Sikkerhetsgjerde rundt Sharm el Sheikh

Et nesten to meter høyt gjerde er i ferd med å bygges rundt turistområdet i Sharm el Sheikh. Fra nå av skal alle kjøretøy som vil innenfor gjerdet, kontrolleres. Målet er å unngå nye bombeaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Foto:Egypt Tourism Foto: Egypt Tourism
Foto:Egypt Tourism Foto: Egypt Tourism Vis mer

Endrer du ferieplanene?

Har terroren i Egypt fått deg til å tenke anderledes med tanke på vinterens feriereise? (Avsluttet)
Nei(52%) 246
Ja(34%) 161
Kanskje(14%) 65
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Gjerdet vil bli nesten 20 kilometer langt og omkranser turistområdet i Sharm el Sheikh. Fire sjekkposter skal forhindre eventuelle terrorister å komme seg inn i området med farlige bomber.

Konstruksjonen av gjerdet er et resultat av bombeaksjonen i juli, som drepte 63 personer. Egyptiske myndigheter er ivrige på å vise at de er handlekraftige og tar turistenes sikkerhet alvorlig.

- Det blir ikke som den kinesiske mur, men mer som en serie sjekkpunkter der vi kan få en oversikt over hvem som beveger seg inn og ut av området, sa en talsperson fra de egyptiske turistmyndighetene til den britiske avisa The Daily Telegraph.

- Dette er en del av en serie tiltak vi iverksetter som vil være synlige for turistene, slik at de ser at vi tar deres sikkerhet alvorlig, fortsatte hun.

Fulle charterfly

Det norske reiseselskapet Pyramidene, som selger turer til Sharm el Sheikh, hadde ikke hørt om konstruksjonen av gjerdet. De selger reiser til området som bare det.

- Vi sender fulle fly nedover, og det har vi gjort de siste månedene. Salget gikk ned like etter bombeangrepet, men det tok seg opp igjen etter et par uker, sier salgskonsulent Vigdis Fiske.

- Vi mener reisende ikke har noe å bekymre seg for. Myndighetene tar sikkerheten alvorlig, ikke bare på grunn av turistene, også fordi det arrangeres mange storpolitiske møter der nede.

Det er ikke sikkert du som turist vil oppdage sikkerhetsgjerdet, siden både flyplassen og de fleste hotellene ligger innenfor gjerdet.

Gjør vondt verre?

Enkelte er kritiske til byggingen av gjerdet, fordi det skiller beduinene som bor litt utenfor Sharm el Sheikh fra resten av lokalbefolkningen. Egyptiske myndigheter har tidligere gitt beduinene skylda for flere bombeangrep på Sinaihalvøya, og enkelte frykter at de bare vil føle seg enda mer uglesett nå når gjerdet stenger dem ute fra byen - og kanskje dermed skaper grobunn for mer terrorisme, ikke mindre.

>> Her finner du våre Egypt-artikler.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!