Sjeik på ski

I desember åpner Ski Dubai, et innendørs skianlegg midt i solsteiken. Har man penger nok, får man til alt.>> BILDER fra Ski Dubai

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Flykt fra varmen og inn til vinteren.

Foto: Ski Dubai Foto: Ski Dubai
Flykt fra varmen og inn til vinteren.

Foto: Ski Dubai Foto: Ski Dubai Vis mer


Det splitter nye skianlegget er på hele 22 mål, rundt tre fotballbaner, og har fem bakker. Den lengste bakken er på 400 meter, og har et fall på 60 meter. Ikke akkurat alpestandard, men det er vel grenser for hva man kan få til i et innendørsanlegg.

Svart og innendørs

Uansett, disse 400 meterne utgjør verdens første innendørsbakke med vanskelighetsgrad svart. Snowboarderne kan øve på triksene sine i en 90 meter lang halfpipe, og ungene kan boltre seg i en tre mål stor snøpark med akebakker, snøkrigarena og snøhuler. En firemannsheis og en t-krokheis tar deg til toppen av bakkene. Anlegget har kapasitet til å takle 1.500 skiglade gjester.

En dag i skibakken er kanskje ikke det som hadde falt deg inn hvis du er i solfylte Dubai, men har du lyst til å bytte bikinien ut med skibukser, leier Ski Dubai ut alt du trenger av både klær og utstyr for å takle en dag i annlegget, som holder en temperatur på mellom -1 og -2 grader.

I Dubai gjøres ingenting halvveis. Blir du sulten, kan du suse ned til St Moritz Café, eller ta deg en matbit på Avalanche Café, som ligger midt i bakken.

Gigafryser

Bygningen som huser skianlegget er 85 meter høyt og 80 meter bredt, og fungerer som en gigantisk fryser. 23 aircondition-lignende maskiner sørger for at temperaturen holder seg på -1 til -2 grader, mens kjøleelementer á la de vi har i fryseren ligger i gulvet, slik at snøen ikke smelter. Hver dag produserer snøkanonene 30 tonn snø, for å holde vinterlandskapet i hevd.

Har du lyst til å tilbringe en dag i skibakken, koster det mellom 375 og 400 kroner. Vil du bare stå i to timer, koster det 210-240 kroner, avhengig av tidspunkt. Inkludert i prisen får du leie av skiklær og skiutstyr. Dersom du er helt uten erfaring, får du ikke slippe til i de største bakkene uten å ta skitimer først. Ski Dubai har ansatt 25 instruktører som tar seg av dette.

Dubai har de siste årene satset voldsomt på turisme, og er på god vei til å nå målet om å etablere seg som luksusreisemål nummer én. Åpningen av Ski Dubai er selvsagt en del av denne strategien.

>> BILDER fra Ski Dubai

Mer info: Ski Dubai

Mer fra Dubai:

Verdens høyeste skyskraper
Kremjobb i Dubai
Spektakulær golfturnering i Dubai
Armanihoteller for luksusturisten
Verdens dyreste fornøyelsespark bygges i Dubai
Hotelluksus under vann