Siste frist i skibakken

Det begynner å nærme seg siste sjanse for å sette utfor i skibakkene. Vi har kartlagt sesongslutt hos 20 norske alpinanlegg. Leserne guider deg til hvilke du bør besøke, og hvem du kanskje like godt kan ligge unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Siste frist i skibakken
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Etter-påsketid er ikke-skitid for mange, mens andre synes at perioden fremover nå er den beste tiden å stå på ski. Det er fremdeles muligheter for deg som vil lufte skiene en siste gang, selv om det mange steder begynner å haste. Vi har kartlagt sesongslutt hos 20 norske skianlegg.

Avhengig av snøforholdene

Sesongen har selvsagt alt med snøforhold å gjøre, og litt med etterspørsel. Våren har begynt å tære på snøen på Østlandsområdet, og hovedstadsnære Wyller og Tommkleiva har allerede stengt for sesongen. De fleste av skisentrene vi har vært i kontakt med, oppgir sesongslutt med forbehold om snille værguder.

Valdres skisenter er svært godt likt blant stemmegiverne i Skiguiden, men ønsker du å prøve favoritten, bør du reagere: Der stanses heisene til helgen, siste dag er søndag 7. april.

- Det begynner å bli dårlig snø, mer som slush, får vi beskjed om hos Valdres skisenter.

Beito er et populært sted å stå på ski, ifølge omsetningsstatistikken. I disse fjellområdene vil det være mulig å stå på ski i alle fall til ut april.

- Her er det rikelig med snø. Vi kjører ennå 14 dager med full åpningstid, og så holder vi åpent i helgene utover. Vi ser det an litt, men i utgangspunktet holder vi i alle fall åpent ut april, sier Lars N. Thomas ved Bjorli Lesja Reiseliv.

Lenger nord er sesongen akkurat begynt. I Narvik kan du stå på ski fram til 1. juni.

- Høysesongen her har akkurat begynt, den strekker seg fra 1. mars til 1. juni. Når vintersesongen er slutt 1. juni, går vi rett fra vinter- til sommersesong; Da er det rett over i høysesong for paragliding, offroadsykling og slikt, er beskjeden fra Narvik skisenter.

 • Siste dag i 20 populære alpinsenter.
 • Pop og upop hos leserne

  Både Narvik og Valdres skårer høyt hos leserne som har karaktersatt norske skisenter i vår Skiguide, mens Beitostølen havner langt nede på listen over beste skianlegg.

  Over 1.000 lesere har sagt sin mening om norske skisenter i Skiguiden. Det gis karakterer på åtte punkter – fra kapasitet og kø til service og løypevariasjon. På topp ligger Valdres, med en samlet karakter på 4,34 – av 6,0 mulige. På bunn finner vi Stordal i Møre og Romsdal, med en samlet karakter på 2,5.

 • Lesernes ti beste skisenter.

 • Lesernes ti verste skisenter.
 • Listene endres etter hvert som nye karakterer legges inn. For en oppdatert liste, og for å skrive inn dine kommentarer og legge inn karakterer, klikk deg inn på Skiguiden.

  Listene må leses med forsiktighet. Du vil se at antall stemmer er oppgitt i tabellen; Husk at jo færre stemmer, jo mer utsatt er man for enkeltpersoners sympatier og antipatier.

  Relaterte artikler:

 • Mest løype for pengene

 • Norges største skisteder

 • Heiskortpriser hos 15 alpinsenter
 • Bli med på kitekurs på Bergsjø

 • Eksotiske skisteder verden rundt

 • Alternativ vintermoro: Skiseil, scooter, bob og andre forlystelser
 • Er du interessert i ski og snø, tar du kanskje bilder på skitur også. Det er fortsatt mulig å bli med i fotokonkurransen der du kan vinne flybilletter til London, Glasgow og Frankfurt. Les mer om det her.
 • Ut på tur?

  Skiferie? I vår skiguide kan du sjekke hva leserne sier om de forskjellige skianleggene i Norge – og du kan legge inn dine egne kommentarer og karakterer. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!