Side


Smale gater med antikke templer og søyleganger. Lange barnevennlige strender, fristende fiskerestauranter og gullshopping. Dette er hovedingrediensene for deg som ønsker å "chartere" i den lille eventyrbyen Side.

Side ligger 65 kilometer vestover fra Alanya og har cirka 15.000 fastboende. Stedet var frem til 70- tallet bare en liten fiskerlandsby, men har nå blitt et populært feriested for charterturister i sommersesongen. Den lille byen har likevel bevart sitt eget preg og en spesiell sjarme.

Landsbyhus i Side. Vis mer

Sides historie er preget av slavehandel og pirater. Byen lå også øde i mange hundre år, før den ble gjenbygget av greske fiskere for rundt hundre år siden. Det som nå gjør stedet
til en liten eventyrby, er måten det er bygget inne i de gamle templene fra den romerske storhetstiden. Du kan vandre langs de små gatene og se antikke aner på hvert gatehjørne. Stedets hovedattraksjon er det godt bevarte romerske teatret som en gang rommet over 14.000 tilskuere, og hvor det hver sommer blir holdt opera og ballettfestivaler.

Rett øst for byen ligger også et større skogområde som egner seg godt for utflukter og kebablunsj i det fri. Her kommer det kanskje også en golfbane i nærmeste fremtid. Sides største turistmagnet er likevel strendene.

Barnevennlig

Byen ligger på en halvøy med langstrakte strender på begge sider. Strendene blir regnet for å være noen av de mest barnevennlige på hele turkiskysten. Til øst, rett bak det majestetiske antikkteatret, ligger den største og beste av de. Vestover ligger en linjalrett og enda mer langrunn strand.

I Side er det meste omgitt av gamle ruiner fra hellinistisk tid. Vis mer


Gullhandel

Side kan ha plagsomme mengder turister i høysesongen, men er betraktelig roligere i begynnelsen og slutten av sesongen. En annen av attraksjonene for turister som kommer til området, er shopping. Hovedgaten ned mot den lille havnen, har flere gullbutikker enn noe annet. Prisene skal visstnok være gunstige, skal vi tro de snakkesalige innkasterne som henger på gatehjørnene. Noe vi ikke vil satset pengene våre på, men utvalget er i hvert fall stort.

Hit flyr: Ving, Star Tour, Saga, Nazar, Apollo og Tyrkiareiser.

>> Tilbake til hovedartikkel