Sjekk inn: Hotel Vejlefjord

Det gamle sanatoriet ved Vejle Fjord lokker med god mat og et av Danmarks beste spa.

Hotel Vejlefjord sto ferdig i 1900 og fungerte som sanatorium. Foto: Stine Okkelmo
Hotel Vejlefjord sto ferdig i 1900 og fungerte som sanatorium. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte grader i vannet? Hvorfor ikke - jeg er da norsk. Det er bare å stålsette seg og komme seg uti. Men å dukke hodet under, det orker jeg ikke. Jeg holder faktisk ikke ut noe særlig mer enn i 10 sekunder før jeg spretter opp og løper tvers over gangen og jumper uti bassenget som holder 42 grader. Ahh - deilig, men nesten litt vondt. Det får i hvert fall fart på blodomløpet.

Jeg befinner meg på Hotel Vejlefjord, og nærmere bestemt i hotellets lekre termiske spaanlegg, som skal være et av Nord-Europas største. Det tviler jeg ikke på, for her er basseng på basseng, sauna på sauna og opplevelsesdusj på opplevelsesdusj. Det kuleste? Ved siden av utendørsbassenget du kan svømme ut til, må det være lyd- og lysbassenget der du ligger og flyter og hører musikken som spilles under vann, mens lyset i taket stadig skifter farge. Høyst avslappende.

La tankene flyte i 32 graders varme i spabassengene. Foto: Hotel Vejlefjord
La tankene flyte i 32 graders varme i spabassengene. Foto: Hotel Vejlefjord Vis mer


Egentlig er hele atmosfæren på Hotel Vejlefjord høyst avslappende. Så er også dette et gammelt sanatorium der tuberkulosesyke kom for å friskne til. I dag er den grandiose bygningen blitt hotell, spa og konferansesenter, men her er også et behandlingssenter for hjerneskadde i en nyere bygning like ved siden av.

Hotellgjestene kommer for å kose seg i spaanlegget, spise godt i restauranten, og rusle rundt i det store parkanlegget der de godt kan støte på rådyr. Med andre ord - dette er stedet for luksus.

Hvor: Sanatorievej 26, Stouby, øst for Vejle, Øst-Jylland
Antall rom: 113 rom
Pris: Fra 490 dkk per person i dobbeltrom med frokost gjennom Danske Kroer & Hoteller. Pakketilbud med spainngang, frokost og stor middagsbuffét koster fra 1.195 dkk per person bookes gjennom hotellet. Helgeopphold (én natt) med spainngang og treretters middag og frokost fra 1.475 dkk per person - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator.
Internett: Gratis trådløst nett på alle rom
På nett: www.hotelvejlefjord.dk

Beskrivelse: Et praktbygg med flott beliggenhet ved Vejlefjord. Bygingen ble reist i 1900, som Vejlefjord Sanatorium, der folk som var tuberkulosesyke kunne komme seg til hektene. Hotellet er omgitt av en stor park der det er ulike turveier gjestene kan vandre langs. Hotel Vejlefjords store fortrinn er det lekre spaet med termiske bad, som ligger i en ny sidebygning reist i 2008. Her kan du bade i 32 graders vann både innendørs og utendørs, få vannmassasje, prøve aromabad, svette ut i ulike saunaer og få fart på blodomløpet ved å hoppe fra isbadet med 8 graders vann til ildbadet med 42 graders vann.

Rommet: Mitt rom er et standardrom som ligger i en nyere fløy, og har balkong med utsikt mot spaet og skogen. Badet er bittelite, men det fungerer greit. Rommet har flatskjerm (det gjelder ikke alle) og et skrivebord. Pent og rent, og med et snev av herregårdsstil. Madrassene er myke (kanskje i mykeste laget for den som helst sover på hardere madrasser). Ingen kaffe/te-koker på rommet trekker ned.

Poeng (av ti): 7

Frokost: Buffet i restauranten, med utsikt mot parken. Rundstykker, rugbrød, danske wienerbrød (selvsagt), ost, kjøttpålegg, bacon, egg, juice, müsli, frukt, yoghurt, kaffe og te. God kvalitet på alt.

Poeng (av ti): 8

Se bilder av hotellet:

Hotel Vejlefjord sto ferdig i 1900 og fungerte som sanatorium. Foto: Stine Okkelmo
I dag huser hovedbygningen hotell og konferansesenter. Foto: Stine Okkelmo
Slik ser en av suitene ut. Foto: Hotel Vejlefjord
Dette er et standardrom. Foto: Hotel Vejlefjord
Rommet DinSides utsendte bodde på hadde balkong ut mot parken. Foto: Stine Okkelmo
Badet var lite, men fungerte greit. Foto: Stine Okkelmo
Pluss for hårføner og badeprodukter. Foto: Stine Okkelmo
Spaanlegget sto ferdig i 2007. Foto: Stine Okkelmo
Her sees utebassenget. Den firkantede bygningen er en av saunaene. Foto: Stine Okkelmo
Bortsett fra isbadet, holder alt vannet i spaet minst 32 grader. Foto: Stine Okkelmo
Du kan lett slå ihjel både to og tre timer i spaanlegget - selv om du ikke tar noen behandling. Foto: Stine Okkelmo
Marianne Stene er klar til å smake på den første av tre retter i hotellets restaurant. Foto: Stine Okkelmo
Det er ingenting å utsette på servicen eller maten i Hotel Vejlefjords restaurant. Foto: Stine Okkelmo
I parken rundt hotellet går det forskjellige turstier. Dette masketreet består av masker folk som er på rehabilitering etter hjerneskader har laget. Foto: Stine Okkelmo
Hotellets parkanlegg går helt ned til sjøen. Foto: Stine Okkelmo


Restaurant: Hotellet har en restaurant (samme rom som frokostserveringen) som serverer lunsj og middag. Maten er dansk tradisjonskost med en moderne vri. For eksempel får du stjerneskudd (rødspettefilét med reker) til lunsj, og svinefilet med sopp til middag. Da jeg spiser her serveres en forrett av røkelaks og rygeostkrem, nydelig mør biff til hovedrett, og et lite potpurri av forskjellige kaker og fromasjer til dessert. Veldig godt. Prisene er det ikke så mye å si på. Du får en treretters til 355 dkk, uten drikke.

Poeng (av ti): 9

Beliggenhet: Flott beliggenhet ved Vejlefjord, midt utpå det øst-jyllandske bondelandet. Ganske usentralt, må sies, men du drar hit for å slappe av og bare være på hotellet og i spaet. Det tar to timer å kjøre hit fra Aalborg, 2 1/2 time fra København. Du kan ta tog til Vejle (toget som går mellom København, Århus og Aalborg), og buss derfra til Stouby. Herfra må du ta taxi, og den må bestilles to timer i forveien (vi er på landet...)

Barnevennlig: Dette er ikke noe familiehotell. Det er 14 års aldersgrense for inngang til spaet.

Passer for funksjonshemmede: Ja, det er heis, og noen av rommene har store bad som fungerer for funksjonshemmede.

Pluss: Lekker bygning, spa og park og en avslappet stemning. Høy kvalitet på restauranten. Hit reiser man for å nyte livet og slappe av.

Minus: Mangler "det lille ekstra" på rommet (kaffe/te-koker). Vrient å komme seg til hotellet om du ikke har egen bil, men så ligger det også veldig fredelig til.

Totalinntrykk: Ikke mye å utsette på dette spahotellet. Spaanlegget er veldig lekkert. Maten er veldig god.

Poeng (av ti): 8

Gjennomsnittlig poengsum: 8 av 10 poeng

DinSide ble invitert til Danmark av Visit Denmark og Danske Kroer og Hoteller.