Foto: K-West Hotel
Foto: K-West HotelVis mer

Sjekk inn: K-West Hotel & Spa

Et glimrende valg for deg som liker å shoppe.

Hvorfor reiser vi nordmenn til London hele tiden? For å se musikaler, spise ute, gå på museer - og for å shoppe. I hvert fall gjelder det en stor del av den kvinnelige befolkningen, det er undertegnede helt sikker på.

Journalisten selv er intet unntak, så jeg ble helt over meg av begeistring da jeg fikk se det splitter nye kjøpesenteret Westfield som lå like ved hotellet jeg bodde på, K-West Hotel. Her ligger over 260 butikker - så og si alle jeg hadde tenkt å reise inn til London sentrum for å besøke. I tillegg finnes et utall kafeer og restauranter her. Etter å ha brukt noen timer og en god del pund på handlesenteret, var jeg ganske gåen. Det var best å trekke seg tilbake til hotellet, en fem minutters spasertur unna.

Det tar på å shoppe, så dermed gikk turen ned i hotellets nye spa. Her kan gjestene mot et tillegg på 25 pund (dagspass) teste ut tre forskjellige badstuer (dampbadstu, finsk sauna og sauna "light" med 45 graders varme), fotbad, boblebad, regndusj og det kanskje merkeligste - et rom med minusgrader og snø. I Snow room kan du gå inn og velte deg i is og snø før du løper inn i badstuen igjen. Har du lyst og penger, kan du også booke forskjellige behandlinger her.

Så selv om K-West ligger litt utenfor sentrum, er det likevel det perfekte hotell for deg som er i London for å shoppe og kose deg. Det være seg om du skal hit med din bedre halvdel eller med venner/venninner. Bestiller du tidlig, er prisen også ganske hyggelig.

Les mer om DinSides vurdering av hotellet her:

Hvor: Richmond Way, Sheperd's Bush, London
Antall rom: 220 rom
Pris: Fra 116 pund for dobbeltrom - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Gratis nettilgang ved pc'er i resepsjonsområdet - nett på rommet koster ekstra
På nett: www.k-west.co.uk

Beskrivelse: Stort og moderne hotell i et ombygget kontorlokale. Resepsjon, frokostrom/restaurant/bar og lounge er samlet foran i hotellet. Helt nytt spa i kjelleren. Stort og moderne treningsrom med gruppetimer. Hotellet er populært blant media- og musikkbransjen, så kanskje får du øye på en kjendis eller to under oppholdet. Hotelle er ikke stjerneklassifisert, men jeg vil anslå det er et firestjerner pluss-hotell.

Rommet: Mitt rom er et stort dobbeltrom, med vinduer langs hele den ene veggen. Moderne stil, beige og mørkelilla går igjen. Badet har badekar med dusj. Ellers finnes skrivebord, stor flatskjerm-tv, garderobe og tekjøkken. Alt i alt et lekkert rom. Merk - ingen minibar, men et kjøleskap du kan putte egne ting i. Automater med brus, vin, øl, snacks i gangene dersom du blir fysen på noe.

Poeng (av ti): 9

Frokost: Frokost serveres i restauranten/baren ved siden av resepsjonen. Kontinental frokost eller engelsk frokost med bacon, pølser og egg (sistnevnte er dyrere). Begge deler er av høy kvalitet. Skikkelig skinke og ost, müsli, fersk juice, kaffe, te, croissanter, muffins, frukt. Engelsk kraftfrokost der du kan velge hvordan du vil ha eggene (omelett, røre, posjert, kokt).

Poeng (av ti): 8

Hotellet ser lite ut fra utsiden, men skinnet bedrar - det er angt og smalt, og har hele 220 rom. Foto: K-West Hotel
Moderne og romslige rom - noe som ikke alltid er tilfelle i London. Foto: K-West Hotel
Her ser vi et av de større rommene, med egen salong. Foto: K-West Hotel
Foto: K-West Hotel
Hotellets bar er populær blant medie- og musikkbransjen. Her er det liv og røre til langt på natt i helgene, men det forstyrrer ikke rommene lenger bak i bygningen. Foto: K-West Hotel
Spaet er nyoppusset. Her ses bassenget med boblebad. Foto: K-West Hotel
I Snow room kan du bade i snømellom badstuslagene. Foto: K-West Hotel

Se bilder av hotellet:

Restaurant: Hotellet har restaurant, men jeg spiste ikke her.

Beliggenhet: K-West ligger i Sheperd's Bush, vest i London. Det tar bare noen minutter å gå til undergrunnsstasjonen, og herfra tar det 10 minutter å komme seg inn til Oxford Circus. Like ved undergrunnsstasjonen ligger det splitter nye kjøpesenteret Westfield, som må være byens lekreste. Her finner du alle slags butikker - fra dyre designerbutikker som Prada og Hugo Boss til såkalte department stores som Debenhams (som et Steen og Strøm) til billige kjedebutikker som M&S, Topshop og New Look. Du kan rett og slett gjøre all shoppingen du skal like ved hotellet. Det finnes også massevis av fine restauranter og kafeer i og utenfor senteret.

Barnevennlig: Hotellet har kun dobbeltrom, men vi så flere barnefamilier blant gjestene. Ingen muligheter for tre- eller firemannsrom. K-West retter seg ikke mot barnefamilier, men det fungerer fint å bo her med barn.

Passer for funksjonshemmede: Ja, hotellet har heis, svingdører uten terskler og rom uten terskler.

Pluss: Moderne, lekkert og veldrevet hotell. Prisen på 116 pund er virkelig bra i forhold til standard og beliggenhet. Et tilsvarende hotell i London sentrum ville fort koste det dobbelte. Du sparer altså mye penger på å velge dette hotellet som er en ti minutters undergrunnstur unna Oxford Circus. Rolig beliggenhet rett ved stasjonen, og et kjempefint kjøpesenter rett ved hever inntrykket. Et helt nytt og nydelig spa i kjelleren trekker også opp, og er verdt et besøk.

Minus: Kan være litt kaos under frokosten. Er hotellet helt fullt, vil jeg tro det kan bli trangt om plassen i frokostrushet. Litt lytt ut til korridoren fra rommene. Jeg ble vekket av høylydte gjester som kom inn sent på natten (jeg bodde her fra fredag til lørdag).

Totalinntrykk: Et lekkert hotell som er perfekt for deg som reiser til London for å kose deg med shopping, middager og kanskje noen timers avslapping i spaet. Jeg bor gjerne her igjen.

Poeng (av ti): 9

Gjennomsnittlig poengsum: 8,66 av 10 poeng

Flere alternativer

DinSide har testet flere London-hoteller. Kanskje et av dem er noe for deg? Les anmeldelsene:

Apex City of London
Sofitel St. James
Courthouse Doubletree Hilton
The Hoxton Hotel