Sjansene for å fly A380 øker stadig

Superjumboen flyr fra 25 flyplasser verden over.

Lufthansas versjon av A380 har åtte førsteklasseseter, 98 businessklassepassasjerer og 420 økonomiklassepassasjerer - altså 526 tilsammen. Foto: Lufthansa
Lufthansas versjon av A380 har åtte førsteklasseseter, 98 businessklassepassasjerer og 420 økonomiklassepassasjerer - altså 526 tilsammen. Foto: Lufthansa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du glad i store fly, har du mye å glede deg til dersom du skal fly til Asia i løpet av året. Flere europeiske selskaper har nemlig fått Airbus' A380 i sine flyruter nå.

I dag er det 25 flyplasser som regelmessig får besøk av A380-fly, ifølge Check-in.dk

Lufthansa fikk A380 allerede i 2010, som er satt i rute mellom Frankfurt, Tokyo og Singapore. Air France har også A380-ruter mellom Paris, New York og Washington, samt ruter til Montreal og Johannesburg.

Se bildene av Lufthansas A380 her


Barnefrie økonomiklasser hos Malaysia Airlines

Fra og med 1. juni i år vil Singapore Airlines og Emirates kun benytte seg av A380-fly på selskapenes ruter fra Singapore og Dubai til London.

På flyplassen i Hong Kong er det fem flyselskaper som flyr A280'er og snart er det like mange på John F. Kennedy-lufthavn i New York.

Malaysia Airlines starter sine A380-flyvninger mellom Kuala Lumpur og London fra 1. juli, og mellom Kuala Lumpur og Sydney 25. september. Flyselskapet har dessuten besluttet å la det øvre dekket på de nye Airbus A380-flyene være barnefrie soner. Det betyr at barn under 12 år ikke får lov til å sitte der.

Hvem har lekrest førsteklasse på A380? Singapore Airlines vs. Emirates

Jumbojet-destinasjoner:

Globale knutepunkt som London, Paris, Frankfurt, Singapore, Tokyo, Beijing og Los Angeles dominerer rutekartet til A380, men Manchester, Zürich, München, San Francisco, Washington, Montreal, Toronto, Shanghai og Bangkok er også med.

Ifølge Check-in.dk er Emirates den største operatøren av Airbus A380, og som har bestilt flest eksemplarer av dobbeltdekkeren. Hvis du bestiller fly hos Emirates via Dubai kan du fly til cirka 15 destinasjoner i A380. Herfra kan du fly til London, Manchester, Paris, Bangkok, Beijing, Sydney og New York. Emirates får A380-ruter til Tokyo og Amsterdam i løpet av året.

Fra og med våren 2013 får British Airlines A380-ruter mellom London og New York, London og Hong Kong, London og Bejing og London og Singapore, ifølge A380flights.net

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer