Sjekk inn: Hotel Agon am Alexanderplatz

Vi sjekket inn på lavprishotellet Agon på Alexander Platz i Berlin. Det gjør vi ikke igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor: Mollstraße 4, Berlin
Antall rom: 158 rom
Pris: Fra 53 til 210 euro for dobbeltrom med frokost - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: WiFi på rommet koster 13 euro pr døgn. Én pc i resepsjonen for gratis surfing. Sliten maskin med skjerm av gammel type, og delvis defekt mus.
På nett: www.agon-alexanderplatz.de

Beskrivelse: Enkelt, sentralt plassert hotell på Alexanderplatz.

Rommet: Mitt rom er et enkeltrom. Sterilt preg med store vinduer og veranda mot hovedgaten. Verandadøren var vrien å åpne, og trelisten nederst sprakk da jeg brukte litt makt. Rommet er for øvrig romslig, med egen garderobeseksjon, rundt stuebord, skrivebord med to plaststoler, og en klassisk billedrørs-TV med stort sett kun tyske kanaler. Bad med delvis adskilt toalett. Trangt dusjkabinett, men godt trykk i dusjen. Ikke sparedusj. Rommet ligger i andre etasje.

Min kollega har fått et litt større rom, med kjøkken, selv om vi i følge bestillingen skulle få like rom. Hans rom er også bedre utrustet med tanke på møblementet (se billedserie)

Behagelig madrass, litt for flate puter. Dessverre var det noen uanmeldte kryp som delte sengen med meg, noe som resulterte i store, røde og kløende kuler over hele kroppen begge morgenen. Dette er IKKE greit.

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Hvis du har lyst å ta disse gjestene i nøyere ettersyn finner du alt du trenger å vite her.

Min kollega var heldigere, ingen kløende kuler der i gården. Men uansett:

Poeng (av ti): 1

Flere bilder av hotellet:

Frokost: Buffet i frokostsalen grunnetasjen. Rundstykker, grovt brød, ost, kjøttpålegg, fersk juice, müsli, frukt, kaker, kaffe og te. Kurant kvalitet på alt.

Poeng (av ti): 5

Restaurant: Hotellet har ikke restaurant.

Beliggenhet: Bare minutter å gå til de enorme handlesentrene, TV-tårnet, tog og u-bahn. Glimrende utgangspunkt for å oppleve Berlin.

Barnevennlig: Dette er et businesshotell, ikke noe familiehotell, mener vi. For upersonlig preg, og tilbudene for barna er for få.

Passer for funksjonshemmede: Det er heis fra bakkeplan, og ingen terskler inn til rommene.

Pluss: Meget sentral beliggenhet. Brukbar frokost.

Minus: Veggdyr (bed bugs), betjening snakker dårlig engelsk, støy fra gatene, ikke gratis WLAN, loslitt i ganger og rom.

Totalinntrykk: Hotellet har nok sett sine beste dager. En del sider virker ganske slitt, og veggdyr gjør at vi ikke velger dette hotellet neste gang, og heller ikke anbefaler det til andre. Lav pris er ikke nok.

Poeng (av ti): 1

Gjennomsnittlig poengsum: 2,33 av 10 poeng

DinSide besøkte hotellet i forbindelse med årets IFA-messe.