Sjekk inn: Crowne Plaza Petra

Beliggenheten er fantastisk, men holder selve hotellet mål?

Hotellet har utsikt til fjellene som gjemmer oldtidsbyen Petra. Foto: Crowne Plaza Petra
Hotellet har utsikt til fjellene som gjemmer oldtidsbyen Petra. Foto: Crowne Plaza Petra Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor: Petra, Wadi Mousa, Jordan
Antall rom: 180 rom
Pris: Fra 160 jordanske dinar for dobbeltrom med frokost - sjekk kursen på www.xe.com
Internett: Nettilgang via kabel på alle rom
På nett: www.petra.crowneplaza.com

Beskrivelse: Trestjerners hotell rett ved inngangen til oldtidsbyen og verdensattraksjonen Petra. Hotellet er stort og funksjonelt, men noe slitt i kantene. Flott bassengområde trekker opp, selv om bassenget ikke er spesielt stort. Dette er et typisk turisthotell.

Rommet: Mitt rom lå ikke i selve hovedbygningen, men i de sammenhengene bungalowene ned noen trapper, med flott utsikt mot sandfjellene som gjemmer oldtidsbyen Petra. Hotellrommet er romslig, mens badet er litt lite. Grei standard, men her er det ikke pusset opp siden 90-tallet en gang. Mørke farger dominerer.

Poeng (av ti): 5

Frokost: Enkel buffet i frokostsalen oppe i hovedbygningen. Blanding av kontinental og arabisk mat. Stort utvalg, Kvaliteten er helt grei.

Poeng (av ti): 6

Se bilder av hotellet:

Crowne Plaza Petra ligger like ved inngangen til oldtidsbyen. Her ser du det lille, men hyggelige bassengområdet. Foto: Crowne Plaza Petra
Hotellet har utsikt til fjellene som gjemmer oldtidsbyen Petra. Foto: Crowne Plaza Petra
Crowne Plaza Petra er hyggelig, men noe utdatert i stilen. Her fra The Olive Tree restaurant, der det serveres frokost og middag. Foto: Crowne Plaza Petra
Fra en av suitene. Foto: Crowne Plaza Petra
Relativt romslig også på de vanlige rommene, men som du ser er det ikke så moderne i stilen. Foto: Crowne Plaza Petra
Fra en av suitene. Foto: Crowne Plaza Petra
Fra et av badene. Helt grei standard. Foto: Crowne Plaza PetraRestaurant: Hotellet har tre restauranter, hvorav den ene ligger inne i selve Petra (to km fra hotellet). Jeg spiste buffet på The Olive Tree Restaurant. Også her er interiøret litt gammeldags, men ellers var buffeten bra. Et stort utvalg av arabisk mat. Hommous, nybakt brød, ymse gryter med lam eller kylling, for å nevne noe. Maten i Jordan er forøvrig veldig god.

Poeng (av ti): 6

Det er dette turistene kommer for å se - her skimter du The Treasury i Petra. Foto: Stine Okkelmo
Det er dette turistene kommer for å se - her skimter du The Treasury i Petra. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Beliggenhet: Perfekt beliggenhet. Den eneste grunnen til at man reiser til petra, er nettopp for å se oldtidsbyen som ligger gjemt inne i dalen. Crowne Plaza Petra ligger rett ved siden av inngangen til oldtidsbyen.

Barnevennlig: Hotellet er ikke spesielt tilrettelagt for barn, men det byr ikke på problemer å bo her med familien. Svømmebassenget er oversiktlig og grunt nok til at større barn kan bruke det, og det finnes også et lekeområde, selv om det ikke er spesielt spennende.

Passer for funksjonshemmede: Det er ganske mange trapper som må forseres for å komme til de forskjellige områdene, så hotellet er ikke spesielt vennlig for funksjonshemmede.

Pluss: Veldig bra beliggenhet i forhold til oldtidsbyen Petra. Hyggelig atmosfære, og et fint lite bassengområde der du kan bade og sole deg.

Minus: Noe utdatert i stilen, og litt slitt i kantene. Stive priser for standarden.

Totalinntrykk: Greit hotell for deg som skal til Petra, men det finnes lekrere hoteller med mer luksusfølelse i nærheten. Se for eksempel Mövenpick Petra eller Petra Marriott Hotel.

Poeng (av ti): 6

Gjennomsnittlig poengsum: 5.75 av 10 poeng

Les reiseartikkel fra Petra: 1001 fnatt

DinSide ble invitert til Jordan av Apollo.