Sjekk inn: Courthouse Doubletree Hilton

Det er ikke feil å bo rett ved Oxford Cirxus.

 Foto: Courthouse Doubletree
Foto: Courthouse DoubletreeVis mer

Det gjelder å holde tungen rett i munnen når man skal bestille hotell i London. Det er mange slitne hotell med bittesmå rom og en beliggenhet som ikke er spesielt tidsbesparende for deg som har en helg på å se byen.

Da jeg fant et bra tilbud på et hotell som ligger to minutter unna Oxford Circus - midt i shoppingsentrum og rett ved Soho, var valget enkelt. Hotellet skryter på seg fem stjerner, men har de belegg for dette?

Hvor: 19 - 21 Great Marlborough Street, London
Antall rom: 112 rom
Pris: Fra 160 pund for dobbeltrom uten frokost - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator (Merk - du kan sikkert finne rimeligere tilbud hvis du bestiller tidlig og i lavsesong.)
Internett: Trådløst internett på alle rom, og et døgnåpent "business room" med trådløst nett.
På nett: doubletree.hilton.co.uk

Beskrivelse: Mellomstort hotell i en gammel og ærverdig bygning midt i hjertet av London, rett rundt hjørnet for Oxford Circus. Bygningen er viktoriansk, og fredet. Den huset tidligere den nest eldste magistrate's court (rettslokale) i England. Hotellet har fancy lobby, treningsrom, spa og basseng, to restauranter og en hotellbar. Sikter både mot forretningsreisende og storbyturister.

Rommet: Dobbeltrommet jeg får er romslig, og det er ikke alltid tilfelle på londonhoteller. Det viser seg at jeg har fått et King Large Guestroom, enda jeg bare har betalt for et King Bed Guestroom. Det er jo hyggelig. Det er 3 kvm som skiller de to romtypene.

Badet er også stort, med badekar, toalett og bidét. Såpe, sjampo, kremer osv. av merket Neutrogena står ved vasken. Litt slitne håndklær (de er absolutt rene, men noe frynsete), og badet føltes kaldt i januar (ingen varmekabler i gulvet her). Kontorpult, stor flatskjerm-tv, sjeselong, minisafe, minibar - men hvor er vannkokeren og te og kaffe? Jeg lurte på om en beliggenhet midt i byen ville bety mye støy, men vinduene er lydisolerte, og inget sjenerende bråk forstyrrer.
Poeng (av ti): 7

Frokost: Tradisjonell engelsk frokost serveres i en ganske mørk og liten frokostsal (tatt i betraktning at det er 112 rom her). Frokosten koster 11 pund per person. Rett utenfor hotellet ligger flere kafeer der man kan spise frokosten billigere. Sjekk ut det franske bakeriet/kafeen litt ovenfor hotellet.

Hotellet ligger i en gammel og flott bygning rett ved Oxford Circus. Foto: Courthouse Doubletree
Mitt rom er et King Large Guestroom - her er det god plass. Foto: Stine Okkelmo
Stor og komfortabel seng er alltid et pluss. Foto: Stine Okkelmo
Badet er romslig og fint, men litt kaldt. Det er imidlertid mer enn nok varmtvann i dusjen. Foto: Stine Okkelmo
Slik ser et standardrom ut. Det er hakket mindre enn King Large Guestroom. Foto: Courthouse Doubletree
Stor resepsjon med flere sofagrupper. Foto: Courthouse Doubletree
Treningssenter, svømmebasseng og et lite spa ligger også i hotellet. Foto: Courthouse Doubletree

Se bilder av hotellet:

Restaurant: Hotellet har to restauranter, Carnaby med fransk/italiensk mat, og Silk, som serverer såkalt fushionmat (mange av rettene har en asiatisk tvist). Sistnevnte er anbefalt av Michelinguiden (men har ingen stjerne). Jeg spiste ikke på noen av disse, da London er full av andre og mer spennende spisesteder.

Beliggenhet: Midt i smørøyet, rett over gaten for Liberty, og to minutter unna Oxford Circus.

Barnevennlig: Tja, ingen familierom med plass til mer enn to voksne, men hotellet har barnesenger for små barn. De fleste gjestene er forretningsfolk eller voksne på storbyferie.

Passer for funksjonshemmede: Vel - rommene er store, og det er ingen terskler. Hotellet har heiser, men du må opp en bratt trapp for å komme inn i hotellet. Når det er sagt er det alltid betjening på pletten som sikkert trår til for å hjelpe rullestolbrukere opp trappen.

Pluss: Beliggenheten er perfekt - du befinner deg i hjertet av byen. Store rom. Som nevnt er standardrommet 32 kvm, mens det som er hakket større er 35 kvm. Gode senger og skikkelig dundyne (nå besøkte jeg hotellet på vinteren, så dynen er nok tynnere sommerstid). Jeg kan også nevne at jeg fikk tildelt rommet mye tidligere enn sjekk inn-tid, og som velkomst fikk jeg en stor og varm sjokoladekjeks.

Minus: Jeg savner muligheten til å lage en kopp kaffe eller te på rommet, og skriver en lapp til betjeningen om dette. Når jeg kommer tilbake til hotellrommet står et brett med kopper, te, kaffe - men ingen vannkoker. Jeg ringer dem, og ber om en vannkoker. Men den dukker aldri opp... Merker meg også at skitne glass ikke blir erstattet, og vaskekluter får jeg bare første dag. Renholdet er bra, men det virker som om betjeningen er litt sløv. Mangler det rutiner, kanskje? Badet er stort, men litt kaldt på vinteren.

Totalinntrykk: Absolutt et bra hotell som gir deg et komfortabelt opphold i London. Hotellet kaller seg femstjerners, men sammenlignet med andre femstjernershoteller, deriblant Sofitel St James ved Piccadilly, når ikke Courthouse Doubletree opp. Det føles mer som et firestjernershotell med pluss bak. Likevel, til en pris på rundt 1.500 kroner per natt for dobbeltrom, er dette et godt valg. Når det er sagt er det bare et par småting som vil gjøre at opplevelsen løftes fra 4+ til 5 - nye håndklær, te- og kaffefasiliteter på plass, nye glass og litt høyere temperatur på badet.
Poeng (av ti): 7

Gjennomsnittlig poengsum: 7 av 10 poeng