På Kraja Camping i Sverige kan du campe med garantert 360-graders sjøutsikt. Foto: Hotell Silverhatten AB
På Kraja Camping i Sverige kan du campe med garantert 360-graders sjøutsikt. Foto: Hotell Silverhatten ABVis mer

Sjekk den campingplassen!

Campingplass med bedre sjøutsikt enn dette finner du ikke.

Mange velger campinglivet blant annet fordi det kan gi deg strandlinje på budsjett.

Svenskene tar den helt ut, og gir deg virkelig strandlinje for pengene - eller i alle fall makaløs havutsikt. På Kraja Camping kan du nemlig kjøre campingvognen eller bobilen på en spesialkomstruert flytende campingplass, kaste loss og seile avgårde.

Vi kjenner ikke til noen andre campingplasser som kan gi deg 360 graders sjøutsikt - men vi har faktisk sett en kombinert campingvogn og båt - som du altså kan dra etter bilen som en vanlig campingvogn, eller sjøsette som en båt.

Sjekk ut disse kule campingvognene i tre. Laird kommer gjerne til Norge og bygger en for deg.

Du kan leie flåten med badstu om du vil. Foto: Kraja
Du kan leie flåten med badstu om du vil. Foto: Kraja Vis mer
Populært også for festlige lag. Foto: Hotell Silverhatten AB
Populært også for festlige lag. Foto: Hotell Silverhatten AB Vis mer– Populært

Kraja Camping er en del av Hotell Silverhatten AB, og holder til i Arjeplog ved Hornavan - som er Sveriges dypeste sjø. Her kan du leie en campingflåte, kjøre om bord og seile ut for å finne en egen badevik, eller bare ankre opp og hoppe fra brygga.

– Campingen vår ligger på en odde og er omringet av vann. Hele Arjeplog har i det hele tatt veldig mange sjøer, slik at å ta seg rundt på vannet er en naturlig del. Derfor ble camping på vannet noe vi ville teste, sier Linnea Eriksson ved Hotell Silverhatten AB til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun forteller videre at de har hatt campingflåtene i tre år, og at de har vært veldig populære. Du kan også bestille flåten med et lite hus til å sove i - for deg som ikke har egen vogn eller bobil - og du kan få med badstu.

– Flåtene har vært populære, også å leie kun med badstu og dra på vannet på dagstur, forteller Eriksson.

Motor og badstu inkludert

Campingbryggene måler 4x12 meter, og er utstyrt med motor, badestige, anker, stoler, bord og parasoll, grill, livbøye og flytevester - og er du heldig og bestiller i rett tid, kan du booke flåte med badstu.

Motoreffekten er kanskje ikke den helt store, men nå er det vel heller ikke meningen at dette skal være noen skjærgårdsjeep: Motoren er på 15 hestekrefter, og med styring om bord skal du kunne komme deg i den retningen du stevner. Makshastigheten er fire knop og vekten 2,5 tonn.

Flytende hytter, hus og badstuer er noe vi har sett en del av i stadig større grad de siste årene - både i Norge og i større utstrekning hos våre skandinaviske naboer.

Vi har også besøkt en 100-kvadratmeters husbåt i Oslo-området med garantert sjøutsikt!

Du kan også leie med en liten båt, for å komme deg litt mer rundt. Foto: Hotell Silverhatten AB
Du kan også leie med en liten båt, for å komme deg litt mer rundt. Foto: Hotell Silverhatten AB Vis mer


Priser

Den flytende campingplassen kan leies fra mai til september, og den kan leies per døgn eller per time.

– Det er alltid bra å booke i forveien, men det bruker ikke å være noe problem å leie en nært innpå, heller, sier Eriksson til DinSide.

Det koster imidlertid ganske mye mer å leie denne campingplassen, enn det koster å leie en mer vanlig campingplass.

Campingbryggen koster 995 svenske kroner per døgn. Går du for timesleie, koster det 100 svenske kroner per time for en flåte uten badstu - og 250 kroner per time for en flåte med badstu. Det er nemlig også mulig å leie flåtene for eksempelvis en kveld - og du kan også leie en separat motorbåt i tillegg, slik at du kan komme deg litt smidigere rundt.