Shoppingtips

Typiske suvenirer med sau som tema. Foto: Sindre Storvoll
Typiske suvenirer med sau som tema. Foto: Sindre Storvoll Vis mer


De fleste butikkene i Auckland slipper kundene inn mellom 9 og 17:30 på hverdager, og 10 til 16 på søndager. Mange holder også søndagsåpent.

Man klassifiseres ikke som seriøs designer i New Zealand før man har butikk i Auckland. Er pris essensielt, er outlet-butikkene til Dress-Smart det beste alternativet. Jo nærmere havna du kommer, dess mer typiske og Stillehavs-preget blir håndverket, tapa-klærne og utskjæringene i spesialforretninger og suvenirbutikker. Victoria Park Market (hver dag, 9-18) har 85 butikker med alt fra moteklær til honning og kiwi, og er det beste stedet i byen for sko. Andre helgemarkeder man kan ta en titt på heter Aotea Swuare Market, Otara Market og Takapuna Market. Forretningen Kathmandu like ved, er stedet du skal besøke om du behøver tur-/fjellutstyr.

Glem for all del ikke Newmarket. Parnell, K-road, Queens Street og High Street er andre fine gater for generell shopping til klær, underholdning, gaver og titting.

Dagligvarer kjøpes på NW (New World), Food Town og Woolsworth.

DFS Galleria: Skal du være fin på det, har DFS-kjeden egen butikk i Auckland for de verdensledende luksusmerkene på kosmetikk og mote. Åpen hver dag fra 10-22. Sky City er heller ikke det billigste stedet i verden.

Tourism Auckland har også god informasjon om byens shoppingmuligheter

Se bilder fra Auckland og omegn