Sjarmer en makk

Britene konkurrerer faktisk om hvem som er flinkest til å sjarmere makken opp av jorda.

Opp av jorda skal de, men ikke med alle midler. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Britene konkurrerer om mye rart, for eksempel kjemper de om hvem som er best i verden til å sjarmere makk. Det hele finner sted lørdag 23 juni i Willaston, Cheshire i England. I år er det 21. år på rad denne konkurransen går av stabelen.

Vann og andre forbudte substanser

Reglene er enkle. Deltakerne får hver sine ni kvadratmeter å boltre seg på. På tretti minutter kan de bruke alle mulige midler, bortsett fra de forbudte redskapene (selvsagt), for å sjarmere de sleipe småkrypene opp av bakken. De forbudte midlene er kjemiske stoffer som kan stimulere eller påvirke makkene, vann og selvsagt spader og hakker.

Dere kan være to på lag – en til å sjarmere og en til å samle fangsten. Det er plass til 288 lag i konkurransen.

Hvordan sjarmere en makk

Makk lar seg sjarmere av vibrasjonene fra høygaffelen. Vis mer

Metode 1:
Den vanligste sjarmoffensiven er å bruke høygaffel. Du stikker den ca. tre centimeter ned i bakken med tinnene ned, og dunker på den med et trestykke. Etter sigende skal vibrasjonene virke ytterst tiltrekkende på makken.

Metode 2:
Man tager en fiolin, frembringer mer eller mindre grad av vellyd. De som sverger til denne metoden mener makken kommer i transe og beveger seg til overflaten på grunn av tonene.

Metode 3:
En paraply med spiss ende stikkes i bakken gang på gang i løpet av konkurransetiden. Tempoet bør være høyt, og dette kan rett og slett skremme makken til overflaten.

Etterspill

Hva så med de bedratte småkrypene etter konkurransen? Stakkarne som er lurt til overflaten med sleipe triks og falske intensjoner. Ta det med ro – de ender verken som fuglemat eller fiskeagn. De blir lagt på lager til de lokale fuglene har sluttet matjakten for dagen, før de blir sluppet ut i jorden igjen.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.