Sjekk inn: Lake Kenyir Resort & Spa

Et spahotell midt i en tropisk regnskog.

Lake Kenyir Resort & Spa er en oase i regnskogen, men ikke stedet for deg med lopper i blodet. Foto: Stine Okkelmo
Lake Kenyir Resort & Spa er en oase i regnskogen, men ikke stedet for deg med lopper i blodet. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som reisejournalist har jeg vært heldig og bodd på en god del fine hotell. Dette luksusresortet midt inne i regnskogen er et av dem jeg husker best. Det er først og fremst på grunn av beliggenheten.

Hvor: Ved Lake Kenyir, Kuala Berang, Terranganu, Malaysiahalvøya
Antall rom: 135 hytter/suiter
Pris: Fra 230 malaysiske ringgit, cirka 400 kroner), per natt - sjekk kursen hos www.xe.com
Internett: Internett via kabel i alle hytter, noen få datamaskiner til låns i resepsjonen.
På nett: www.lakekenyir.com

Triksene som gir luksushotell til lavpris

Beskrivelse: Midt inne i jungelen i Malaysiahalvøyas nordøstlige hjørne, ligger dette sparesortet ved bredden av den gigantiske innsjøen Lake Kenyir, Sørøst-Asias største menneskeskapte innsjø. Hotellanlegget består av 135 hytter og suiter plassert rundt i parken, som grenser til den betagende vakre Lake Kenyir. Bassenganlegget har panoramautsikt utover den trolske innsjøen. Det har også det lekre spaet. Trenger du fred og ro og avkobling, er dette et glimrende sted.

Lake Kenyir

Lake Kenyir er Sørøst-Asias største menneskeskapte innsjø. Den er et resultat av oppdemmingen av Kenyirelven i 1985. Lake Kenyir er 260 kvadratkilometer stor, og det ligger 340 øyer spredt i innsjøen.

Det finnes 300 sorter fisk i innsjøen, og dette er dermed et eldorado for fiskere. I regnskogen rundt vandrer asiatiske elefanter og tigre.


Rommet: Min hytte har flott utsikt over innsjøen. Det er en deluxe chalet, og dermed har der store badet separat dusj og badekar, og foran sengen står en liten sofa og et salongbord. Gang og bad skilles fra soveromsdelen med en liten trapp. Jeg har stor boltreplass. Merk at min hytte var en av de nyoppussede.

Poeng (av ti): 8

Frokost: Vi er i Malaysia, men du kan velge mellom tradisjonell malaysisk mat eller mer klassisk europeisk frokost. Omeletten lages for deg av to kokker som står ute på terrassen, og du velger selv hva du vil putte i den. Pluss for masse fersk frukt.

Poeng (av ti): 8

Se bilder av hotellet:


Restaurant: Hotellets restaurant, serverer asiatisk mat - både malay, kinesisk og indisk, som er de tre viktigste kjøkkenene i Malaysia. Pool Side Restaurant serverer enklere retter, og her får du også europeisk mat. Ok kvalitet, men ikke en utpreget bra restaurant, heller. Merk at det er lite alkoholkultur i denne delen av Malaysia, som er muslimsk. Alkohol er dyrt, og det er ikke god skikk å bli brisen.

Poeng (av ti): 7

Beliggenhet: Lake Kenyir Resort & Spa ligger helt på grensen til naturreservatet Lake Kenyir, helt ved bredden av den gigantiske innsjøen. Anlegget er flott, og delene som er oppusset (noen av hyttene, spaet og resepsjonsområdet) er fine. Hyttene er spredt rundt i det bakkete terrenget ned mot vannet, og et nettverk av veier, trapper og stier leder deg rundt i parken, som forøvrig også er et arboret fullt av forskjellige typer trær du antagelig aldri har sett før. Merkelige fuglelyder og kvekk fra frosker fungerer som nydelig bakgrunnsmusikk.

Barnevennlig: Hotellet har flere rom med plass til ekstrasenger, og i bassengområdet er det vannsklier og leker for barna. Hotellet er populært blant familier i feriene. Ekskursjoner og aktiviteter (fisking, grottevandring, sykling, kajakkpadling) holder barna i aktivitet.

Passer for funksjonshemmede: Ikke spesielt. Det er bakkete og mange trapper rundt i anlegget, men sjåfører i små "golfbiler" henter og bringer gjester som er dårlige til beins.

Pluss: Fredelig og rolig, og fin malaysisk stil på hele anlegget. Vennlig og serviceinnstilt betjening, men merk at mange ikke kan særlig engelsk. Spaet er topp.

Minus: Ikke så mye, så lenge du bor i en av de oppussede hyttene. Tenk også på at dette ikke er hotellet for deg som liker liv og røre. Du reiser hit for å slappe av, utforske naturen i området, og ta spabehandlinger. Er du rastløs, er det lett å føle seg "lost" her, da det ikke er noe annet rundt enn andre resorter og regnskog.

Totalinntrykk: Et flott hotell vi gjerne kunne besøkt igjen. Det ideelle måtte være å kombinere to netter eller kanskje tre her med en uke på et hotell ved sjøen (en hel uke på Lake Kenyir kan nok bli litt langdrygt). Hvis Malaysia-ferien så rundes av med et par dager i Kuala Lumpur, er ferien komplett.

Poeng (av ti): 8

Gjennomsnittlig poengsum: 7,75 av 10 poeng

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer