Sjekk inn: Grand Hotel Imperiale

Vi har testet firestjerners ved Comosjøen i Italia.

Det er ikke feil å ta ferien på dette hotellet. Foto: Grand Hotel Imperiale
Det er ikke feil å ta ferien på dette hotellet. Foto: Grand Hotel Imperiale Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Comosjøen i Nord-Italia regnes for å være et av de flotteste feriemålene i landet. Hit strømmer kjendiser, rikinger og andre dødelige for å tilbringe late dager ved de flotte hotellene.

Faktisk ligger det som regnes som verdens beste hotell ved Comosjøen, men vi testet et annet hotell (som ikke er fullt så dyrt som overnevnte). Les dommen.

Hvor: Via Durini, Moltrasio, ved Como-innsjøen nord i Italia.
Antall rom: 102, hvorav 11 er i Villa Imperiale
Pris: Fra 1.500 per dobbeltrom per døgn
Internett: Ja, trådløst til tre euro per time
Hjemmeside: www.grand-hotel-imperiale-como-lake.com

Beskrivelse: Hotell Imperiale ligger rett ved Comosjøen i Nord-Italia. Hotellet er stort med flere restauranter, samt bar, treningssenter, stort basseng med panoramautsikt til Comosjøen, og tennisbane. Hotellet består av to deler, selve hotellbygningen og den mer eksklusive Villa Imperiale, som ligger lengre ned i hagen og inneholder 11 luksuriøse rom.

Rommet: Rommet mitt er et dobbeltrom i hovedhotellet. Det er god plass, alt er rent og rommet har generelt høy kvalitet. Det har aircondition, minibar, stort klesskap, flatskjerm-TV, badekåper og hårføner. Fasciliteter som balkong og type utsikt kan du velge når du bestiller, og mitt rom har utsikt ut mot Comosjøen, noe som hever opplevelsen.

Poeng (av ti): 8

Det er ikke feil å ta ferien på dette hotellet. Foto: Grand Hotel Imperiale
Hotellet kan virke stort sett ovenfra, men det merker du lite til når du rusler i den grønne hagen. Foto: Grand Hotel Imperiale
Lunsjen kan inntas i nydelige omgivelser, og maten er god, men den koster mer enn på kafeen på hjørnet. Foto: Kristina Picard
Svøm i hotellbassenget, eller ta en dukkert i Como-sjøen. Valget er ditt når du bor på Hotell Imperiale. Foto: Kristina Picard
Eksempel på dobbeltrom i hovedbygningen. Foto: Hotel Imperiale
Eksempel på rom i Villa Imperiale. Foto: Hotel Imperiale
De klare fargene gjør mye for opplevelsen. På denne verandaen dekkes det til middag på kveldstid. Foto: Hotel Imperiale
Slik ser Villa Imperiale ut utenfra. Foto: Hotel Imperiale

Artikkelen fortsetter under.

Frokost: Frokosten på dette hotellet er en opplevelse i seg selv. Utvalget er svært godt - du finner alt fra ferske grove (!) baguetter til kaker og yoghurter. Ekstra pluss for utvalget av ferskpresset juice. Frokosten kan inntas både ute og inne.

Poeng (av ti): 9

Lunsjen kan inntas i nydelige omgivelser, og maten er god, men den koster mer enn på kafeen på hjørnet. Foto: Kristina Picard
Lunsjen kan inntas i nydelige omgivelser, og maten er god, men den koster mer enn på kafeen på hjørnet. Foto: Kristina Picard Vis mer


Restaurant:
Hotel Imperiale har to restauranter, Imperialino Restaurant og Restaurant Garden. Sistnevnte ligger halvveis utendørs ned mot Comosjøen, med mulighet for å spise under stjernehimmelen. Imperialino er en mer luksuriøs restaurant med mye typisk italiensk mat. Begge restaurantene ga svært gode matopplevelser, men restaurant Garden får et ekstra pluss for muligheten til å spise utendørs.

Vær oppmerksom på restaurantenes åpningstider. De serverer kun frokost, lunsj og middag innenfor bestemte tidsintervaller.

Poeng (av ti): 8

Beliggenhet: Hotellet har avkjørsel ved en av de svingete landeveiene langs Comosjøen i den lille byen Moltrasio, en halvtimes kjøretur fra Milano. Bil er å anbefale dersom du har tenkt deg hit. Hotellet ligger helt ned til vannet, og dersom du vil utforske nærmorådet, er det ikke langt til nærmeste lokale kaffebar. Moltrasio er ellers bare en liten prikk på kartet, men du trenger ikke kjøre langt før du finner neste tettsted med restauranter og mer liv.

Barnevennlig: Hotellet har ingen ekstra fasciliteter for barn, men fremstår ellers som barnevennlig.

Passer for funksjonshemmede: Hotellet har heis og gangveier som fremkommelige for personer i rullestol.

Pluss: Hotellet er stort, lyst og innbydende, og personalet er svært servicevennlige. Den gode beliggenheten ved Comosjøen gjør mye for hotellet, det samme gjør utearealene med grønne hager, restaurant, bassengbar og basseng.

Minus: Alt koster når du bor på hotell i denne prisklassen - antakelig fordi hotelledelsen vet at gjestene har penger til å betale. Alt fra internettilgang til parkering i garasjen må du betale ekstra for.

Totalinntrykk: Hotell Imperiale er utvilsomt et hotell for alle som er glade i litt ekstra luksus og som også er villige til å betale for det. Hotellet har fire stjerner, men hotellopplevelsen står til fem. Hotellet fremstår som en eksklusiv oase for deg som vil ta livet med ro og oppleve områdene rundt Comosjøen, eller bare nyte en bok og den fantastiske utsikten. Hotellet passer ikke for dem som ønsker fart og natteliv, men får du en pris du kan leve med, anbefales absolutt noen netter på dette hotellet.

Poeng (av ti): 8

Gjennomstnittlig poengsum: 8,25 av 10