Vakre Marari Beach rett nedenfor hotellet er så godt som øde. Foto: Thomas Helseth Aastad
Vakre Marari Beach rett nedenfor hotellet er så godt som øde. Foto: Thomas Helseth AastadVis mer

Sjekk inn: Abad Turtle Beach

Et lite stykke indisk palmeparadis.

Se det for deg. Du ankommer hotellet, sjekker inn i strandvillaen, og trasker ned for å sjekke ut stranden. Og der bretter den seg ut foran øynene dine. En gyllen sandstrand omkranset av palmetrær og dandert med en og annen indisk fiskebåt. Bortsett fra det - ingenting. Bare deg og bølgene. Og en og annen lokal fisker som rusler forbi med dagens fangst i kurven.

God's own country kaller Kerala seg når turistene skal lokkes til delstaten som ligger i Indias sørvestlige hjørne. Etter ti dager på ferie her skjønner jeg hva de snakker om.

Hvor: Varankavala, Mararikulam, Kerala, India
Antall rom: 29 rom
Pris: Fra 4.500 rupees (rundt 600 kr) for en villa for to med frokost inkludert - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Pc ved resepsjonsområdet kan lånes av gjestene
På nett: www.abadhotels.com

Beskrivelse: Lite og hyggelig trestjerners strandresort ved Marari Beach. Strandvillaene er spredt over hotellets 53 mål store tomt. Ved siden av resepsjonen ligger restauranten og bassengområdet. Hotellet har også et ayurvedasenter der man kan få behandlinger i form av forskjellige typer massasjer.

Rommet: Jeg har fått en strandvilla, altså en av villaene nærmest stranda. Det er imidlertid en rekke kokostrær og et gjerde mellom villaen og stranda, så egentlig er det ikke noe poeng å betale ekstra for en strandvilla. Rommet er stort, og badet romslig og moderne. Flatskjerm-tv og aircondition. Standarden på rommet er overraskende bra til å være et trestjernershotell.
Poeng (av ti): 8

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frokost: Enkel buffet i restauranten. Det er mest indiske retter til frokost, men det serveres også müsli, frukt, omelett, brød og syltetøy. Merk at brødet i India er ganske kjipt. Juicen smaker mest som saft. Kaffe og te serveres ved bordene.
Poeng (av ti): 6

Se bilder av hotellet:

Vakre Marari Beach rett nedenfor hotellet er så godt som øde. Foto: Thomas Helseth Aastad
Hotellet har 29 rom fordelt i villaer rundt på eiendommen. Noen er enkeltvillaer, andre villaer består av to rom, som her. Foto: Thomas Helseth Aastad
Det er god plass på rommene. Foto: Thomas Helseth Aastad
Bad med moderne standard. Foto: Thomas Helseth Aastad
Noen av villaene har bad med åpning mot himmelen. Foto: Thomas Helseth Aastad
Eksempel på twin bed-villa. Foto: Thomas Helseth Aastad
Hele resortet er fullt av palmer og andre tropiske vekster. Foto: Thomas Helseth Aastad
Fra bassenget kan man kikke rett ut på en av kanalene som utgjør Keralas Backwaters. Foto: Thomas Helseth Aastad
Fantastisk solnedgang i Det arabiske hav. En lokal fisker tar seg tid til å nyte utsikten. Foto: Thomas Helseth Aastad


Restaurant: Hotellets restaurant serverer både lunsj og middag. Det er ingen andre spisesteder i området, så med mindre man er ute på ekskursjon, inntas begge måltider her. Hovedvekt på indisk mat, som smaker veldig godt. Restauranten har også europeiske retter, men de er ganske smakløse. Menyen er ikke så veldig stor, men prisene er hyggelige. Enkle retter som curry med fisk eller kylling koster 30-50 kroner. Merk! Hotellet serverer ikke alkohol. For å få tillatelse til det, må hotellene kjøpe en lisens som koster ganske mye.
Poeng (av ti): 7

Beliggenhet: Flott beliggenhet ved den nydelige Marari Beach. Det ligger ikke mer enn tre hoteller langs den rundt ti kilometer lange stranden. Dermed deler du en gyllen palmestrand med hotellets gjester og et knippe lokale fiskermenn. Forøvrig tar det en times tid å reise inn til de nærmeste byene Cochi og Alleppey. Andre aktiviteter er en dag på en husbåt i deltaområdet Backwaters, som strekker seg innover i Kerala.

Barnevennlig: Det er mulig å sette inn ekstraseng i villaene. Bassenget har en grunn del. Forøvrig er det ikke annet som er tilrettelagt for barn. Merk også at Marari Beach ikke er spesielt barnevennlig. Bølgene kan være høye, og det kan være en del strømmer.

Passer for funksjonshemmede: Det er et par trappetrinn opp til villaene, men ellers er gulvflaten uten høye terskler. Rommene og badene er romslige. Utover dette er det trapper opp til restauranten og bassengområdet, men det er nok av betjening til å hjelpe til dersom det trengs.

Les også: Hotellet du ikke vil sjekke ut fra - perfekt femstjerners luksus i Kerala

Pluss: Et veldrevet resort med lav hvilepuls. Villaene er overraskende fine til å bare være trestjerners. Hyggelig restaurant med veldig god indisk mat. Fint bassengområde. Flott strand omtrent uten noen andre.

Minus: Det eneste minuset er at det ikke er mulig å få kjøpt kald drikke når man ligger på stranda. Da må man gå opp til restauranten, som er en fem minutters spasertur unna. Hotellet har lite utvalg av aktiviteter utover at du kan bade og sole deg eller ta ayurvedabehandlinger. Men strengt tatt trenger du ikke det. Resepsjonen hjelper å fikse sjåfør til utflukter til for eksempel byen Fort Cochin eller Backwaters. Det hadde vært fint om man kunne bestille en øl til maten.

Totalinntrykk: Et lite og koselig strandresort med god mat (bortsett fra frokosten), fint bassengområde og vakker beliggenhet. Dersom du ikke MÅ ha alkohol i ferien, er dette et hotell der du får mye for feriebudsjettet.

Poeng (av ti): 7

Gjennomsnittlig poengsum: 7 av 10 poeng

Praktisk info: Klimaet i Kerala er tropisk. Fra april til juli er det regntid, og da regner det mye. Slutten av august og hele september er en fin tid å reise. Da er det 27-28 grader, fint vær og lavsesong, så like lave priser som i selve regntiden. Det blir dyrere fra oktober til mars, og i høysesongen rundt jul er det aller dyrest. Nærmeste flyplass fra hotellet er Cochin International Airport (90 km unna). Det går innenriks fly til en av disse fra de fleste store indiske byer. Regn med å betale fra 6.000 kroner for flybilletter. Du må påregne to mellomlandinger hvis du flyr med rutefly. Et alternativ er å hoppe på et charterfly til Goa og ta et innenriksfly videre til Cochi derfra. Mer info om Kerala: Kerala Tourism

DinSide reiste til Kerala etter invitasjon fra Kerala Tourism og Jet Airways.