Sjekk inn: DGI-byens hotell

Trestjernershotellet midt i København gir ingen minneverdig opplevelse, men får bestått karakter.

Enkel, skandinavisk stil på rommene på DGI-byens hotell. Foto: Stine Okkelmo
Enkel, skandinavisk stil på rommene på DGI-byens hotell. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Vesterbro, like ved Hovedbanegården og Tivoli ligger DGI-byen. DGI står for Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, noe som tilsvarer Norges Idrettsforbund. Her finnes konferansesenter, treningsmuligheter, svømmebasseng, bowling og kafé og restaurant. I tillegg ligger det et hotell her, med det pussige navnet DGI-byens hotell.

Hvor: Tietgensgade 65, København
Antall rom: 104 rom
Pris: Fra 1.150 dkk for dobbeltrom med frokost. Familierom (2+2) fra 1.500 dkk med frokost - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Gratis nettilgang på alle rom - en felles-pc i resepsjonen
På nett: www.dgi-byen.dk

Beskrivelse: Trestjerners hotell i moderne stil som ligger i DGI-byen, senteret for Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger. Hotellet ligger i tilknytning til DGIs konferanselokaler, og i nabobygget ligger Vandkulturhuset med flere svømmebasseng, boblebad, badstue osv. Hotellet er helt greit - hverken mer eller mindre. Lite sjarm, men skal du ha enkel overnatting i København, er dette et ok valg.

Rommet: Mitt rom er et ganske romslig dobbeltrom, med gang med god skapplass, og et bad med dusj. Ingen ekstravagansa i innredningen - det kan minne litt om en studenthybel, faktisk. Tekoker, tv, hårføner er på plass. Det er en stund siden rommene ble oppusset, så mitt rom var litt slitt i kantene. Det var imidlertid ikke noe å henge seg opp i.

Poeng (av ti): 5

Frokost: Enkel buffet i restauranten Vestauranten i nabobygget. Ferske rundstykker og brød, enkelt påleggutvalg (ost, skinke, leverpostei osv.), müsli og frukt. Juice, kaffe og te. Ikke spesielt spennende, men alt er av god kvalitet, så her får du det vi kan kalle real morgenmad. Fine, lyse lokaler.

Poeng (av ti): 7

Enkel, skandinavisk stil på rommene på DGI-byens hotell. Foto: Stine Okkelmo
Ingenting ekstra på dette rommet. Sparsommelig, kan vi nesten si. men alt du trenger er på plass. Foto: Stine Okkelmo
Grei plass på badet, men også her er stilen meget enkel. Foto: Stine Okkelmo
De større superiorrommene har balkong. Foto: DGI-byens hotell
Hotellet ligger vegg i vegg med Vandkulturhuset, som du ser bak vinduene. Foto: DGI-byens hotell
Det er flere bassenger i Vandkulturhuset, blant annet et der du svømmer i sirkel. Foto: DGI-byens hotell

Se bilder av hotellet:

Restaurant: Hotellet har ikke egen restaurant, men i nabobygget ligger altså Vestauranten, som hører til DGI-byen. Vi spiste ikke på denne restauranten.

Beliggenhet: Fem minutters gange fra Hovedbanegården, på Vesterbro. Gåavstand til alle restaurantene og butikkene på Vesterbro, og også til sentrum og Tivoli, Strøget og gatene rundt. Lite sjarm i selve DGI-byen, som er ganske død på kveldstid.

Barnevennlig: Hotellet har flere familierom. Vi var i København da det var høstferie i Danmark, og det var ganske mange barnefamilier på hotellet. Rett ved siden av ligger Vandkulturhuset, som er en oase for badeengler. Alle som bor på hotellet får gratis inngang.

Passer for funksjonshemmede: Ja, hotellet er tilrettelagt for funksjonshemmede.

Vi har også testet andre hoteller i København: Hotel Admiral, Hotel 27 og Hotel Fox

Pluss: Hotellet er moderne og enkelt. Rommene er enkle, men har det du trenger. Frokosten er bra, og kvaliteten god.

Minus: Ingen spor av sjarme ved dette hotellet. Et helt greit trestjerners hotell, men ikke noe mer. Kanskje litt stive priser for det du faktisk får. Nå kjører hotellet ofte tilbud, så hvis du slår til på disse, er prisen grei for en såpass sentral beliggenhet.

Totalinntrykk: Et ok valg for deg som bare er ute etter en seng å sove i, men ikke har tenkt å henge rundt på hotellet. (Hvem har vel det, i en by som København?) Passer godt for barnefamilier, siden Tivoli ligger syv minutters gange unna, og hele familien kan boltre seg i svømmebassengene i hotellets nabobygg. Fungerer også bra for forretningsreisende. Skal du på romantisk ferie er imidlertid ikke dette hotellet så veldig fristende.

Poeng (av ti): 5

Gjennomsnittlig poengsum: 5.66 av 10 poeng

DinSide ble invitert til København av Visit Denmark.