<strong> Foto:</strong> www.flygradar.nu
Foto: www.flygradar.nu Vis mer

Sjekk flytrafikken i Skandinavia

Moro for flynerder, skrekkfilm for miljøaktivister.

Publisert
Sist oppdatert

Det går alltid et fly, kan man nesten si i disse dager. Dette er ikke udelt positivt, for som kjent er ikke flytransport den mest miljøvennlige måten å komme seg rundt på.

Vi glemmer det litt akkurat nå, og tipser dere flynerder blant leserne våre om en nettside som viser Skandinavias flytrafikk live. Her kan du følge flyene mens de durer avgårde på kryss og tvers i Norge, Sverige og Danmark (selv om siden konsentrerer seg om Sverige).

Ikke alle kommersielle fly er med på kartet, men det er mange nok til at det er et ganske fascinerende skue.

Sjekk også kartet som viser hele verdens flytrafikk her

Det er den svenske nettsiden Flygradar.nu som har laget dette kartet. De får ikke informasjon fra ordentlige flyradarer, men fra flere radiomottakere som tar imot posisjonene til alle fly som er utstyrt med en Mode-S/ADS-B-transponder og som sender ut sin posisjon. Ikke alle fly er utstyrt med slike transpondere, men de fleste nyere fly har det. Små innenriksfly har som regel ikke slike.

Slik ser flytrafikken i Skandinavia ut en mandags formiddag. Foto: www.flygradar.nu
Slik ser flytrafikken i Skandinavia ut en mandags formiddag. Foto: www.flygradar.nu Vis merSjekk ut kartet selv her: www.flygradar.nu/flygradar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer