Shopping

Billig, men ikke nødvendigvis bra. Sjekk shoppingtipsene.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
Tuk-tuk førere tar deg gjerne med til butikker hvor de får provisjon av salget.
Tuk-tuk førere tar deg gjerne med til butikker hvor de får provisjon av salget. Vis mer

Øyvind tipser om at Nord-Thailand og Chiang Mai er billigere enn badeøyene i sør.

- Shoppingmulighetene er store, med ulike markeder overalt. Helt greie priser så lenge du pruter og er klar over at alt er "fake".

Se opp

Ståle anbefaler at man tar det rolig med shoppingen i starten, spesielt i Bangkok.

- Bangkok kryr av svindlere som har gjort seg rike på å lure turister. Spesielt gjelder det skreddere og sølvsmeder. Riktignok er det ofte billige dresser å få kjøpt der nede, men vær forsiktig. I butikken ser du ofte lange ruller av silke og annet tøy, men hvor mange symaskiner ser du der? Målingen av størrelse går stort sett ut på å finne ut om du skal ha L eller XL.

Ståle råder deg til å holde deg unna overivrige selgere, skredderforretninger uten symaskiner, butikker som er penere enn butikkene rundt, butikker som tuk-tuk sjåfører eller taxisjåfører tar deg med til.

Pruting hører med

- Thaifolk er snille, men du er rik og de vil ha pengene dine. Prut, de femdobler prisen, noe de ikke gjør hvis du snakker litt thai, er tipset fra Thomas.

Også Ole Los råder deg til å ikke ta første pris for god fisk.

- Prisnivået er behagelig straks man har lært seg den thailandske måten å prute/handle på. Stay cool, smil og vær hyggelig, er rådet fra Ole Los som har vært på Phuket.

Overflod

Odd Magne anbefaler at du kun tar med ett skift, og handler det du trenger der.

- Vi hadde med oss en stor koffert på cirka 10 kilo, så den var omtrent tom. Hjem hadde vi med oss 4 store kofferter og 2 ryggsekker som var proppfulle.

  • Se også lesernes advarsler forut for reisen.

  • Tilbake til hovedartikkelen.