Et glimt fra McCartney suiten i hotellets toppetasje. Foto: Hard Days Night Hotel
Et glimt fra McCartney suiten i hotellets toppetasje. Foto: Hard Days Night HotelVis mer

Sjekk inn: Hard Days Night Hotel

Liverpools kuleste hotell kan anbefales for festløven. Av Astrid Mannion

Et besøk til Beatles-guttas hjemby er et forfriskende alternativ til London og du trenger ikke å være hardbarka fotballfan eller Beatlesfan for å ta turen hit. Du flyr direkte med Ryanair fra Torp.

Les også: De "ukjente" storbyene du flyr direkte til

Er du glad i shopping, finner du både billigere hoteller, restauranter og barer, og akkurat de sammen high-street butikkene som i London, bare mindre overfylt. Og er du glad i kunst og kultur, kan Liverpool skryte av tittelen ”European Capital of Culture” i 2008. Byen har nemlig flere museum enn noen annen by i England bortsett fra London, med en imponerende arkitektur.

Ti tips til Liverpool

Da undertegnede skulle ta turen, tenkte jeg som så: Hva er vel en tur til Liverpool uten å få en liten dose ”Fab Four” med på kjøpet? Derfor endte jeg endte opp på det Beatles-inspirerte hotellet Hard Days Night, hvor de har lyktes med å kombinere stilfullt interiør med Beatles memorabilia uten at det blir tacky.

Fra Liverpools havneområde. Foto: Britain on View
Fra Liverpools havneområde. Foto: Britain on View Vis mer


Hvor: Central Buildings, North John Street, Liverpool
Antall rom: 110
Pris: Et standard dobbeltrom koster fra 110 pund per natt, uten frokost. Vil du oppgradere, koster det 20 pund ekstra. Sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Gratis trådløsnett og bredbånd på rommet
På nett: www.harddaysnighthotel.com

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beskrivelse: Et glamorøst firestjernes hotell med et stilfullt, moderne interiør og Beatles-relatert kunst fra topp til tå. Bygningen er fra 1884, så klassiske elementer som imponerende marmorsøyler og en spiraltrapp gjør at det blir en sjarmerende miks av nytt og gammelt. Hotellet har flere barer og en restaurant, møte- og selskapsrom og to flotte suiter som ofte brukes til fotoshoots.

Rommet: Vi hadde et såkalt ”deluxe” rom som er noe større enn et standardrom. En oppgradering koster 20 pund, mens et rom med terrasse også koster 20 pund ekstra. Alle rom har individuell, moderne dekor; vårt hadde et stort bilde av George Harrison hengende over sengen og designstoler plassert rundt omkring. Ellers hadde rommet en stor flatskjerm-tv, skrivebord, garderobe og en stor og veldig komfortabel seng. Badet hadde et badekar med separat dusj.

Poeng: 9/10

Se bilder fra hotellet:

Hotellet ligger i en gammel bygning midt i sentrum av Liverpool. Foto: Hard Days Night Hotel
Gammelt og moderne i en fin miks. Her fra resepsjonsområdet. Foto: Hard Days Night Hotel
Alle rommene har et eller annet relatert til The Beatles. Foto: Hard Days Night Hotel
Sengene er store og behagelige. Foto: Hard Days Night Hotel
Standardrommene har dusj og badekar i ett, mens de finere rommene har separat dusj og badekar. Foto: Hard Days Night Hotel
Deluxerommene har litt mer boltreplass enn standardrommene. Foto: Hard Days Night Hotel
Restauranten Blakes ligger vegg i vegg og hører til hotellet. Foto: Hard Days Night Hotel
Baren er proff, og samler mange folk i helgene. Foto: Hard Days Night Hotel


Frokost: Frokosten ble servert i restauranten som ligger vegg i vegg med hotellet. Her finner du alt du trenger etter en tur på byen: ”Full English Breakfast”, bakverk, kornblandinger, fruktsalater, kjøttpålegg og oster, i tillegg til fersk juice, kaffe og te. Frokosten koster ti pund, noe den absolutt er verdt.

Poeng: 9/10

Restaurant: God mat i elegante omgivelser gjør at hotellets restaurant er en destinasjon i seg selv. Vi spiste en såkalt ”set menu” som kun er tilgjengelig til lunsj eller mellom klokken seks og sju og betalte 14,50 pund for tre retter. Det var kanskje ikke det mest minneverdige måltidet, men maten ble servert med et smil og vi hadde mange gode viner å velge mellom.

Poeng: 7/10

Bar: Hotellets bar har en hyggelig atmosfære med gode viner og en spennende cocktailliste – her er det lett å bli sittende lenge. Bartenderne vet hva de gjør – små detaljer som iskalde glass og proff miksing gjør at vi gjerne tar turen igjen. Levende musikk med akustisk gitar var et annet pluss.

Poeng: 8/10

Beliggenhet: Beliggenheten var både et pluss og minus for oss. Hotellet lå midt i smørøyet, rett ved det digre shoppingsenteret Liverpool ONE, som åpnet i 2008. Her finner du alt under ett tak, både butikker, restauranter og kino. Det som trakk ned for oss, var alle nattklubbene i nærheten av hotellet. Til tross for at vi hadde rom i femte etasje, hørte vi musikk og bråk til stengetid, noe som gjorde det vanskelig å sove. Enten får man bli med på festen, eller investere i skikkelig gode ørepropper. Det er sikkert roligere utenom helgen.

Poeng: 6/10

Passer for funksjonshemmede: Hotellet har en heis som sørger for enkel transport mellom resepsjonen og etasjene. Rommene er tilpasset funksjonshemmede.

Barnevennlig: Dette er ikke akkurat et typisk familiehotell og det er ikke plass til ekstrasenger i rommene, bortsett fra barnesenger (maks en per rom), som er gratis. Siden det er en del bråk om natten er det uansett ikke ideelt for den som reiser med barn.

Pluss: Lekkert interiør, vennlig betjening, fine priser og god beliggenhet. Gode spise- og drikkemuligheter. Sjekk hotellets nettside for gode pakketilbud som inkluderer alt fra en guidet Beatles tur til et romantisk ”all-inclusive” opphold.

Minus: En del støy på natten, spesielt i helgene, så det anbefales å be om et rom som ikke ligger mot nattklubbene. Vi leide en film og ble overrasket over prisen på åtte pund, noe vi syntes var i drøyeste laget.

Totalinntrykk: Et morsomt, annerledes og luksuriøst hotell midt i Liverpool sentrum. Beatles-temaet tar ikke over og interiøret er veldig lekkert. Vi kan godt velge dette hotellet neste gang.

Poeng: 8/10

Gjennomsnittlig poengsum: 7,8 av 10 poeng

Se alle Din Sides hotellanmeldelser her.