Sjekk inn: Aquapura Douro Valley

Med hotell og spa i verdensklasse, er en overnatting på Aquapura Douro Valley verdt turen i seg selv.

Publisert
Sist oppdatert

Sunday Times Travel kåret tidligere i år Hotel Aquapura Douro Valley i Douro-dalen, Portugal, til et av verdens 100 beste hoteller. Hotel Front i København ble også plassert på denne listen, noe vi i DinSide ikke var enige i. I motsetning til Hotel Front, fortjener virkelig Aquapura sin plass på listen.

Her er vår anmeldelse av Aquapura:
Hvor: Aquapura Douro Valley ligger nordøst i Portugal, sør for bredden av Douro-elven. Syv minutter fra landsbyen Peso da Régua og 70 minutter fra Porto internasjonale flyplass.
Pris: Dobbeltrom koster fra cirka 1.350 kroner natten
Internett: Trådløst nett på alle rommene
Antall rom: 50
På nett: Aquapura Hotels

Se bilder fra Aquapura Douro Valley under:

Beskrivelse:
Aquapura Douro Valley er et femstjerners luksushotell i Douro-dalen nord i Portugal. Området er kjent som det nye Toscana i vinverden, og er preget av vakre vinterrasser langs den vakre elven Douro som strekker seg gjennom Iberia-halvøyen før den renner ut ved byen Porto.

Selve hotellet er bygget rundt den gamle fasaden på den herskapelige terrakottaborgen og vingården Quinta Do Vale De Abraao fra 1800-tallet. Hotellet åpnet i 2007, og har fasiliteter til den store gullmedaljen. Flere restauranter, barer, bibliotek, vinrom, spa, oppvarmet utendørs og innendørsbasseng, tennisbane og business centre.

2.200 kvadratmeter spa i verdensklasse og flere anerkjennelser fra internasjonal media har prydet hotellet siden det åpnet. Aquapura er kåret til et av verdens beste hoteller av blant annet Sunday Times Travel og Tatler Magazine. Vi trenger heller ikke dvele for lenge ved bassengkanten her, for å gi det samme status.

Vil du ha en vinferie av klasse til en grei pris, er Dourodalen ditt valg - og aquapura ditt bosted.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Vil du ha en vinferie av klasse til en grei pris, er Dourodalen ditt valg - og aquapura ditt bosted. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Rommet: Rommet vi tester er en av 9 suiter, med rett under 100 kvadratmeter tumleplass preget av stilriktig design. Mange av rommene har forskjellig design, laget av den kjente portugisiske designeren Luis Rebelo de Andrade. Vi er imidlertid veldig fornøyde med vårt rom. Med utsikt over elven, utrolig komfortabel seng, sofakrok med flatskjerm og kontorpult har vi alt som skal til. Rommet kan virke litt mørkt, men det gir en avslappende følelse av velbehag. Dusj og do er i separate små glasskabiner - veldig stilig.

Poeng (av ti): 10

Frokost: Frokosten blir servert som både buffét og a la carte i restaurantdelen eller på terrassen med utsikt over elven og vinrankene. Vi var veldig fornøyde med tilbudet, som bestod av alt du kunne ønske deg - til og med litt lokal vin om ønskelig.

Poeng (av ti): 10

Restaurant:
Restaurantene på Aquapura er av topp kvalitet. En god blanding av lokal tradisjon og kreativitet står på menyen. Mye inspirasjon fra Middelhavsregionen, men også veldig eksotiske innslag. Almapura er restauranten for gastronomiske høyder på kveldstid, Vale d’abraão for de uformelle godbitene på dagen. Vi spiste gambiske kongreker til hovedrett den kvelden vi var der. Kan anbefales.

Vinkartet er naturligvis rikt på lokale og internasjonale viner.

Poeng (av ti): 10

Beliggenhet: Beliggenheten kunne knapt vært bedre for deg som vil bo midt i et vindistrikt. Veldig vakkert, avslappende og interessant. Det er kanskje ikke en overflod av actionfylte aktiviteter i området, men hit kommer du stort sett for å nyte god vin og late dager. Kommer du i september, kan du bli med på plukking av vindruer.

Les alt om området i vår reportasje fra Douro-dalen her...

Barnevennlig: Ikke noe å satse på med tanke på barneferien og aktiviteter, men det er ikke noe problem å ha med barn. Bassengene er utrolig fine og grunne i den ene enden.

Passer for funksjonshemmede: Innvendig er hotellet tilrettelagt med heiser og ingen dørstokker, men utvendig er det trapper ned til bassenget. Likevel ikke noe stort problem om du sitter i rullestol.

Pluss: Utrolig god service, avslappende og stilig hotell i særdeles vakre omgivelser. Kommer du på last call, er prisen meget god for et dobbeltrom. 1.350 kroner for denne luksusen er som å få det kastet etter seg. Ordinærpriser begynner på cirka 2.500 kroner.

Minus: Noen av rommen kunne virke litt mørke, men absolutt ingen stor negativ faktor.

Totalinntrykk: Et veldig bra hotell med førsteklasses beliggenhet for en vinferie du sent vil glemme. Vil garantert imponere deg og er fortsatt ganske billig om du klarer å få et rom med rabatt. Perfekt for deg som trenger en liten pause og drikke vin med din kjære. Spaavdelingen har dobbeltkabin. Dette er nesten verdt turen i seg selv.

Poeng (av ti): 10

Gjennomsnittlig poengsum: 10 av 10

DinSide reiste til Portugal i regi av de nasjonale portugisiske turistmyndighetene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer