Situasjonen hos Star Tour

Vi snakket med informasjonssjef Lena Petersson hos Star Tour som kan melde om rekordstor pågang etter vinterreiser:

-I forrige uke solgte vi 70% flere reiser enn vi gjorde i den samme uken i fjor, selvfølgelig mye takket være været vi har hatt i sommer. Faktisk er hver tredje vinterreise nå solgt, kan Petersson fortelle. Hun ser en klar sammenheng med at så mye er utsolgt nå med at vintersalget faktisk startet 3 måneder tidligere enn vanlig i år!

Eksotiske reiser i skuddet

Petersson forteller at 7 av 10 reiser til Thailand nå er solgt (journ. anm: Star har færre Thailandreiser på programmet i år i forhold til i fjor). Det er en klar trend at flere vil til mer eksotiske reisemål. Etter Thailand ligger Israel og Egypt på salgstoppen. Hvis du vil til et av disse reisemålene, bør du ta kontakt snarest!

Skoleferien?

-I skoleferiene begynner det også å bli trangt om plassene. Høstferien er full, mens juleferien er mer eller mindre fullbooket. I vinterferien finnes det fortsatt plasser ledig, og det samme gjelder for påsken, kan Petersson fortelle.

Prisøkning?

Star melder om samme prisøkning som sine konkurrenter, ca 3-4% opp, med unntak av jul- og nyttår som (selvfølgelig) går ned i forhold til i fjor.

Reisetips

Hvis man er ute etter en billigere reise, skal man satse på å ta ferie i november, forteller Petersson. Det kan finnes noen strøplasser til jul- og nyttårsferien, men da må man være rask! Mest for pengene får du hvis du reiser til Egypt eller Marokko.