Sjekk inn: Eastgate Tower Hotel

Det perfekte stedet for deg som skal reise på vennetur til New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå som dollaren ligger like under seks kroner, er det fortsatt en svært gunstig tid å dra til det Big Apple - spesielt dersom du ønsker å shoppe.

SAS skal åpne en direkterute mellom Oslo og The Big Apple fra mars neste år, noe som gjør den lange reisen litt mindre komplisert.

Flyprisen ligger mellom 3500 og 5000 kroner hos SAS og andre konkurrenter.

DinSide testet ut Eastgate Tower Hotel i slutten av oktober til i begynnelsen av november. Hotellet ligger et par kvartal unna Grand Central Station. Eastgate Tower Hotel har bare suiter, og er genialt for deg som skal reise sammen med en stor vennegjeng eller familie.

Dette mener brukerne

Tripadvisors brukere mener følgende om hotellet:

– Selv om rommet er litt datert, har hotellet bra beliggenhet og gåavstandt til alt, samtidig som at det ligger i et stille område. Rommene er store og rene. Jeg vil gjerne bo her igjen neste gang jeg er i New York, skriver «buffy41».

Hotellet får 2,5 stjerner av 5 i gjennomsnittskarakter, noe som tilsier at det er helt grei standard. Dersom du er ute etter luksus er dette ikke stedet du bør overnatte, men hvis du er ute etter et ok sted å sove, er dette midt i blinken.

«samantha197238» er derimot ikke helt fornøyd med hotellrommets kjøkkenfasiliteter, og får faktisk skriftelig unnskyldning fra hotellet på nettsiden.

«ConnorParker» beskriver sin overnatting hos Eastgate Tower Hotel som en fantastisk opplevelse, og setter pris på hotellets store rom, lokalisering og rimelige priser. Hun skriver følgende:

– Jeg tror jeg har funnet en av Manhattens skjulte skatter i et hotell, og vil definitivt bo her igjen neste gang jeg drar til New York.

Hotellet sett utenfra. Foto: Eastgate Tower Hotel
BRA MØBLERT: Rommene har både spisestue og sofa. Foto: Eastgate Tower Hotel
OK STANDARD: Designmessig er det antakelig ikke det lekreste hotellet i New York, men det er helt greit. Foto: Eastgate Tower Hotel

Se bilder her

Hvor: 222 East 39th Street, mellom 2. og 3. Avenue, midt i New York.
Antall rom: 188
Pris: Varierer avhengig av antall personer og antall netter. Vi var seks stykker som betalte rundt 700 kroner per person per natt for fem netter.
Internett: Trådløst nett på rommet mot betaling
På nett: Eastgate Tower Hotel

Beskrivelse: Selve hotellet ser ut som en stor grå blokk, og er et typisk turisthotell. Lobbyen er ok innredet med behjelpelig personell. Hotellet har heldigvis to heiser, så du slipper å spasere helt opp til 34 etasje hvis du har rom der. Dersom du er glad i å trene, har hotellet et treningsrom du kan benytte deg av.

Rommet: Stort rom med både stue, kjøkken, soverom og bad. Det er ikke nyoppusset og badet kunne ha trengt en shining, men ellers er det helt ok standard. Det er hjemmekoselig i den forstand at suiten er utstyrt med stort sett alt du trenger. Både stue og soverom har TV, og det er bra med stikkontakter. Eastgate Tower Hotel tilbyr også røykerom. Du også tilgang på hårføner, telefon, kjøleskap, strykebrett og kaffemaskin. Airconditionen er også bra.

Poeng 7 (av ti)

Frokost: Nei, dette skaffer du selv. Det ligger flere matbutikker og kafeer i nærheten av hotellet, samt en Subway.

Restaurant: Restauranten Vida lager meksikansk mat. DinSide har ikke testet ut denne.

Beliggenhet: Hotellet ligger på Manhattan, ikke langt unna Grand Central Station, og er perfekt dersom du ønsker å farte rundt med t-banen. Det tar 10-15 minutter å gå til 5th Avenue, og FN-bygningen ligger heller ikke langt unna.

Barnevennlig: Ja, og barn under 12 år bor gratis på hotellet. Du kan til og med ta med deg kjæledyret.

Passer for funksjonshemmede: Ja, hotellet er tilrettelgag for funksjonshemmede, og tilbyr hjelpemidler til dem som trengs.

Pluss: Sentral beliggenhet, store rom, ok møblert, gode senger og bra renhold. Internett fungerer også bra og koster ikke mye. Hotellet har to store heiser. Flere hoteller i New York er plaget med veggedyr, men disse så DinSide heldigvis ikke noe til.

Minus: Tepper på baderommet er sjelden en god idé. Dusjhodet er festet til veggen, noe som kan være irriterende.

Totalinntrykk: Et hyggelig turisthotell med ok prisklasse. Det er rent og helt greit innredet, selv om det ikke er spesielt "luksus". Hotellet har både dobbeltrom og suiter, og større leiligheter med kjøkken som passer fint for familier eller vennegjenger. DinSides reisende dro sammen med fem venner og betalte cirka 700 kroner natten per person. For fem dager kostet det 22.000 kroner, men dette var et tilbud.

Poeng 7 (av ti)

Gjennomsnittlig poengsum: 7 av 10 poeng

Mer om hotell i New York:

Bra og billig overnatting i New York
...her er ni forslag til
...og enda fem alternativer

Dette må du huske om du skal til USA

Dersom du har tenkt deg til USA enten på ferie eller jobbtur, er det en rekke ting du bør skrive deg bak øre før du drar:

  • Fyll ut ESTA-søknaden i god tid. Du finner det her.
  • Passet ditt må være maskinlesbart for at du skal slippe inn, og det må være gyldig helt til etter utreise fra USA. Se eksempler på maskinlesbart pass her.
  • Minst 72 timer før avreise skal du oppgi ditt fulle navn, kjønn, fødselsdato og adressen der du skal overnatte første natt i USA til flyselskapet. Dette er det like greit at du gjør når du foretar billettbestillingen. Hvis du ikke har gjort det innen 72 timer før avreise, kan flyselskapet nekte deg å gå ombord. Bakgrunnen for dette er at amerikanske myndigheter sjekker deg opp mot listen over terrormistenkte.
  • Du må ikke ha blitt påtalt eller dømt for kriminelle handlinger i noe land. Har du det, vil du ikke slippe inn uten å ha fått visum. Dette må du søke om hos den amerikanske ambassaden i god tid, og det er mulig du får nei.
  • Hvis du skal være i USA i mer enn 90 dager må du søke om visum.