Sjekk inn: Grange Langham Court Hotel

Et godt og rimelig valg midt i Londons smørøye.

 Foto: Langham Court Hotel
Foto: Langham Court HotelVis mer

Hvor skal du bo når du besøker London? Si det. Det kryr av hoteller i den britiske hovedstaden, men det er lett å gå i fella.

Det er fort gjort å havne på et hotell som ligger langt unna alt, få et rom som er så lite at du ikke kan slå ut kofferten på gulvet, eller oppleve at vinduet er så lite lydtett at du holdes våken omtrent hele natten av trafikken utenfor.

Vel, jeg opplevde ingen av disse tingene da jeg dro til London nå i januar. Og det beste av alt - hotellet lå fem minutters gange fra Oxford Circus, og kostet gjennomsnittlig bare litt over 800 kroner natten med frokost for to personer. Lykke!

Les mer om hotellet i hotellanmeldelsen under:

Hvor: 31-31 Langham Street, London
Antall rom: 60 rom
Pris: Fra 55 pund for dobbeltrom med frokost for overnatting fra søndag til mandag. Helgeprisene ligger ellers på fra 72 pund. Moms kommer i tillegg. De laveste prisene får du ved å bestille via hotellets nettside, og betale med én gang. Sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Nettilgang på alle rom mot betaling. 15 minutters gratis nett via datamaskinene i loungen - deretter to pund per kvarter.
På nett: www.grangehotels.com

Fra et av dobbeltrommene. Foto: Langham Court Hotel
Fra et av dobbeltrommene. Foto: Langham Court Hotel Vis mer


Beskrivelse: Et koselig og sjarmerende hotell i en vakker bygning midt i London sentrum. Et typisk turisthotell, men forretningsreisende på budsjett bor her, også. Perfekt for londonturisten som vil bo sentralt.

Rommet: Mitt rom er et twin room med vindu mot bakgården. Rommet er lite, men av respektabel størrelse tatt i betraktning at dette er London. Sist pusset opp en gang på 90-tallet ifølge farger og dekor, men oppdatert med nye senger som er svært behagelige. Dundyne og -pute trekker opp. Badet er romslig og med badekar, men det er ganske kaldt i januar, da det bare er et enkeltvindu her inne (på selve hotellrommet er det satt inn dobbeltvindu). Garderobe, skrivepult, flatskjerm-tv og te/kaffekoker. Alt i alt et rent og hyggelig rom det er deilig å trekke seg tilbake til etter en dag med shopping og museer.
Poeng (av ti): 7

Frokost: Enkel buffé i frokostsalen i kjelleren. Rundstykker, croissanter, toast, ost, skinke, syltetøy, juice, müsli, yoghurt, frukt, kaffe og te. God kvalitet på alt. Aberet er at frokostsalen er ganske liten, så om hotellet er fullt risikerer du frokostrush om du ikke er der før ni om morgenen.
Poeng (av ti): 7

Trivelig rom med veldig behagelige senger. Foto: Stine Okkelmo
Rommet er ikke særlig stort, men vi har vært borti verre i London. Foto: Stine Okkelmo
Badet er ganske romslig og rent og pent, men noe utdatert. Foto: Stine Okkelmo
Vinduet trakk en del og gjorde badet kaldt. Dette er sikkert ikke noe problem annet enn midtvinters. Foto: Stine Okkelmo
Et glimt av rommet sett fra badet. Foto: Stine Okkelmo

Se bilder av hotellet:

Restaurant: Hotellet har restaurant, og den befinner seg i frokostkjelleren. Vi spiste ikke der, for det finnes flust med andre og hyggeligere steder å spise i London.

Beliggenhet: Midt i smørøyet, fem minutters gange fra Oxford Circus.

Barnevennlig: Ja, dette er et hotell du fint kan bo med barn. De betaler dessuten bare 20 pund ekstra for å bo på rommet sammen med voksne (til de er 12 år). Merk - dette går bare med ett barn per rom.

Passer for funksjonshemmede: Nei, dette er en gammel bygning med en del trapper. Rommene er generelt for små for rullestolbrukere.

Pluss: Meget sentral beliggenhet, men likevel stille og rolig. Veldig behagelig seng, og solid frokost. Hyggelig og hjelpsom betjening.

Minus: Kaldt baderom. En varmevifte kunne skrus på, men det beste måtte vært om det ble satt inn dobbeltvindu også på badet. Hvis du er en designfrik, så synes du sikkert dette hotellet er gammelmodig og utdatert i stilen.

Totalinntrykk: Et godt valg for deg som skal til London for å shoppe, gå på museer eller se teater. Du kan gå de fleste steder. Hvorvidt du synes hotellet er verdt pengene kommer an på hvor mye du må betale. Som sagt kostet tre overnattinger fredag til mandag gjennomsnittlig 87 pund i januar, og da var frokost inkludert. Dette var lavsesong. Du kan risikere å måtte betale det dobbelte i høysesong, og det er nok ikke hotellet verdt.
Poeng (av ti): 7

Gjennomsnittlig poengsum: 7 av 10 poeng

Flere hotellanmeldelser fra London:

Sjekk inn: The Gore

Sjekk inn: K West Hotel and Spa

Sjekk inn: Kensington Rooms

Sjekk inn: Courthouse Doubletree Hilton

Sjekk inn: Sofitel St. James

Apex City of London Hotel

Sjekk inn: Hoxton Hotel