Sjekk inn: Hotel Európa Fit

Vi har testet et av de mer luksuriøse spahotellene i Ungarn.

Foto: Hotel Europa Fit
Foto: Hotel Europa Fit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På vår reise gjennom Ungarns spa-mekka, Balaton, tok vi turen innom et av de største og mest kjente velværehotellene i området.

Hvor: Hévíz, Ungarn. Transfer fra Budapest og Wien, både by og flyplass. Detaljert informasjon om hvordan du kommer til hotellet finner du her.
Antall rom: 236
Pris: Standard dobbeltrom fra cirka 1.200 kroner i høysesongen. Det finnes også enkeltrom, superior dobbeltrom, leiligheter og suiter. Oppgradering til et superior-room koster 10 euro ekstra.
Internett: Gratis wifi i lobbyen, tilgjengelig mot betaling på rommene
På nett: www.europafit.hu

Beskrivelse: Hotel Európa Fit åpnet sine dører sommeren 2000, og kan i dag kan friste med hele seks svømmebasseng og en lang rekke velværebehandlinger. Om du er yngre enn 50 år vil du nok i tillegg føle deg ekstremt ung og sprek på Europa Fit. Her bugner det nemlig av pensjonister og medlemmer av den eldre garde, noe som egentlig er ganske typisk for området. Dermed kan det bli litt vel rolig for de litt yngre, som må ta seg til takke med å sitte i baren på kveldstid og lytte til en keyboardspillende ungarer som spiller lokal dænsbændmusikk (jo da, han kan sin sjanger godt - det skal han ha).


Rommet: Hotellet tilbyr en rekke forskjellige romtyper, og oppgraderinger koster ikke all verden. Dobbeltrommene er over gjennomsnittlig store, og stilen er gjennomført. Personlig er jeg litt usikker på om den rosa veggen og de gule bildene er en super kombinasjon, men meningene om dette er nok delte. Badet er fint og passe romslig. I tillegg har rommet en egen terrasse, men her kan du lett være uheldig med utsikten. TV-en på rommet er knøttliten, men dersom det er viktig for deg med stor TV på rommet, bør du kanskje vurdere å holde deg hjemme i egen sofa...?

Poeng (av ti): 7

Frokost: Frokostbuffeten er bra. Du får stekt eggene slik du selv vil, og utvalget av kjøtt og pålegg er greit. Et stort pluss for utvalget av deilig, lokal frukt. Hvert bord får sin egen kaffekanne, slik at slipper å gå å hente kaffe om du ønsker påfyll. Vi kan vel virke litt bortskjemte om vi sier at vi ønsker ferskpresset juice, men minstekravet bør være noe bedre enn den supersøte konserveringsmiddeldrikken vi får servert på denne restauranten.

Poeng (av ti): 7

Restaurant: Det er nok ikke alle som er like begeistret for buffetmiddager, men buffeten på dette hotellet er faktisk ganske bra. Tre kokker sørger for at du får deilig, varm og god mat på tallerkenen. Isdisk, fruktavdeling og selvfølgelig en rekke tradisjonelle ungarske retter er blant tilbudet i denne ganske store hotellrestauranten. Vi ble riktignok ikke imponert over kelnerne, som ikke klarte å servere vinen før forretten var spist opp. Og når endelig vinen kom, ble det servert feil vin. Skjerpings!

Poeng (av ti): 6

Beliggenhet: Hotellets store trekkplaster er den korte avstanden til en av landets største turistattraksjoner, Hévís-innsjøen. Denne er kjent for sin varme temperatur året rundt, det vil si cirka 22 grader om vinteren og opptil 35 grader om sommeren, og sin påståtte naturlig helsebringende kraft. Hévís er forøvrig en liten og rolig by på vestsiden av Balatoninnsjøen.

Barnevennlig: Hotellet har et bredt tilbud til barn. Vannaktiviteter, skattejakt, bordtennis, tegning og maling, samt babysvømming er noen av tilbudene hotellet lokker med. Barnepass kan også ordnes - gratis for barn under syv år.

Passer for funksjonshemmede: Hotellet har spesialtilpassede rom for gjester "som lever med utfordringer", som de så fint kaller det. Hotellet er stort og lett tilgjengelig for handikappede.

Pluss: Et flott hotell, med store rom og nok av aktivitetsmuligheter. Mange velværebehandlinger og servicer å velge mellom, samt mange basseng og ulike typer badstuer å boltre seg i. Gratis barnepass for små barn. God beliggenhet.

Minus: Utsikten fra rommene varierer, og med mindre du betaler for et superior rom, er utsikten fra rommet ganske trist. Hotellet er heller ikke blant de billigste i området. TV-en på rommet er veldig liten. Hotellbaren er plassert i en åpen etasje over resepsjonen, og siden det spilles levende musikk der tidlig på kvelden, er det ganske mye støy i inngangspartiet.

Totalinntrykk:På tross av en relativt stiv pris, er det vanskelig å ikke like Hotel Európa Fit. Et relativt moderne hotell, med nok av tilbud. Den korte avstanden til helsevannet i Hévís er virkelig et stort pluss i margen. Det er nok den eldre garden som finner flest jevnaldrende på dette hotellet, men tilbudet passer godt for de litt yngre også.

Poeng (av ti): 8

Gjennomsnittlig poengsum: 7 av 10

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer