Situasjonen hos Ving

Vi snakket med prisstrateg Ivar Nohr, som kunne fortelle oss følgende om nordmenns trang til sol og varme i vinter:

-Forrige uke booket vi 40% flere reiser enn på samme tid i fjor. Så det er klart at det er en ekstra stor etterspørsel etter reiser nå som sommeren har vært dårlig. I juli måned booket vi 30% flere reiser enn i juli i fjor, men dette er tall som omfatter både sommer- og vinterreiser. Det er klart sommerens vær må ta en del av æren for dette, forteller Nohr. August og september er vanligvis svært travle bookingmåneder, så vi forventer at pågangen økes ytterligere da.

Nohr forteller videre at det er de gjeveste reisene som går først. Egypt har blitt en kjempesuksess for selskapet. Vil du ha en reise til pyramidenes land i vinter, må du med andre ord være rask på avtrekkeren. Ellers er det veldig stor pågang på reiser til Thailand, Barbados og Borneo denne vinteren.

Skoleferiene

Det finnes fortsatt plasser i både juleferien, vinterferien og påskeferien, men mange av de mest populære reisemålene begynner allerede å bli fulltegnet. Nohr forteller at det begynner å bli svært vanskelig med turer til de mest populære reisemålene på for eksempel Gran Canaria i juleferien. Det finnes fortsatt noen plasser, men det mest populære er allerede bortbestilt. Vil man til nordmenns favorittholme nummer én i vinterferien, er et tips at det er lettere å få plass på fredagsavgangene fremfor lørdagsavgangene. I påsken er det fortsatt rimelig bra med plasser. Men du bør nok ikke vente for lenge før du bestemmer deg for hvor ferden skal gå!

Reisetips

Nohr forteller videre at Israel er et godt alternativ for alle som ønsker å oppleve noe mer enn sol&bad i ferien. Kanskje et alternativ hvis du ikke får plass på Egypt-flyet? Vil du av gårde i høstferien, anbefaler Nohr en storbyferie. Du kan blant annet få en miniuke i London fra rundt 3.000 kroner! Utover vinteren trekker han frem Fuerteventura som et billig reisemål for barnefamiliene!