Sjekk inn: Hotel Hesperia Lanzarote

Hva betyr fem StarTour S'er? Vi sjekket ut topphotel på Kanariøy. Av Hans Kristian Krogh-Hanssen

Slik presenteres Hotel Hesperia med fem S'er på Star Tours nettside Foto: Star Tour
Slik presenteres Hotel Hesperia med fem S'er på Star Tours nettside Foto: Star Tour Vis mer

Kanariøyene et yndet feriested for nordmenn året rundt. Lanzarote er kanskje ikke den mest populære av øyene, men stiller i en særklasse av de syv søstrene som danner øygruppen utenfor den afrikanske kysten. Vannsporttilbudene her er noen av de beste i hele Europa og øya kalles ofte det ”europeiske Hawaii”. Det vulkanske landskapet er også fascinerende, samt små koselige fiskelandsbyer varter opp til en perfekt ferie.

Men hvor skal du bo på den vakre øya? Charter er vanligvis det mest gunstige tilbudet om du vil reise hit, og chartergiganten Star Tour har en rekke forskjellige hoteller å tilby i sine pakker. Vi valgte å teste indrefileten i katalogen deres for akkurat Lanzarote. Hotel Hesperia er kategorisert med reisegigantens eget klassifiseringssystem for hotellkvalitet og har fem S’er. Vi spurte oss selv; betyr dette det samme som fem stjerner? På Star Tour sine hjemmesider står følgende;

”Vår vurdering av hoteller og leiligheter sammenfatter standard og servicenivå i forhold til andre hoteller og leiligheter på reisemålet. Vurderingen har ingenting å gjøre med offisiell klassifisering.

Vær oppmerksom på at Star Tours vurdering skal vise totalinntrykket med hensyn til beliggenhet, byggestandard, innredning, personalets servicenivå og hotellets fasiliteter som for eksempel basseng, hage, resepsjon, oppholdsrom og barer.

Det innebærer at et hotell med romslige og komfortable leiligheter, men uten basseng, kan ha samme antall S’er som et enklere bosted med flere fasiliteter. Vår klassifisering er først og fremst en veiviser. For å være sikker på hvilket bosted som passer deg best, må du lese hele hotellpresentasjonen."

Vi sjekket inn og her er konklusjonen:

Slik ser Hotel hesperias fasade ut. Foto: Star Tour
Slik ser Hotel hesperias fasade ut. Foto: Star Tour Vis mer


Hvor: 500 meter fra den eksklusive yachthavnen i Puerto Calero, Costa del Papagayo, sør på øya.
Antall rom: 446
Pris: Fra 7848 kroner for en uke i dobbeltrom per pers inkludert fly og frokost, men ikke havutsikt med Star Tour. De starter reisene sine hit i oktober. Booker du direkte med hotellet koster det fra 1700 nok per pers for en uke i november. Norwegian begynner å fly i november og tur/retur Lanzarote koster rundt 3000 kroner per pers. Booker du nå, kan altså høstferien bli rimeligere med egen organisering enn charter. Hotellet koster fra 151 kroner for to person per natt nå i juni, men direkte flyruter er litt vankeligere. Spanair flyr deg likevel med mellomlandinger til rundt 3500 kroner i juni måned.
Internett: Trådløst nett i fellesarealene og ledning på rommene.
På nett: Hotel Hesperia eller Star Tour

Beskrivelse: På hotellets egen hjemmeside har de klassifisert seg selv med fire stjerner. Hesperia Lanzarote ligger ved den eksklusive yachthavnen i lille Puerto Calero. På mange måter et luksusområde med fine butikker og gode restauranter. Hotellet har mange fasiliteter, blant annet tre restauranter i høysesongen, flere barer samt et stort bassengområde med tre bassenger og eget barnebasseng. Blant sportsfasilitetene finnes det tennis- og squashbane samt et lite trimrom. Spasenter og en skjønnhetssalong finnes også på området. Hotellet er stort og standarden er god. Utsikten er virkelig fin. Hageområdet er grønt og frodig og det er muligheter for gåturer i terrenget rundt hotellet. Det tar cirka 15 minutter å gå inn til Puerto de Calero.


