi kan nevne forskkjellige fiskecurryer, noen med ferske reker, kyllingretter og lammecurry. I tillegg en drøss med vegetariske retter, spennende picklesauser og selvsagt nystekte nanbrød. Restauranten har også noen europeiske, som er ok, men jeg anbefaler de indiske rettene. Ikke alle er så krydrede. Bare spør den hyggelige betjeningen om råd. Hotellet serverer øl, og et begrenset utvalg indisk vin.
Poeng (av ti): 8

Beliggenhet: Flott beliggenhet ved den nydelige Marari Beach. Det ligger ikke mer enn tre hoteller langs den rundt ti kilometer lange stranden. Dermed deler du en gyllen palmestrand med hotellets gjester og et knippe lokale fiskermenn. Forøvrig tar det en times tid å reise inn til de nærmeste byene Cochi og Alleppey. Andre aktiviteter er en dag på en husbåt i deltaområdet Backwaters, som strekker seg innover i Kerala.

Barnevennlig: Det er mulig å sette inn ekstraseng i villaene. Bassenget har en grunn del. Det er best å holde seg her med barna, for Marari Beach ikke er spesielt barnevennlig. Bølgene kan være høye, og det kan være en del strømmer.

Passer for funksjonshemmede: For så vidt. Det er et par trappetrinn opp til villaene, men ellers er gulvflaten uten terskler. Rommene og badene er romslige. Utover dette er det trapper opp til restauranten og bassengområdet, men det er nok av betjening til å hjelpe til dersom det trengs.

Les også: Hotellet du ikke vil sjekke ut fra - perfekt femstjerners luksus i Kerala

Pluss: Et hyggelig resort med veldig bra restaurant. Fint bassengområde, og et bra ayurvedasenter (behandlingene er rimelige - en times massasje koster fra . Marari Beach Resort er et av kjeden Cgh Earth sine hoteller (de har flere rundt om i Kerala). Kjeden er opptatt av miljø, og at hotellene skal bidra positivt i lokalsamfunnet. De ansatte er lokale, og kjøkkenet kjøper lokale råvarer.

Minus: Området med solsenger på stranden er ikke så fint. Av en eller annen grunn er solsengene plassert inne blant kokostrærne, ikke ute på selve stranden. I programmet man får ved ankomst står det listet opp en rekke aktiviteter man kan bli med på - kokkekurs, yoga osv. Men det meste virket ganske dødt. Det kan ha noe med at vi besøkte hotellet på slutten av sesongen, og dermed var det ikke så mange gjester der.

Totalinntrykk: Et hyggelig strandresort med god mat, fint bassengområde og vakker beliggenhet. Perfekt for deg som ønsker en avslappende ferie med mulighet for billige spabehandlinger.

Poeng (av ti): 8

Gjennomsnittlig poengsum: 8 av 10 poeng

Praktisk info: Klimaet i Kerala er tropisk. Fra april til juli er det regntid, og da regner det mye. Slutten av august og hele september er en fin tid å reise. Da er det 27-28 grader, fint vær og lavsesong, så like lave priser som i selve regntiden. Det blir dyrere fra oktober til mars, og i høysesongen rundt jul er det aller dyrest. Nærmeste flyplass fra hotellet er Cochin International Airport (90 km unna). Det går innenriks fly til en av disse fra de fleste store indiske byer. Regn med å betale fra 6.000 kroner for flybilletter. Du må påregne to mellomlandinger hvis du flyr med rutefly. Et alternativ er å hoppe på et charterfly til Goa og ta et innenriksfly videre til Cochi derfra. Mer info om Kerala: Kerala Tourism

DinSide reiste til Kerala etter invitasjon fra Kerala Tourism og Jet Airways.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer