Standard dobbeltrom. Men legg merke til at dette er et av de nyoppussete rommene. Vårt reisefølge bodde på et eldre rom, som var hakket mer slitent. (Badekåpene kommer heller ikke som standard, selv om de fikk være med på dette bildet) Foto: Gothia Towers
Standard dobbeltrom. Men legg merke til at dette er et av de nyoppussete rommene. Vårt reisefølge bodde på et eldre rom, som var hakket mer slitent. (Badekåpene kommer heller ikke som standard, selv om de fikk være med på dette bildet) Foto: Gothia Towers Vis mer

Sjekk inn: Hotel Gothia Towers

Det er pent å se på, og beliggenheten er genial. Det hjelper ikke.

Publisert
Sist oppdatert

Spør du små og store barn hva de forbinder med Gøteborg, er svaret stort sett et rungende: Liseberg! Vi tilbragte en natt på Hotell Gothia Towers, som ligger rett over gaten for fornøyelsesparken.

Hotellet var lekkert å se på, men et av de beste eksemplene vi har på at man ikke skal dømme noen - eller noe - etter utseendet. Vi skal ikke tilbake dit, og kan heller ikke anbefale noen andre å bo her.

Hvor: I Örgytevägen, Mässans gata 24, Gøteborg
Antall rom: 704
Pris: Fra 900 svenske kroner for et dobbelt økonomirom. Vi bestilte gjennom hotellweb.no og betalte 1.023 norske kroner for en natt (lørdag).
Internett: Trådløst nett på alle rom. PC på businessrom.
På nett: www.gothiatowers.com

Beskrivelse: Nordens største hotell ruver i landskapet, der de to tårnene ligger strategisk plassert mellom Liseberg, Svenska Mässan og Ullevi stadion. Det har hele 50 konferanserom, og en liten men grei relaxavdeling med enkle treningsapparater, solarium og badstu. Gothia Towers har fire stjerner, og er et stilig hotell som skal tilfredstille alle - fra businesskunder til barnefamilier. Den luftige lobbyen har moderne og tidsriktige møbler, nesten-provoserende kunst på veggene, og rikelig med sitteplasser. Det ble vi glad for mer enn en gang.Rommet: Selve rommet var luftig og lekkert og pent innredet. Men det burde være et minstekrav at man har klart å tørke ordentlig av speilene, vaske pult/bord og støvsuge i krokene. Vi bodde på et businessrom, og i tillegg til standardutstyr fulgte det med en PC som kunne kobles på nett, strykejern, ny og fungerende hårføner, vannkoker med kaffepulver og te, et cetera. Vi har ikke helt vent oss til løsningene med vindu inn på badet, kanskje spesielt ikke på et twin-rom. Selv om dette var frostet, kunne man se hvordan personen på baderommet beveget seg, og jo nærmere glasset, jo flere detaljer kunne man se. Vinduet var plassert der man går ut fra dusjen. Det største problemet var imidlertid låsen. Nøkkelkortleseren gikk i stykker etter at vi hadde satt fra oss bagasjen, og lot seg ikke reparere, så hver gang vi skulle inn på rommet måtte vi i resepsjonen for at noen skulle låse oss inn manuelt. Det var mildt sagt irriterende, da vi ofte måtte vente lenge og vel før noen kunne bli med opp og hjelpe oss inn på rommet vårt. Dette trekker selvsagt vår opplevelse kraftig ned.

Poeng (av ti): 2

Frokost: Det beste vi kan si om frokosten er at utvalget var godt, selv om det var ganske standard; ost, kjøttpålegg, pate og sild; grønnsaker til garnityr, egg, svenske kjøttbullar og standard engelsk frokost som varmmat, kornblandinger, melk, youghurt og friske grønnsaker i tillegg til brødmat og litt ost. Kaffen kom fra automat. Vi ble advart mot at det kunne være travelt til frokost mot slutten, men at vi skulle måtte bruke mer enn et kvarter på å hente mat før vi hadde satt oss, hadde vi ikke trodd da vi kom til frokost en time før den stengte. Og å oppleve at maten blir ryddet av bordet før man er ferdig med å spise, selv om man sitter et par minutter på overtid, gir en lite hyggelig start på dagen.

Poeng (av ti): 3

Restaurant: Hotellet har hele fem restauranter. Vi spiste en pizza på den italienske restauranten Incontro som lå i tilknytning til hotellet, og som også kunne leveres på rommet. Også her var utvalget ekstremt lite (og når menyen er så liten, hvor italiensk er et kjemperekesmørbrød?), og servicen var treg og uten et smil. Den ene av de to pizzaene som var på menyen vi smakte på var derimot god med sprø bunn, om enn litt smakløs. Heaven 23 med tilhørende stilig bar med Gøteborgs beste utsikt var den vi hadde spist på dersom vi hadde hatt tid og anledning. Men et besøk i baren kan anbefales uansett. I tillegg til fantastiske drinker, var det også her vi fant hotellets hyggelige medarbeidere.

Roomserviceutvalget er plukket fra noen av restaurantene, men er heller magert. Prøver du deg på å ta med annen mat fra de samme restaurantene på rommet blir du stoppet. Selv ikke fra hotellets café eller buffét fikk vi lov å hente med oss mat.

Poeng (av ti): 3

Beliggenhet: Hotellets beliggenhet er nok det aller beste. Det ligger rett over gaten for Liseberg, vegg i vegg med Svenska Mässan, og et steinkast unna Ullevi Stadion, Världskulturmuseet og Sveriges mest moderne kinokompleks. Hotellet ligger også i snubleavstand fra partygaten Avenyn. "Gamlebyen" Haga og shoppingområdene bak jernbanestasjonen er hakket lengre unna, men det er lett å nå dem med trikk, buss eller taxi.

Barnevennlig: Det mest barnevennlige med dette hotellet er beliggenheten og utsikten til Liseberg. Resten av hotellet skriker konferansehotell.

Passer for funksjonshemmede: Ja, men ikke alle rommene. Gi beskjed når du bestiller.

Pluss: Nye flislagte bad med dusj er alltid et pluss på hotell. Lite pluss også for en hårføner som virker. Vi må også trekke frem hotellbaren Heaven i 23. etasje (som også har tilhørende restaurant vi dessverre ikke hadde anledning til å besøke): travel, livlig, og med hotellets hyggeligste personale.

Minus: Hvor skal vi begynne? Rommet var skittent. Personalet manglet serviceinnstilling og fleksibilitet. Maten ble så godt som tatt ut av hendene på oss da vi spiste frokost. Låsen til hotellrommet ble ødelagt, og i løpet av det døgnet vi var der tilbragte vi mer enn en time på å vente på at noen skulle låse oss inn - uten noen som helst form for beklagelse eller kompensasjon.

Totalinntrykk: Det hjelper ikke å være pen, om du ikke klarer å følge opp. Til tross for et lekkert ytre, ble vi gang på gang både skuffet og overrasket over hvordan vi ble behandlet. Da vi gikk ut dørene sa vi: Aldri mer! Her skal vi aldri bo. Dette er, med hånden på hjertet, den verste hotellopplevelsen denne journalisten har hatt noen gang. Takke meg til et slitent ungdomsherberge der personalet i hvert fall er smilende og serviceinnstilt!

Poeng (av ti): 1

Gjennomsnittlig poengsum: 2 av 10

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer