Sjekk den heisen!

Utvendig heis 326 meter opp langs en klippe. Tør du?

Publisert
Sist oppdatert

Kinas utvendige heis har vært og er omstridt. Den tar passasjerene 326 meter rett opp i været, opp langs klippekanten. Ikke for pyser, det er sikkert ...

Bailong

Bailong-heisen i Zhangjiajie, Kina, er en av de høyeste utvendige heisene i verden. Den er bygget på siden av en høy klippevegg, og strekker seg 326,14 meter opp i været. Her er det bare å holde seg fast, og denne heisen er absolutt ikke for pyser. Kinesiske talsmenn er imidlertid usikre på hvor lenge denne heisen kommer til å bestå, ettersom det er stilt spørsmålstegn ved påvirkningen denne heisen har på natur og miljø. Den har også vært stengt for bruk i perioder.

BILDESPESIAL: Sjekk den heisen!

Se denne videoen fra en heistur med nettopp Bailong-heisen:


Taipei 101

Taipei 101 var på et tidspunkt verdens høyeste bygning, med sine 509 meter. Heisen her er en av de få toetasjers heiser i verden, og er raskest i verden med en fart oppover på 1008 meter per minutt (60,48 kilometer i timen). Nedover går det noe saktere, kun 36,6 kilometer i timen (610 meter i minuttet).


Sjekk den heisen!


Lacerda

Lacerda heter denne heisen i Salvador, Brasil, som er en ganske spesiell arkitektonisk konstruksjon. Den transporterer innbyggerne fra et nivå i byen til det neste, og tilbyr samtidig utmerket utsikt til havnen og havet.

Cirka 28.000 mennesker reiser med denne heisen hver dag.

Hammetschwand

Hammetschwand-heisen er den høyeste utvendige heisen i Europa, og befinner seg i Sveits. Den forbinder en fjellvei med utsiktspunktet Hammetschwand på Bürgenstock-platået, med utsikt over Lake Lucerne. Den tar passasjerene med 153 meter over bakken på mindre enn et minutt.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer