Sjekk det skjeve tårnet!

Fire ganger skjevere enn tårnet i Pisa.

Slik vil den uvanlige bygningen se ut når den er ferdig om litt over ett år. Illustrasjonsfoto: Abu Dhabi National Exhibitions Company
Slik vil den uvanlige bygningen se ut når den er ferdig om litt over ett år. Illustrasjonsfoto: Abu Dhabi National Exhibitions Company Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjeve tårnet i Pisa kan lett forsvinne i skyggen når Capital Gate-bygget i Abu Dhabi står klart i begynnelsen av 2010. Den nye, spektakulære bygningen vil nemlig bli fire ganger skjevere enn tårnet i Pisa.

Metallsylindere fylt med betong skal gjøre bygningen solid og stødig.

Vil ha rekord

Selskapet som står bak prosjektet, Abu Dhabi National Exhibitions Company, har allerede sendt søknad til Guinness rekordbok for å sikre at det vil få rekorden som verdens skjeveste bygning.

I dag er det Suurhausen i Tyskland som har rekorden, med 5,9 grader til siden, mens tårnet i Pisa hun heller 3,97 grader.

Capital Gate vil også bli 160 meter høyt og ha 35 etasjer.

Illustrasjonsfoto: Abu Dhabi National Exhibitions Company
Illustrasjonsfoto: Abu Dhabi National Exhibitions Company Vis mer


Simon Horgan, som er CEO i arkitektfirmaet RMJM som har tegnet bygget, sier i en pressemelding:

- Capital Gate vil bli en bygning som verden vil snakke om også på grunn av sin estetiske prakt og tekniske prestasjoner.

Bortsett fra å være verdens skjeveste bygning, vil Capital Gates utside bestå av 728 unike diamant-formede glasspaneler.

Illustrasjonsfoto: Abu Dhabi National Exhibitions Company
Illustrasjonsfoto: Abu Dhabi National Exhibitions Company Vis mer


Stjernekontor og hotell

Capital Gate vil huse femstjerneshotellet Hyatt at Capital Centre Hotel med 200 soverom, i tillegg til Abu Dhabis mest eksklusive kontorlokaler.

Bygget vil være en del av Capital Centre-prosjektet, som er et såkalt mikroby hvor folk både jobber og bor. Hele prosjektet har en prislapp på 2,2 milliarder amerikanske dollar.