Sjekk inn: Kempinski Hotel San Lawrenz Gozo

Hit reiser du for helsas skyld.

Femstjernershotellet er drømmestedet for alle som er glad i spa og helse. Foto: Kempinski San Lawrenz Gozo
Femstjernershotellet er drømmestedet for alle som er glad i spa og helse. Foto: Kempinski San Lawrenz Gozo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor: San Lawrenz, Gozo, Malta
Antall rom: 122 rom
Pris: Fra 167 euro for dobbeltrom med frokost - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator. Du kan også kjøpe pakke med flere overnattinger inkludert ayurvedabehandling (spesiell spabehandling) via hotellets nettside, eller via andre aktører. Google hotellet og se hvilke tilbud som kommer opp.
Internett: Nettilgang via kabel på alle rom - WiFi i fellesområdene
På nett: www.kempinski-gozo.com

Beskrivelse: Riktig lekkert femstjerners spahotell på den naturskjønne øya Gozo. Ligger ikke ved havet, men har busservice til nærmeste strand. Rolig og avslappende stemning. Store rom, flere restauranter og flott bassengområde. Fokus på helse, sport og avslapping.

Hotellets ayurvedaspa er et av få slike utenfor India som har en "ekte" indisk ayurvedalege. Hun analyserer deg før behandlingen for å finne ut hva slags problemer du har, og hva som må til for å bedre dem. Søsteren min ble analysert (legen sjekket hender, øyne osv, og overrasket oss med å treffe blink og konstatere astma, en personlighet som ble lett stresset, og dårlig blodomløp). Deretter fulgte en times behandling av en indisk ayurvedabehandler. varm olje ble brukt under kroppsmassasjen, som ble avsluttet ved at rennende varm olje blir helt ned på "det tredje øyet", midt mellom øyenbrynene.

- Fantastisk deilig, nesten som en meditasjon. Oljen rant videre ned i håret mitt, og det føltes som om noen kontinuerlig dro hendene gjennom det, sa min søster etterpå.

For at du skal få full utnyttelse av ayurvedabehandling, bør du oppholde deg på hotellet flere dager, og følge legens kostholdsopplegg i tillegg til spabehandlingene. En hel uke på hotellet, inklusivt fullt ayurvedaopplegg, koster 4.484 euro for to personer som deler rom, eller 2.597 euro for enkeltpersoner. Spesialtilpasset mat, yogatimer, en rekke forskjellige behandlinger, og transport til og fra flyplassen er inkludert. Dyrt, men her loves du full renovasjon av kroppen - både innvendig og utvendig, og både fysisk og psykisk.

DinSide har også vært på ayurvedaspa i India. Les mer hva ayurveda egentlig er, og om den sjellsettende opplevelsen i denne artikkelen: Spaharaja - full overhaling i India

Kempinski San Lawrenz ligger fredelig til på Gozo. Foto: Stine Okkelmo
Rommene er koselige og luftige, og de fleste vender mot bassengområdet. Foto: Stine Okkelmo
Hotellet er et av få steder der du kan få profesjonell ayurvedabehandling av utdannede ayurvedabehandlere. Foto: Kempinski San Lawrenz Gozo

Se bilder av hotellet:

Rommet: Flotte og store rom, i maltesisk stil. Mitt dobbeltrom har utsikt til bassengområdet. Kontorpult, liten salongdel med sofa, og romslig bad. Alt du trenger - og forventer - av et femstjerners hotell. Poeng (av ti): 9

Frokost: Overdådig buffet i den ene av hotellets restauranter. Friske frukter, yoghurt, müsli, juice, kaffe, te, egg i flere varianter, bacon, croissanter - stort sett noe for enhver smak. Stor fare for at du blir stappmett. God kvalitet på alt.
Poeng (av ti): 9

Restaurant: Hotellet har to restauranter. En finere á la carte-restaurant som serverer middelhavsmat. Jeg spiste ikke her, men på den mer uformelle Trattoria, der det er fokus på pasta og pizza. God mat til ok priser.
Poeng (av ti): 8

Beliggenhet: Fredelig beliggenhet på den vakre øya Gozo. Kan føles litt avsidesliggende, og det er et minus at hotellet ikke ligger ved stranda. Det er jo mest derfor vi nordmenn reiser til Middelhavet.

Barnevennlig: Hotellet har egen barneavdeling med leker og aktiviteter som er gratis for hotellets gjester. Likevel fremstår ikke Kempinski San Lawrenz som noe typisk barnehotell. Hovedvekten av gjestene er voksne som kommer for spaet.

Passer for funksjonshemmede: Ingen hotellrom spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede, men det har heis, og romslige rom og bad.

Pluss: Nydelig hotell, der service står i høysetet. Gjennomført lekker maltesisk stil. God mat, og flott bassengområde. Det er som nevnt spaet som er Kempinski San Lawrenz' spesialitet, og det er delikat og har profesjonelle ansatte som vet hva de driver med. I tillegg arrangerer hotellet forskjellige utflukter og aktivitetsopplevelser som dykking, klatring, museumsbesøk osv.

Minus: Litt avsidesliggende, og ikke ved stranda. Du bør ha leiebil for å komme deg rundt og få sett Gozo.

Totalinntrykk: Et flott hotell i en ganske høy prisklasse. Vil du på badeferie, er kanskje et luksushotell rett på stranda mer interessant. Vil du ha en uke med spabehandlinger, trening og avslapping, er dette et supert valg. Jeg hadde bare én overnatting, men hadde jeg hatt råd, skulle jeg gjerne tatt en hel uke med ayurvedaopplegget.

Poeng (av ti): 9

Gjennomsnittlig poengsum: 8,75 av 10 poeng

DinSide ble invitert til Malta av Visit Malta