Sjekk inn: Holiday Inn Long Island City - Manhattan View

Bo til halv pris - et steinkast unna Manhattan.

Det er ikke dansegulv rundt sengen, men mer enn god nok plass. Foto: Elisabeth Dalseg
Det er ikke dansegulv rundt sengen, men mer enn god nok plass. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyåpnede Holiday Inn Manhattan View, på Long Island gir deg mye hotell for pengene.

Hvor: 39-05 29th Street, Queens, Long Island City, New York.
Pris: Dobbeltrom koster fra cirka 199 dollar, drøye 1.200 kroner med dagens kurs, ifølge DinSides Valutakalkulator. I kampanjeperioder kan du få det ned i 149 dollar, eller rundt 850 kroner, for et dobbeltrom.
Internett: Det er trådløst nett på hele hotellet, og du surfer gratis.
På nett: Holiday Inn Long Island City - Manhattan View

Beskrivelse: Holiday Inn Manhattan View er et nyåpnet hotell som ligger i Queens på Long Island, få stopp fra Manhattan. Det ruver foreløpig godt i området, og er lett å få øye på dersom du - eller taxisjåføren - ikke er lommekjent. Hotellet har en enkel, men litt kjedelig bar og restaurant, og treningsrom, svømmebasseng og velværeområde om du skulle være interessert. Svømmebassenget var ikke åpent da vi bodde på hotellet.

Nytt og friskt: Holiday Inn Manhattan View. Foto: Holiday Inn
Enkelt og greit hotellrom. Foto: Elisabeth Dalseg
Det er ikke dansegulv rundt sengen, men mer enn god nok plass. Foto: Elisabeth Dalseg
Baderommet var innbydende, men steinflisene ble litti kjøligste laget for oss. Foto: Elisabeth Dalseg
Kaffemaskinen vår fusket litt, men da den først fungerte, var det ingen ting å si på kaffen. Foto: Elisabeth Dalseg
Langt der borte i det fjerne... utsikten mot - og nærheten til - Manhattan er et av hotellets største fortrinn. Foto: Elisabeth Dalseg
Vi bodde på hotellets nordøstligeside, og fikk følgelig utsikt mot nordre del av Manhattan. Be om rom vest eller sør for å få utsikten mot Midtown og Downtown. Foto: Elisabeth Dalseg
Det var stor byggeaktivitet rundt hotellet. Foto: Elisabeth Dalseg
Subwaystasjonen er kun et kvartal unna - og gjemmer seg inne i den fargerike overbyggete broen. Foto: Elisabeth Dalseg-
Vi tipper det skyter opp et nytt hotell her, mellom parkerkingsplassen til de gule drosjene og Holiday Inn. Foto: Elisabeth Dalseg


Rommet: Rommene er enkelt og tradisjonelt innredet. Sengen er stor og god, med en fantastisk god madrass. I tillegg er det både myke og harde puter, slik at du kan velge det som passer best. Utsikten mot Manhattan skyline er fantastisk. Jo høyere opp jo bedre - og husk å be om rom som vender mot Manhattan på hotellets vestside, med balkong.

Det er en kaffemaskin og små (tomme) kjøleskap på rommene, og ønsker du å kjøpe kald drikke er det brusautomater i hver etasje.

Badet er romslig, og har det meste av det du trenger. I tillegg til standardutstyr som håndklær og hårføner, er det miniatyrflasker med shampo, balsam og bodylotion, samt små såper. Det er enkle, men gode produkter - og har du glemt tannbørste, barbersaker eller lignende, får du dette ved å ringe resepsjonen. Vi har imidlertid én viktig ting å utsette på baderommet: Hvorfor er det så få som bruker varmekabler på hotellbad? Med heftig aircondition på rommet, hadde dette trukket opp inntrykket.

Poeng (av ti): 7

Restaurant: Hotellet har en egen restaurant, og deler av menyen kan også leveres som rooomservice. Prisene er relativt stive for området, men rimelig sett med norske øyne. Regn med å betale rundt 100 kroner for en salat eller pastarett. Vi spiste ikke på restauranten, så kan dessverre ikke si noe om kvaliteten.

Hotellet har heller ingen frokostbuffet, men du kan selv velge fra en meny

Det koster fra 9-12 dollar for enkle frokostpakker, men du kan også sette sammen selv fra en a la carte frokost-meny der du får alt fra frukt, musli og yoghurt til mer avanserte omeletter.

Vi valgte i stedet å ta frokostene på ulike kaffebarer eller restauranter på Manhattan, og kan også anbefale de enkle men knallgode sandwichene som lages på den lille butikk- og delien rett over gaten.

Beliggenhet: Området hotellet ligger i er relativt dødt. Det er en blanding av hoteller, parkeringsplasser og byggeplasser, og vi tipper det vil være langt mer livlig om et par år. Det er nok mange som vil stusse over å dra over East River til Long Island for å bo, men det kan vi absolutt anbefale. Hotellprisene halveres når du drar over elven, og du er ikke lenger unna for eksempel Times Square enn om du bor i East Village. T-banen er et kvartal unna, og det tar ikke mer enn et kvarter å reise inn til Bloomingdales for å shoppe (3 stopp) eller Times Square for å gå på teater (4 stopp). Det er heller ikke avskrekkende dyrt med taxi. Vi betalte 16 dollar (inkludert 2 dollar tips) for taxitur hjem - og da var klokken etter tolv. Dette er mindre enn minstetakst dagtid i hovedstaden ... Kommer du kjørende, er det parkering under hotellet, til 20 dollar (ekskl skatter) per dag.

Poeng (av 10): 8

Barnevennlig: Det er ikke spesielt tilrettelagt for barn, men det går fint an å reise med familien. Bassenget kan brukes av alle, men foreldre må være med i bassengområdet med barn under 11 år.

Passer for funksjonshemmede: Det er få dørterskler, og fine, romslige ganger, døråpninger og rom.

Pluss: Pris - og nærhet til Manhattan (midtown). Nytt hotell.

Minus: Lite innbydende restaurant. Litt øde område vi ikke ville begitt oss ut alene i sent på kvelden.

Totalinntrykk: Ikke la deg skremme av "Holiday Inn"-merket. Den amerikanske hotellkjeden har rustet opp, og dette nye hotellet er et av flaggskipene for de nye, forbedrete hotellene. Long Island-hotellet gir rett og slett mye hotell for pengene i New York, og vil være en het kandidat neste gang vi skal til storbyen.

Totalpoengsum: 7 av 10