Sjekk Inn: Hotel Komodor, Dubrovnik

Bassengområdet trekker opp totalinntrykket av Hotel Komodor. Foto: Hotel Komodor
Bassengområdet trekker opp totalinntrykket av Hotel Komodor. Foto: Hotel Komodor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor: Masarykov put 5, Lapad, Dubrovnik, Kroatia
Antall rom: 63 rom
Pris: Fra 74 til 180 euro for dobbeltrom med frokost - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Datamaskin i resepsjonen som kan surfes på mot betaling
På nett: www.hotelmaestral.com

Beskrivelse: Typisk turistklassehotell med tre stjerner som ligger i hotellområdet på halvøya Lapad i Dubrovnik. Tvers over gaten ligger Lapad strand, en sjarmerende og barnevennlig strand inne i en bukt. Hotel Komodor er ikke spesielt stort med sine 63 rom. Basseng og solterrasse med sol stort sett hele dagen. Flere charterselskap, inkludert norske Apollo, har avtale med hotellet.

Rommet: Mitt rom er et dobbeltrom med vindu mot gaten. Det er romslig, men ikke akkurat moderne. Her bringes jeg rett tilbake til 70-tallet. Kirsebærfargede tremøbler og sennepsgult sengeteppe understreker dette. Det mørkeblå gulvteppet har sett sine bedre dager. Badet er lite, og ikke spesielt nytt, men helt ok. Det er dusjkabinett, men ikke noe badekar (noen rom har badekar). Ingen minibar på rommet. Aircondition. Sengen er helt grei, men sliter du med å sove på harde madrasser, vil du nok ikke våkne spesielt uthvilt etter en natt på dette hotellet.

Poeng (av ti): 5

Frokost: Enkel buffet i frokostsalen i første etasje. Rundstykker, croissanter, ost, kjøttpålegg, juice, müsli, frukt, kaffe og te. Ganske kjipt utvalg, og det er ikke beste kvalitet på noe. Frokostsalen bringer tankene tilbake til kommunisttiden, og jeg kan se for meg jugoslaviske familier som har blitt tildelt en ferieuke på dette statlige feriehotellet tusle rundt. Jeg blir mett, men dette er ingen frokost å hoppe ut av sengen for. Det som trekker opp, er muligheten til å sitte ute på patioen og spise.

Poeng (av ti): 4

Bassengområdet trekker opp totalinntrykket av Hotel Komodor. Foto: Hotel Komodor
Hotel Komodor har et sjarmerende eksteriør. Det er verre med innsiden... Foto: Hotel Komodor
Rent og ganske romslig, men huff så trist innredet. Tilbake til 70-tallet. Foto: Stine Okkelmo
Badene er små, og ikke nye, men helt ok. Foto: Hotel Komodor
Patioen der du kan spise frokost, og også middag, er et av hotellets pluss. Foto: Hotel Komodor
Fra resepsjonen. Hyggelig betjening, og mange muligheter til å melde seg på ekskursjoner og aktiviteter. Foto: Hotel Komodor

Se bilder av hotellet:


Restaurant: Hotellet har restaurant, men DinSide har ikke spist der.

Beliggenhet: Hotel Komodor ligger i hotelldistriktet Lapad. Kort vei til Lapad strand, som er veldig fin. Bussturen inn til Dubrovniks gamleby tar rundt ti minutter når du ikke havner i rushtrafikken på ettermiddagen.

Barnevennlig: Ikke spesielt. Hotellet har noe få tre- og firemannsrom, men det passer best for voksne. Bassengområdet er ikke så stort, men stranden like ved er fin for barn.

Passer for funksjonshemmede: Ikke spesielt. Hotellet har heis, men den er trang. Rommene er relativt store, men badene er små.

Pluss: Fin beliggenhet i forhold til Lapad strand. Sjarmerende patio å spise frokost på, og bassengområdet er også ok. Renholdet på hotellet er bra.

Minus: Umoderne og gørr innredning på rommene. Kjip frokost.

Totalinntrykk: Hotel Komodor er ingen høydare, men et helt ok hotell for deg som ikke er så opptatt av stil og standard. Antagelig skal du ikke oppholde deg så mye på hotellet, uansett. Hotel Komodor er på sitt vis sjarmerende, og det skal ikke mye til for å løfte opplevelsen et par hakk. Hadde gulvteppene blitt erstattet med parkett, de sennepsgule sengeteppene blitt byttet ut, og brødet i frokostsalen vært ferskt, hadde Hotel Komodor scoret mange flere poeng.

Hva pris angår, så er Hotel Komodor en bra deal dersom du får dobbeltrom til 74 euro (cirka 645 kr). Må du ut med over 100 euro, synes jeg det blir for dyrt for en slik standard. Det må legges til at mange nordmenn havner her som del av en charterpakke, og betaler dermed mindre for overnattingen. Forøvrig er Dubrovnik en ganske dyr hotellby. Ikke rart, siden byen er blitt en av Middelhavets store turistmagneter.

Poeng (av ti): 5

Gjennomsnittlig poengsum: 4.67 av 10 poeng

DinSide ble invitert til Kroatia av Apollo.