Sjekk inn: Kensington Rooms

Rimelig, men litt slitent designhotell som har gått i lobbyfellen.

Når hver kubikkcentimeter teller ... Denne journalisten synes faktisk ikke badet var ubehagelig lite, men vi ser at det kan oppleves noe klaustrofobisk for en godt voksen mann.  Foto: Elisabeth Dalseg
Når hver kubikkcentimeter teller ... Denne journalisten synes faktisk ikke badet var ubehagelig lite, men vi ser at det kan oppleves noe klaustrofobisk for en godt voksen mann. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Pundet holder seg på under 10 kroner, og januarsalget som startet rett før jul ser ut til å vare helt til påske. En tur til den levende storbyen trenger heller ikke bli så dyr, og vi har sjekket ut et av turistklassehotellene, Kensington Rooms, for deg.

Luksus i London? Sjekk inn på Sofitel St. James.

Hvor: Kensington Rooms, 131-137 Cromwell Road, London.
Antall rom: 88
Pris: Dobbeltrom fra rundt 80 pund inkludert frokost. Per januar 2010, cirka 750 kroner. Sjekk kursen i DinSides valutakalkulator.
Internett: Modem på noen rom, trådløst internett og PC tilgjengelig i hotellets lobby.
På nett: www.kensingtonrooms.co.uk

Beskrivelse: Dette er et rimelig turistklassehotell som egner seg godt for deg som skal til London for å oppleve storbyen, og ikke forventer deg for mye av rommet. Hotellet markedsfører seg med en tydelig designprofil, og hotellets lobby og hotellbar er nyoppusset og i friske farger. Men det stopper litt der. Til tross for enkelte "design"effekter som farget lys og malte mdf-plater på veggene, er dette et standardhotell i et omgjort georgiansk townhouse det går 13 på dusinet av.

Vi fikk ikke mye "space" til å være oss selv på Kensington Rooms, men madrassene var himmelske, som lovet. Foto: Kensingtonrooms.co.uk
Vi fikk ikke mye "space" til å være oss selv på Kensington Rooms, men madrassene var himmelske, som lovet. Foto: Kensingtonrooms.co.uk Vis mer


Rommet: Vi bodde på enkeltrom, og vi ville ikke blitt forundret om det var hotellets desidert minste. Klassiske studenthybler har dansegulv i forhold til dette. Vi klarte faktisk ikke helt å åpne XL-kofferten på gulvet, men til den prisen, klager vi ikke. Her er det faktisk mye å lære for trangbodde, for eksempel av badet, som ikke kan ha vært mer enn 1,5 kvadratmeter.

Vi ville også heller hatt en TV som virket ordentlig (vi snakker bokseTV med dårlig signal) enn lys som kunne skifte farge, men gir i stedet pluss for vannkoker og kaffe/te, samt fantastisk gode madrasser. Sover du lett, be om å få rom inn mot bakgården, og ikke ut mot traffikerte Cromwell Road. Doble isolerglass som demper lyd er ikke vanlig i Storbritannia.

Poeng (av 10): 4

Lobbyen er stramt innredet, med friske farger på møbler. Foto: Kensingtonrooms
I fellesområdet er aviser, blader og en PC tilgjengelig for gjestene. Foto: Kensington Rooms
Rommene har designelementer, men det er ikke helt gjennomført. Foto: Kensington Rooms
Når hver kubikkcentimeter teller ... Denne journalisten synes faktisk ikke badet var ubehagelig lite, men vi ser at det kan oppleves noe klaustrofobisk for en godt voksen mann. Foto: Elisabeth Dalseg
Hotellbaren er stilig, men dessverre ganske død. Foto: Kensington Rooms
Kaffe og juice til frokosten Foto: Kensington Rooms
Fellesområde Foto: Kensington Rooms

Artikkelen fortsetter under bildespesialen

Fasiliteter: Lobbyen og lobbybaren er trendy og innbydende, men var for det meste helt tomt da vi gjestet hotellet. En rekke blader, magasiner og "hva skjer" brosjyrer er tilgjengelige, samt en gjeste-pc for deg som er internettavhengig. Hotellet har ikke eget trimrom, men har avtale med David Lloyd fitnessenter som ligger rett vis-a-vis i Cromwell Road.

Her kan du se 360-graders visning av større hotellrom og fellesområder

Poeng (av 10): 5

Frokost: Hotellfrokosten er standard, grei men kjedelig og totalt uinspirert. Er den ikke inkludert i prisen, eller ønsker du en litt bedre start på dagen, anbefaler vi heller en tur innom Starbucks i Sainsbury's-komplekset på andre siden av gaten, eller franske Paul's på Gloucester Road, få minutter unna. Orker du å spasere i fem-ti minutter før du inntar frokosten, er det flere hyggelige kafeer i området rundt South Kensington-stasjonen. Vi spiste ikke på hotellet på kveldstid, det var heller ingen room service.

Poeng (av 10): 3

Hotellet ligger sentralt i fasjonable Kensington. Foto: Googlemaps
Hotellet ligger sentralt i fasjonable Kensington. Foto: Googlemaps Vis mer


Beliggenhet: Midt i smørøyet. Hotellet ligger midt i fasjonable Kensington, og du er i gåavstand til alle museene i South Kensington, det eksklusive handleparadiset Knightsbridge med Harrods og Harvey Nichols og Sloane Street den ene veien - eller den litt rimeligere handlegaten Kensington High Street, for ikke å glemme Kensington Gardens og Hyde Park. Skal du på messe, er det rundt 10 minutter å gå til Earl's Court, femten til for å komme deg til Kensington Olympia. Hit går også både buss og bane.

Hotellet ligger bare 500 meter fra Gloucester Road t-banestasjon, med Piccadilly Line, samt District og Central Line. Du kan ta Piccadilly Line rett fra Heathrow - og den tar deg også videre til populære Piccadilly Circus, Leicester Square og Covent Garden på få minutter. Ønsker du å ta taxi hjem fra shopping på Oxford Street eller en kveld på teater eller byen i West End/Soho, koster dette rundt 10 pund.

Smarte tips til London-turen

Barnevennlig: Det er ikke spesielt uvennlig, men heller ikke tilrettelagt for barn. Vi så ingen barn der da vi bodde på hotellet.

Passer for funksjonshemmede: Nja. Trappen opp til inngangen setter en rask stopper for rullestolbrukerne, men dersom du gir beskjed på forhånd når du skal inn og ut, henter hotellets personale en rullestolrampe. Trappen er imidlertid ganske bratt. En rekke av rommene ligger også en halv trapp opp (eller ned) fra der heisen stopper, så er du dårlig til bens, bør du gi beskjed om dette når du booker rom.

Pluss: Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Og hyggelig og hjelpsomt personale. Prisen er også bra.

Minus: Hotellet har gått i lobbyfellen. Den er såpass innbydende at man blir skuffet når resten er slitent. Støy på rom ut mot gaten.

Totalinntrykk: Dette er hotellet for deg som ikke har tenkt å være på hotellet, men som ønsker et sted å oppbevare kofferten, ta en dusj, og sove godt. Vi bruker det gjerne som base igjen, men kommer da til å betale et par hundre kroner mer for å få et større rom.

Poeng (av 10): 4

Gjennomsnittlig poengsum: 4 av 10 poeng