Spanskkurs og nye bryster? Plenitas Health & Leisure tilbyr dette.<br />
<br />
<I>ILLUSTRASJONSFOTO</I>
Spanskkurs og nye bryster? Plenitas Health & Leisure tilbyr dette.

ILLUSTRASJONSFOTOVis mer

Silikon og sightseeing

Medisinsk turisme er en vekstnæring.

Det er penger å tjene i skjønnhets- og helseindustrien. En rekke reiseoperatører har spesialisert seg på ferieturer med kirurgiske inngrep på turen.

Tango, utflukter og nytt hår

Plenitas Health & Leisure har base i USA og Argentina, og tilbyr ferieopplevelser med kirurgi a la carte:

 • Brystproteser med tangokurs og spanskundervisning

 • Hårtransplantasjon og utflukt

 • Nesekirurgi og besøk til Buenos Aires
 • Ideen er ifølge den argentinske avisen Pagina 12 å tilby det beste av Argentina. Men også prismessig mener den ett år gamle kirurgireiseoperatøren at Argentina er et utmerket sted for såvel turisme som skjønnhetsoperasjoner:

  - Prisene er svært konkurransedyktige, sier en av etablererne Cinthia Gawianski til Pagina 12.

  Plenitas Health & Leisure har en rekke steder å tilby på sin meny: Reina del Plata, Iguazo-fallene, Patagonia og Mendoza. I pakkene inngår tospråklig betjening, legekonsultasjon før reisen, kirurgi, etterbehandling, kost og losji og utflukter/kurs.

  Ikke nytt

  Ifølge kanadiske CBC News er ikke medisinsk turisme noe nytt: I antikken reiste pilegrimer fra hele Middelhavet til Epidaurus i Hellas for å bli helbredet av guden Asklepios. På 1800-tallet reiste velbemidlede europeere til spa ved Nilen og idag hevder nyhetsnettstedet at den medisinske turismen er milliardindustri. En rekke land går aktivt ut og markedsfører denne typen turisme: Cuba og Costa Rica har blitt attraktivt for velbeslåtte mellomamerikanere, Israel markedsfører særlig invitro-fertilisering, India, Thailand og Ungarn selger ut turer hvor besøk hos tannlege er en av utfluktene, mens i Sør-Afrika tilbys det nesejobber og safari. Også Malaysia og Jordan ønsker å lokke til seg turister med ulike medisinske behov. CBC News skriver at landene ser særlig optimistisk på denne industrien: Det forventes en årlig vekst på 30 prosent.

  Men den medisinske turismen er også gjenstand for kritikk fra en rekke hold: Private sykehus i land i den tredje verden trekker ressursene fra den lokale befolkningen, mange land har lite utbygget forbrukervern, og store avstander medfører dårlig oppfølging.

  Mer aktuelt reisestoff

  Sprelsk helsehotell
  Spa til mor, vin til far
  PRISTEST: Dyre drømmer på spa
  Skreddersydd ferie
  Champagne bra for huden