Rommet: Rommet vårt er en juniorsuite på nederste nivå i det fire etasjer høye komplekset. Rommet er tiltalende og romslig med TV, en liten terrasse og komfortabel stor seng. Litt rusk i krokene, men stort sett bra. Badet er godt utstyrt og har eget dusjrom samt boblebad. Mye skapplass. Greie møbler og ganske nøytral stil i behagelige farger.

Poeng (av ti): 8

Frokost: Stor bufeet i restauranten som er både innen- og utendørs. Rundstykker, croissanter, kaker, frukt, ost, bakevarer, kjøttpålegg, egg, juice (ikke ferskpresset), müsli, frukt, kaffe og te. Egen omelettkokk. God kvalitet på alt, men du blir nok litt lei etter en uke. Likevel veldig god service og smilende betjening. Vi hadde med en gutt på ett år, han fikk mye ekstra oppmerksomhet og det ble tilrettelagt godt for barn av betjeningen.

Poeng (av ti): 8

DinSide har tidligere anmeldt Star Tours La Quinta Roja på Tenerife

Restaurant: Restauranten var av grei standard, men ikke noe å rope hurra over. Det holdt med en middag for vår del. Ikke spesielt rimelig i forhold til restauranter utenfor hotellet heller.

Poeng (av ti): 7

Beliggenhet: Litt unna kjas og mas. Fin beliggenhet med gode turområder og kort vei inn til tiltalende Puerto Calero med butikker, barer og restauranter. En kunstig liten sandstrand finnes mellom klippene hotellet ligger på, men du må ha leiebil for å komme til fine strender. Leiebil er egentlig et must med beliggenheten på hotellet. Det tar cirka en halvtime å kjøre inn til hovedstaden på øya, Arrecife. Ellers er Lanzarote en ganske liten øy, så du kommer til de fleste steder på halvannen time.

Barnevennlig: Ja. Hotellet har barnsenger, og bassengområdet er fint for barn. Strand må du som sagt reise 10 minutter i bil for å komme til. Babysvømming i spa-avdelingen. Barnvakter kan ordnes av hotellet for en ganske stiv pris.

Passer for funksjonshemmede: Det er noen småtrapper her og der som kan gjøre det vrient. Heiser finnes imidlertid, selv om det blir lange distanser for å komme utenom noen av trappene. Rommene er for så vidt bra, uten høye terskler og med relativt god plass. Det går en fint egnet tursti for rullestolbrukere utenfor hotellet.

Pluss: Tiltalende hotellanlegg, litt kronglete, men med gjennomført stil. Store rom og rene bad. Hyggelig bassengområdet med barer og bra tilrettelagt for barn. Kort vei til veldig koselige, men rolige Puerto Calero.

Minus: Kan være litt tungvint for deg som vil rett på stranda om morgenen. Ganske stiv charterpris om du velger det. Stort kompleks gir lange gangavstander. Internett fusket en del og restauranten var ingen kulinarisk høydare.

Totalinntrykk: Et fint feriehotell, men fem Star Tour S’er er ikke det samme som fem hotellstjerner. Hotellet ligger midt på treet for en firer – som også Hesperia klassifiserer seg selv med. Du bør ha leiebil om du skal bo her, så du kommer deg rundt. Veldig barnevennlig, ikke noe partysted. Verdt pengene sine? Om du planlegger å være mye på hotellet – ja. Om du bare skal sove her, kanskje greit å se etter noe billigere.

Poeng (av ti): 8

Gjennomsnittlig poengsum: 7,75 av 10 poeng

Flere hotellanmeldelser

Hotel K West, London

Hotel Le Palme, Sardinia

Toscanini Hotel, Italia

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer