Sjekk inn: Le Royal Méridien Beach Resort & Spa

Utsikt fra frokostverandaen på restaurant Fusion. Foto: Karoline Brubæk
Utsikt fra frokostverandaen på restaurant Fusion. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor: Al Sofouh Road, Dubai, UAE
Antall rom: 500
Pris: Vi betalte 1.900 AED per natt, for suite med frokost, vin hver kveld, avis, transport til og fra flyplassen, inkludert skatter. Listepris for rommet er 2.800 AED. Ett par kategorier rom var dyrere (penthouse til drøyt 10.000 AED) og tre-fire kategorier er billigere. Sjekk kursen hos XE.com.
Internett: Gratis bruk av bredbånd, betalmuligheter på rommet om du ikke har med eget utstyr. Gratis trådløs i fellesområder.
På nett: www.starwoodhotels.com/lemeridien etc.

Beskrivelse: Stort femstjerners ferieanlegg bestående av flere bygninger ved stranden utenfor Dubai sentrum. I skrivende stund rangert som nummer to av alle hotellene i Dubai på Tripadvisors lister. Stort uteområde mot stranden med flere bassengområder, barer, restauranter og egne strandstoler. Flere restauranter i hotellet, samt stort spa-anlegg (Caracalla Spa), butikker (high-end-produkter som smykker, klokker og suvernirer), frisører og andre tilbud. For tiden hektisk byggeaktivitet i nærområdet, som kan virke forstyrrende.

Rommet: Vårt rom er en suite i 6. etasje i suitebygget som kalles Tower. 38 kvm stort, soverom med stor dobbeltseng, stoler, skrivebord, flatskjerm-TV, minibar, skjenk og godt med skuffeplass. Gang med garderobe og safe, stort bad med walk-in dusj og badekar. Klimaanlegg og fjernkontroll av all belysning fra sengen. Egen balkong med møbler og utsikt mot stranden. Pent rom i klassisk stil med følelse av luksus. Svært rent og velholdt, selv om det ikke er helt nytt. Utstyrt med friske blomster og rikelig med håndklær.

Rom i hotelldelen har ikke walk-in dusj, og gjester vi snakket med derfra, klager over at badet derfor blir litt vel fuktig.

På grunn av byggearbeidene anbefaler vi på det sterkeste å velge rom med sjøutsikt eller hageutsikt.

Poeng (av ti): 8

Frokost: Flere muligheter i hotellets restauranter og barområder. Vi hadde frokost inkludert i prisen, og da kunne vi velge mellom flere typer buffet. Førstevalg er Fusion, en asiatisk-inspirert restaurant med balkong, som serverte en svært rikholdig buffet. Sushi, omelett mens du venter, frukt i alle varianter, mange typer bakverk, frokostblandinger, arabiske godterier, grøt, egg, bacon, pølser og andre varme matvarer, mange typer juice, små oppkvikkende smoothie-shots, diverse grønnsaker, oliven, diverse lokale spesialiteter, oster og kjøttpålegg. Kaffe, te, fersk appelsinjuice og toast serveres ved bordet. Svært fristende og svært høy kvalitet på maten.

Poeng (av ti): 10

Restaurant: Flere restauranter, både ute og inne. Buffeter, ala carte, gourmet, fast-food, servering på stranden. Underholdning enkelte steder, for eksempel magedans og livemusikk. Mat fra flere matkulturer og kontinenter. Relativt høye priser. Eksempelvis koster en lunsj for to i strandbaren fort 500 kroner med drikke. Lett å finne billigere servering utenfor hotellområdet. Alkoholservering på alle restauranter, noe som ikke er en selvfølge utenfor hotellene i Dubai.

Poeng (av ti): 8

Beliggenhet: Rett på stranden i turistområde utenfor Dubai, cirka en halv time med bil fra flyplassen og fra sentrum, utenfor rushtidene. Området rundt hotellet er preget av hektisk byggeaktivitet, noe som medfører litt støy og at adkomst er litt kronglete. Cirka 15 minutter med bil/shuttlebuss til populære kjøpesentre som Mall of the Emirates og Souk Madinat. Rett ved hotellet ligger helt nyåpnede The Walk der du finner butikker og restauranter med uteservering på et ekstremt bredt fortau, med tilhørende cruisende luksusbiler i helgene. Festlig folkeliv.

Gedigen dobbeltseng med puter så det holder. Foto: Karoline Brubæk
Fra ett av bassengområdene på hotellet. Det er flere å velge mellom, både dype og plaskebasseng. Foto: Karoline Brubæk
Servering ved bassenget til alle gjester. Daglige doser av fruktsorbet i småglass. Vi vil jo ikke at noen skal få heteslag? Foto: Karoline Brubæk
Utsikt fra frokostverandaen på restaurant Fusion. Foto: Karoline Brubæk
Turister i Dubai vil gjerne bade. Og da bør du velge et hotell som ligger PÅ stranden. Adkomsten kan ellers bli vanskelig, og du blir forvist til bassenglivet. Her fra stranden ved Le Royal Méridien. Foto: Karoline Brubæk
Ferskpresset appelsinjuice, vidunderlige oliven, lekker bakst og fristende smoothie-shots til frokost. Helt fritt for papirservietter ... Foto: Karoline Brubæk
Fellesarealene på hotellet glitrer i speil, krystall, gull og marmor som seg hør og bør. Og alltid friske blomster. Foto: Karoline Brubæk
Dubais skyline har vokst i enorm fart, og det er byggearbeider tett ved hotellet. Her fra inngangspartiet. Foto: Karoline Brubæk
Friske frukter på rommet hver ettermiddag, fulgt av litt opplæring ... Foto: Karoline Brubæk
Bilder av de allestedsnærværende herskere finner vi som mange andre steder i Dubai også i hotellresepsjonen. Emiratene som Dubai er medlem av, er et land der politiske partier ikke er tillatt. Foto: Karoline Brubæk


Barnevennlig: Svært barnevennlig område med gressplener, ping-pong ute, fotballbane, tennisbaner, gruppeaktiviteter for barn, flere barnevennlige bassengområder og lekeområde for de minste. Stort strandområde med nydelig, finkornet sand, men det kan av og til være store bølger og sterk vind. Badevakter ved alle basseng og på stranden. Barn blir tatt vel imot, og er velkomne over alt på hotellet.

Passer for funksjonshemmede: Ramper, heiser og romslige fellesområder, men det kan tenkes at badene kan bli litt trange for rullestolbrukere. Sjekk med resepsjonen ved bestilling.

Pluss: Stilig luksushotell med perfekt beliggenhet på stranden, delikate fellesområder, god plass, flotte fasiliteter og helt strålende service, der de hotellansatte gjør alt de kan for at du skal trives. Bare smil og velvilje over alt. Shuttletilbud for shoppere, og muligheter for transport til og fra flyplassen. Alle gjester får strandhåndklær, og det koster ikke ekstra å benytte seg av det store antallet solstoler. Jevnlig deler de ut våte kluter for oppfriskning, og serverer små fruktdrinker uten alkohol til solbadere både ved bassengene og på stranden. Prisbelønnet spa-anlegg som vi ikke har testet.

Minus: Byggeaktiviteten rundt hotellet kan være forstyrrende, men er nøye opplyst om på hotellets nettsider. Ikke helt nye rom, selv om det er meget godt vedlikeholdt og holder høy kvalitet. Relativt kostbare restauranter, vi anbefaler at du bestiller rom MED frokost!

Totalinntrykk: Skal du til Dubai på ferie, vær nøye med å få hotell på stranden. Det kan ellers bli vanskelig å få til noe særlig badeliv i salt vann. I så måte er dette et perfekt sted for badeferien i Dubai, der du likevel har god tilgang til både handlemuligheter og folkeliv, og der prisene ikke er like hysteriske som vi kan finne hos enkelte av hotellets konkurrenter. Hjertelig service gjorde oppholdet til en drøm, og at man opplever byggestøy og heisekraner i Dubai var som forventet. I tiden fremover kan det også være muligheter for priskupp grunnet finanskrisens påvirkning på området.

Poeng (av ti): 9

Gjennomsnittlig poengsum: 8,75